| Автор |
Съобщение |
|
stefan63
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Проверка на свързване на кабел
И си сигурен , че не се правят в Севлиево? Не че имам някакви забележки,,, Всъщност си мисля, че кабел, "сертифициран за огъване" не трябва да е ПВЦ,,,та българските биха отпаднали с такв "филтър".
|
| Пет Апр 19, 2019 8:36 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами даже съм купувал NYY 4х70 с няколко стотинки по евтино от български. Повярвай ми - личи си къде е правен кабела. От 2 години ползвам почти само Lapp и се усеща веднага като пипнеш нашето СВТ или ШВПС  Даже и ПВ-А2-то (HV-05) има осезаема разлика. п.п. : и на тоя NYY макарата си беше "опаковка" - никой не ми я иска после.
|
| Пет Апр 19, 2019 8:58 pm |
|
 |
|
stefan63
|
В Севлиево с правят и кабели с марка Lapp.
|
| Пет Апр 19, 2019 9:06 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Всъщност какво значение има къде се прави - стига да отговаря на качеството. Досега не съм попадал на кабел в който да имам някакви съмнения. Дори и да се правят в Севлиево - при -15С си личи много ясно кой кабел какъв е. Другото което също прави впечатление е че накрайниците винаги влизат плътно - за разлика от някой други.
|
| Пет Апр 19, 2019 10:09 pm |
|
 |
|
dyaneff
Ранг: Минаващ
|
|
| Пет Апр 19, 2019 11:37 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Последните 7-8 поста си говорим са Olflex  Само че това е търговска марка на Lapp. Освен олфлекс имат и една камара други марки кабели 
|
| Съб Апр 20, 2019 2:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Аз читави бг кабели не съм виждал, козата си сака пръч а те пробват с ярета. Ако изключим лимитираният избор на изолации, екструдерите им са...грубички да кажем, дали са стари, дали материала е кофти, дали технология, но не могат да поддържат дебелината с нужния толеранс, и за да минават тестовете изолации те са по-дебели от на аналогичните качествени кбели. Отделно един и същ материал уж, ама единия става на камък още при 5 градуса а другият и на - 5 е все още пластичен.
|
| Нед Апр 21, 2019 8:32 pm |
|
 |
|
stefan63
|
За екструдерите нущо не знам . Гледал съм рецептите за производство на пластмасата. Идва ПВЦ от САШ, масла и пластификатори...и креда. Има рецепти без креда. Ама кой кабел е без креда ...мътна работа. Хвърлих едно око на Олфлекс..не видях някъде да пише за състава на изолацията. Явно е до проба/грешка...ето Цекинс похвали тая серия.
|
| Нед Апр 21, 2019 8:45 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Имам хартиен каталог на цялата гама. То не са само кабели. Има и щуцери, куплунзи и т.н. Кабелите са всякакви. Има специално сертифицирани за огъване. Утре мога да погледна. Междудругото има ментета на техните кабели и гледам да купувам от сигурен източник.
|
| Нед Апр 21, 2019 8:51 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами ако направим аналогия с найлоновите кесийки, без креда трябва да е по-мек. Едно стапяне или зяпалване може би ще остави кредата като пепел 
|
| Нед Апр 21, 2019 8:53 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Да ви разсея малко...Отивам в един цех за фураж към свинеферма....Почваме рецептата, ,,,1-компонент, 2- компонент,3... ок. Айде пак - запецна на 3-компонент , а..то царевицат в силои за свършила- допълниха с креда и продължихме. След малко се изпразни и друг силоз и...пак допълваха с креда. По едно време имах чувството, че само с креда ще ги хранят.
|
| Нед Апр 21, 2019 9:11 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Хах те ако го продаваха на кило тоя фураж, а то за техните свине...
|
| Нед Апр 21, 2019 9:18 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ннам на к'во се вика "креда", ама между жиците има нещо като талк за да не слепват. Отделно, че има един пълнеж пълен с пълнежи...
|
| Нед Апр 21, 2019 9:33 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Кредата се добавя към гранулата още при правенето на каквото и да е пластмасово. Обикновено с нея се добавя и оцветителя - самата креда е оцветена. Колкото повече се слага, материала става по непластичен. Талк-а си е съвсем отделно нещо. Бонго - не те знам какви кабели си виждал - аз съм виждал най-различни галимации. Има даже и с кевларено въже вътре.
п.п. : За кабеловодещи вериги се води Olflex Chain - има 10-тина различни вида в зависимост от нуждите - за повече информация - гледа се в каталога.
|
| Пон Апр 22, 2019 8:49 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Производителите на кабели в БГ са супер зле като оборудване! Всички (или поне където съм влизал) работят с машини от балканската война! Елкабел имат малко по-нови(ударението е на малко!) машини спрямо масовката, но и там положението не е розово! При тези в Севлиево не съм ходил още... Общо взето е цяло чудо, че малките цехчета въобще произвеждат! Всичко работи на магия...
_________________www.elkran.com
|
| Пон Апр 22, 2019 2:16 pm |
|
|