Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
От къде могат да се купят продуктите на Atmel 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение От къде могат да се купят продуктите на Atmel
Здравейте,

Искам да попитам дали някой знае от къде могат да се купуват продуктите на Atmel. Например AVR и ARM процесорите им, но и не само.
Общо взето всичко което произвеждат. В момента си пазаря AVR процесори от Пасат Електроникс. Гледам и Футурел предлагат някакви
ама и там няма всичко. В момента искам да пробвам техните ARM процесори и ме интерсува най-много за тях от къде мога да си ги купя.

Благодаря предварително.

Пет Мар 31, 2006 1:08 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
В софия има някаква жена Драгнева и беше фамилията. Тя май е дистрибутор на АТМЕЛ. Аз си купих от нея АВР който го нямаше на пазара.
Виж в гогала на драгнева електроникс или нещо такова. 8O

Пет Мар 31, 2006 1:38 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Мда странното е че няма нито една сериозна фирма която да внася Атмел в БГ (както е случея с Комет и пиковете например) .... и все пак ги има почти навсякъде .. абе шантава работа .. :roll:

Иначе за АРМ'ките питаи в Комет ....

Пет Мар 31, 2006 2:56 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Стефка Драгнева не е вече в този бизнес. В момента представител на Кодико, които пък са дистрибутори на Атмел :) е варненска фирма. Можете да ги издирите чрез сайта на CODICO. На склад доскоро нямаха нищо, в момента не знам. Наличност поддържат Футурел и, съвсем ограничено, Комет.

Пет Мар 31, 2006 4:08 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение 
В пасат също предлагат на нормални цени, но действително почти нямат наличности и се налага да се чака понякога :(

A по отношение CODICO : представител: Tonka Vasileva P.O Box 509, Варна, тел. 052/511 059
mail: Tonka.Vasileva@codico.com
Поне на мен никой не дигна телефона...

Пет Мар 31, 2006 4:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Обаждах се вече във Варна на Василева и ми каза, че трябва да се купува само на пакети. Като пакетите са с различна големина. Някой от тези които исках бяха по 30бр, а някой по 260, но както и да е. Не е там проблема. Проблемът е, че ми каза някакви ненормални срокове за доставка. За някои контролери срокът беше 14 седмици, а за някои 18 седмици.

Пет Мар 31, 2006 5:01 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Пичове почти всичко стандартно в момента може да се намери в Digikey. Акерман доставят. Е малко се мръщят на поръчки за 10-20$, ама ако се посъберете - ще направите 100$ и няма да имате яд.

От опит знам че по пълен каталог от тоя на Digikey нема. А колкото повече хора поръчваме от там, толкоз по добре. Току виж оторизирали някой за постоянно.

Пет Мар 31, 2006 6:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А на какви цени доставят. Имат ли нещо общо с цените в Digikey.com?

Пет Мар 31, 2006 6:12 pm
Профил

Мнение 
Аз също много поръчвам оттам. (Digikey през Акерман). Правилото в общия случай е цената в digikey * 1.2 (такса на Акерман и пътни или кой-знае какво) * 1.2 ДДС. Ако чарка има някакви митнически ограничения, пак се справят някак си, ама има още отгоре върху цената.

Отскоро разбрах че и Футурел изпълнява поръчки от Digikey, ама не съм пробвал. Който има да поръчва, нека да поиска оферта от двете фирми и после да постне резултатите тук .... струва ми се скоро ще има и още кадидати да ре-дистрибутират Digikey ... и тогава ще дойдат добрите времена за нас :twisted:

Пет Мар 31, 2006 11:03 pm
Профил

Мнение 
Balkana написа:
Аз също много поръчвам оттам. (Digikey през Акерман). Правилото в общия случай е цената в digikey * 1.2 (такса на Акерман и пътни или кой-знае какво) * 1.2 ДДС. Ако чарка има някакви митнически ограничения, пак се справят някак си, ама има още отгоре върху цената.

Отскоро разбрах че и Футурел изпълнява поръчки от Digikey, ама не съм пробвал. Който има да поръчва, нека да поиска оферта от двете фирми и после да постне резултатите тук .... струва ми се скоро ще има и още кадидати да ре-дистрибутират Digikey ... и тогава ще дойдат добрите времена за нас :twisted:

Сори за невежеството но я ме светнете как става поръчката от този сайт? Кога се плаща при доставка ли? Не видях Акерман в списъка.

Съб Апр 01, 2006 12:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
.

Последна промяна на Пет Авг 17, 2012 2:38 am, променена общо 1 път

Съб Апр 01, 2006 2:13 pm
Профил WWW

Мнение 
Това ли е въпросният Акерман?

http://www.akermann.bg/

Нед Апр 02, 2006 6:41 pm
Профил

Мнение 
gss написа:
Това ли е въпросният Акерман?

http://www.akermann.bg/

Да

Нед Апр 02, 2006 6:45 pm
Профил ICQ

Мнение 
paregov написа:
А на какви цени доставят. Имат ли нещо общо с цените в Digikey.com?

Преди месец на майтап поръчах каталог на Digikey от сайта им и те взеха че го пратиха :) Доста дебела тухла се оказа...

Сря Май 03, 2006 10:40 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз мисля да пробвам поръчка на контролери директно от DigiKey, но да видим кога ще има достатъчно пари за това :D. Все пак трябва да се вземат на по-ниските цени :D.

Сря Май 03, 2006 10:56 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща