|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 9:03 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Не знам вие в коя вселена живеете, но аз живея в България. И като така доста често виждам някоя "натокана лимузина" да изпреварва мен и още неколцина пред мен на забранен участък и при насрещно идващи возила.
И обяснете ми, моля, къде е проблемът, ако едно такова фото цъфне в КАТ?
И като тоя с лимузината го щрафосат няколко пъти при подобни обстоятелства и заради подобни доказателства, дали все тъй "уверено" ще продължава да прави туй що прави?
|
| Пон Апр 08, 2019 2:54 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
За ПТП е друг случай. Както бях казал и по-нагоре - има някаква полза. Ама на някое "перде" който не е поглеждал през живота си дали светофарът е червен или е зелен, и кара на принципа че той е най-важния на пътя, нали се сещаш колко ще го впечатлиш с подобен клип? Най-много да си премести шлифера или пуловера в другия крачол. 
|
| Пон Апр 08, 2019 2:55 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Ами пробвай и обади за резултата. Стискам ти палци да ти се получи работата, но не съм оптимист. Апропо, от време на време поглеждай в огледалото, дали не ти се е появила некоя греда в окото...
|
| Пон Апр 08, 2019 2:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ако си туря талафоня да снима пак ли ще ме глобят? Мии тъпо е, не е важно какво си снимал, а как си го ползвал. Иначе: номера, лица и т.н. лични не трябва да се публикуват без изрично съгласие.
Хъх, сетих се как бях публикувал типично гръцко дупе (голичко). Махнах го след някой ден, а тогава нямахме гугъл бот...
|
| Пон Апр 08, 2019 4:36 pm |
|
 |
|
nik
|
https://www.youtube.com/watch?v=UnP7-1-W4VQhttps://www.youtube.com/watch?v=0qayQPk96g8имаше и едно клипче където полицай си сменя отношението като разбра че го снимат, но сега не го намирам докато аз съм на 1000 камери всеки божи ден, не виждам защо аз да не мога да снимам?!? държавните служители пък задължително - колко пъти врякащи вечно сърдити лелки се е налагало да ги злепоставям пред хората - като не ви харесва напуснете, чакат поне още 100 мързеливи за това място. млъква и започва да си върши работата, или ако е много тежък случай изпада в истерия. ама ако вижда че я снимам няма да се държи така убеден съм разбира се има и провокатори, да стане известен в интернет седнал да се заяжда с някой... спокойно може да си отнесе една глобичка, ама бабата от първото определено й се скъси живота с няколко дена, без да е искала да става известна
|
| Пон Апр 08, 2019 5:31 pm |
|
 |
|
nik
|
https://www.youtube.com/watch?v=IilqHAhO2igFootage shows Julian Assange being dragged from the Ecuadorian embassy - BBC News
|
| Чет Апр 11, 2019 3:36 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30858 Местоположение: София
|
lcr и 500 снимки да изпратиш все тая, няма да спрат тези изпреварвания. Но да ти кажа, аз доста карам из БГ и последните 5 да не кажа 10 години, нещата са коренно променени. Кара са много по-бавно, без много изпреварване, поне това е моето наблюдение. Аз превишава скоростта и изпреварва където мога, и единствено може да ме спре жената, нито полицай, нито актове, в един момент имах сигурно 80, верно 50% бяха за телефон и 40 за колан. Идеята ми е че глобите няма да спрат тези на които не им пука.
|
| Чет Апр 11, 2019 4:32 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Тони, да не би да се опитваш да ми кажеш, че има едни хора на които не им пука и поради това не спазват правилата?
Може и да има такива, но аз нито един такъв не съм видял там, където има патрулка или обозначена камера. Значи все пак им пука.
Следователно, ако у хората възникне нагласата, че всеки може да те снима, "пукането" ще стане още по-отчетливо.
|
| Чет Апр 11, 2019 6:22 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
Това със снимането на нарушителите е нож с две остриета - възможност за водене на компроматни войни. Ти като снимаш нарушители, кой ще гарантира че няма да ги подбираш по някакъв критерий, воден от определени интереси ? Принципно няма 100% контрол никъде по света, това е ясно. Но се залага на следене на случаен принцип. Но примерно някой спал с жена ти и ти решаваш да му организираш 100% контрол от твоя страна, това не е обективно. Ако става въпрос за онивиняване при ПТП е съвсем друго, но "граждани полицаи" не мисля, че трябва да има.
|
| Чет Апр 11, 2019 6:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30858 Местоположение: София
|
Точно това се опитвам да ти кажа да, човешка психология, ако има 1-2 места където знаеш че ще те снимат, или има патрулка логично ще гледаш да не си създаваш проблеми. Ако обаче навсякъде могат да те снимат просто няма да ти дреме. Освен това доказано камерите са ниска ефективни защото реално водача няма проблем към момента на нарушението. Има огромна разлика между патрулка и камера. камерата знаеш че я има, казваш си ще внимавам, но не внимаваш и те снима. Патрулката внимаваш защото знаеш че ще те спрат, ще ти губят времето, евентуално ще ти пишат акт което е още повече губене на време, освен това акта ще е на теб. Болшинството от лъскавите возила са фирмени, акта отива на фирмата, фирмата плаща акта, получава и 30% отстъпка и всичко свършва до там, затова и на никой не му пука от камери, аз съм казал на колежката дори да не споменава къде как и с колко са ме снимали, просто да си ги плащат и да не ме занимават. Предполагам разбираш че ми дреме на оная работа колко снимки имам, дали е една, 5 или 500. Дали тази система е добра, това е друг въпрос, но е факт че се увеличи събираемоста на КАТ от както директно можш да си плащаш повечето актове, и няма разправии кой е бил шьофьора. Преди да ти кажа ли какво ставаше, вскеи казваше аз не съм карал, трябваше да се правя на полицай и да разследвам кой е карал тая кола в този момент. И като му кажеш да отиде да му напишат акт, почва едно мрънкане, накрая завеждат дело, и ако щеш вярвай, но повечето актове написани по снимки бяха отменени от съда. Едва ли само при нас е било така. От както не трябва да се ходи за акт на реалният шьофьор, всички се плаща и няма никакви грижи. Та това работи за тия, за които финансовото наказание е наказание, но това не са тия с лъскавите лимузини, не съм и аз. Дреме ми на кура колко акта ще ми напишат, по-голям ачаст от живота си май съм карал без книжка или с отнета такава, карам от 16 годишен горе долу. За кажи речи 30 години имам ... мисля 4 ПТП-та, едното някакъв моторист ми се заби в преден ляв кланик, колата беше практически спряла. При второто ударих една баничарка спряла в средата пътя, с отворени врати и камион в насрещното, ударих я сигурно с 30 ... след това имам едно което не знам да го броя ли за ПТП, то си беше жив апаркинг щета ама в движение, спри тръгни , те така 20 мин и накрая тоя пред мен уж тръгна ам не тръгна, ако изключим моя фар щети никакви, а сега се сещам за още едно, това сигурно е най-тежкото от всички, пред сити център, аз съм с малоумното поло, жената е пред мен с ровъра, тръгваме след зелено по арсеналски, на пътеката на сити център явно някой пресича, някаква кола неизвеснто каква скочи на спирачките, жента и тя след нея, а в другата лента една 5-ца и тя така, и аз опитах ама тов аполо има грижи с АБС, спрях в 5-цата, на его нищо не му стана освен че му счупих неонките под бронята, полото страда .... та за 30 години, няколко стотина акта това са ми ПТП-тата, няма един случай в който да съм застрашил нечий живот, всички ПТП са в градски условия с под 30 км/ч .. пиша го това за да ти кажа че не превишаването на скоростта, изпреварването в забранено или говоренето по телефона е причината за ПТП и за жертви на пътя. Ако зачетеш статистиката ще видиш че много от жертвите и тежките ПТП не са поради превишена скорост, а поради несъобразена скорост, има една доста съществена разлика между двете. И ако се удариш челно в насрещното когато изпреварваш там където е разрешено и не превишаваш скоростта по-малко ли ще те боли ? И пак на въпроса за снимките, ако се заинтересуваш, ще установиш че точно същото учудване са имали властите когато установили че масовото видео наблюдение не променя навика на престъпниците, дори обратното. Ако преди да се въведе масово видеонаблюдение, там където го е имало престъпността е била по-ниска, след въвеждане на масово наблюдение навсякъде нивата са еднакви, и вече дори места които си имат собствено такова не са по-малко рискови. Това е човешката психика, не можеш да я пребориш.
|
| Чет Апр 11, 2019 7:00 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Hungarian opera singers declaring themselves African-American claim they did not lieТо това си е направо за хумор, ама ... нямаш право да пееш в опера на Гершуин ако не си черен и унгарците са се писали афро-американци за да не нарушават закона   |  |  |  | Цитат: We did not lie, we did not say our genetic ancestry is black: there was nothing like that in the statement. The paper we signed states that it is the Afro-American consciousness that is a part of our own identity, and that statement is true. Gershwin's music, jazz, and Afro-American culture is a part of the world's, humanity's cultural heritage, a part of our everyday moments, as we enjoy this culture, this music every day, and as such, it is an integral part of our identity. There is nothing in this that should offend anybody. |  |  |  |  |
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Апр 11, 2019 7:22 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
_________________ Хайде де!
|
| Пет Апр 12, 2019 10:44 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Той кацнал цял, ама някой северномакедонец го е гръмнал с РПГ-то.
|
| Пет Апр 12, 2019 1:28 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
като онзи виц дето като се научат да плуват и ще им напълним басейна с вода 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Апр 12, 2019 1:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
не можал да кацне, щото не се отворил парашута... като се научат да си отварят парашутите ще им пуснем атмосфера 
|
| Пет Апр 12, 2019 2:09 pm |
|
|