Отговори на тема  [ 170 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Съвет за електрожен 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Съвет за електрожен
Тони, ако заварявате на открито и искаш производителност с телоподаващо погледни варианта за FCAW-G. Това е тел с добавен флюс, но ползваш защитен газ. Навремето като си купих първото телоподаващо и изчетох доста набарах едни кейс стадис на консултант по заваряне на тръбопроводи в САЩ. FCAW-G даваше най добра производителност. Шлака пада супер лесно.
По спомен цената на консумативите беше по голяма от тази с електроди, но като производителност и краен финансов резултат ги биеше

Пет Мар 22, 2019 11:07 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Ако говорим за автомати или полуавтомати то масово е телоподаващо и доста често е с флюс, някои автомати са изцяло под влюс. За ръзно заваряване наблюденията ми в САЩ са основно за електроди, много са бързи, не мож ги видя кога сменят електродите. За нашите нужди, понеже тръбите ни са в повечето случаи тънки, до 8 мм стена, и винаги фиксирани, нещата са ни рак ни риба. По принцип за тръби ако говорим за електроди практиката е целулозни, за 8 мм горе долу стават, за 6 и под 6 е доста трудно, трябва ти наистина много добър заварчик, но те не с епрепоръчват за толкова тънко. Там вече има други варианти, но при тръбите имаш и от горе надолу, и от долу нагоре, а имаш и само отдолу, избор ана обмазка започва да става труден, най-вече когато се търси производителност. Вариант акойто практикуваме ТИГ + МАГ се оказва удачен, корена малко бави но за сметка на това става провар какъвто за МАг е непостижим, а и с електорд с еправи трудно с това качество. после отгоре се пълни с МАГ-а. Взехме агрегати на Линкълн, мога да работя със всякакви консумативи, но не сме изпозлвали с флюс или безгазови. Токоизточника е мощен, няма грижи а и имайки в предвид че първо сме ТИГ ако има проблеми с вятъра то ще са там.
За дълги трасета ако го позволяват работя с минимално заваръчни позиции, изпозлвам ролкови подпори като тия на снимката, и където им аправ участък заварявам само в началото му, от там нататък тръбата се избутва напред, слага се нова и така. Това позволява да си опънеш шатричка, да си направиш удобства. Сега където има много завои и промени на височини няма начин, местиш се от снадка на снадка ама няма много избор.

Прикачени файлове:
IMG_1643.jpg
IMG_1643.jpg [ 1.89 MiB | Прегледано 5120 пъти ]
Пет Мар 22, 2019 11:25 pm
Профил
Аватар

Преместено в лаптопското видео...

Съб Мар 23, 2019 1:13 pm
Профил

Изневерих и минах в синия отбор, тъкмо си поръчах те това
https://www.millerwelds.com/equipment/w ... kit-951674
Като дойде ще кажа. Тая машинка е малко играчка, ама да видим. Вземам я за да има, че имаше едни на 2 мин дето ми заваряваха като ми трябва ама се преместих, та за две маси да не се налага да обикаляме... Доста се двоумих между тоя и 210MP на линкълн. Тоя ме спечели с двата входа за газ и доста му хвалят ролковата система, ама да видим. Тоя му дават и по-голямо натоварване, не че ми трябва ама ще се товари по-малко... на теория.

Съб Апр 06, 2019 8:50 pm
Профил
Аватар

Изглежда супер! Със здраве да си я ползваш. Откакто по спешност се наложи да взема есаб кади 200 когато опуках големият ми трифазен инвертор есаб на дъжда, не искам и да чувам за тежки машини повече. Сигурен съм че ще намираш повод сам да завариш нещо с подобна машина. Поне аз така разпускам в гаража :)

Съб Апр 06, 2019 10:21 pm
Профил

Е аз затова я взех, аз нямам заварчик на щат при мен. Тъкмо повод да си поусъвършенствам техниката, въпреки че едва ли ще остане време да се занимавам с елекроди, ще карам на МИГ-а основно чат пат може нещо на TIG-а и това и там имам какво да усъвършенствам но на електрод съм много зле.
Иначе .. абе играчка си е, сравнено с машините които имам в БГ, МИГ-а ми е 250 А при 100%, TIG и той е толкова, ама са все отделни машини, мИГ-а специално е непреносим, поне 100 кг ако не е и повече. На МИГ-а в БГ драйв тракта е много добър, ама все пак е 4 пъти на цената на тая играчка.

Съб Апр 06, 2019 10:53 pm
Профил
Аватар

Да знаеш ако ти потрябва - картоф на испански е patata... :D

Съб Апр 06, 2019 11:14 pm
Профил

Нема бе, оня трениран, да ти кажа аз съм гледал повече заварки от колкото заварчиците ни, щото те чат пат мижат :) Без майтап ама докато усвоим добре технологията за големите тръби е имало случаи в които по цял ден гледам заварчика и ултразвукясвам, изпичал съм се точно като картоф, но за сега очите са оцелявали. МИГ-а не страшен, аргона облъчва повечко и електрода, осоенно като заваряваш тръба 10 мм дебела с целулозни, там едно че дъгата те светка и пече, и отделно тоя целулозния като гори и той топли доста.
По-скоро може да се поизгоря, трябва д авзеа нещо предназначено за заварки, работните ми дрехи не са такива. Преди време нарязах 20-30 детйала със флекса и панталона стана на еййй такива дупки:)

Нед Апр 07, 2019 12:14 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Колкото нашенски да са ми дошли, читав не съм видял. То още от едно време читавите са кът, и на нас в училище заварките ходеха на рентген та и минаваха, ама това не ме прави заварчик. Но едно време хич да не е намираха се, сега е мъка. Има много малко читави и не можеш ги пипна, всички са си намерили вечни места, и заплатите не са лоши макар и не супер, но и за тройно повече не им се мърда, останалите не заваряват а прокапват.
Ако ти трябват свежа кръв заварчици, отскочи до Сирия да набереш. Тази галерия ще ти покаже защо :D :

> Exhibition of Captured Weaponry & Equipment from Syria
Прикачени файлове:
Syria2018-069-X2.jpg
Syria2018-069-X2.jpg [ 84.28 KiB | Прегледано 4997 пъти ]
Прикачени файлове:
Syria2018-065-X2.jpg
Syria2018-065-X2.jpg [ 103.87 KiB | Прегледано 4997 пъти ]
Прикачени файлове:
Syria2018-060-X2.jpg
Syria2018-060-X2.jpg [ 72.52 KiB | Прегледано 4997 пъти ]
Прикачени файлове:
Syria2018-051-X2.jpg
Syria2018-051-X2.jpg [ 91.2 KiB | Прегледано 4997 пъти ]

Нед Апр 07, 2019 3:16 am
Профил

Тва че са ги заварили тия ламарини не значи че са качествени заварчици и могат да заварят тръба за високо налягане.

Нед Апр 07, 2019 3:55 am
Профил

Мдаааа, тия бих ги взел, ако има налични вземем, мога да пусна бланк ордер за около 400, но да идват по не повече от 30 на куп, че иначе току виж умрели гладни преди да съм ги използвал, а това никак няма да е назидателно. Тук тъкмо се чудя на единия монитор в средата на линията как да го храня, но за бесилка ток не ми трябва, и имам предчуствие че по един обесен всеки ден ще има доста по добър стимулираш ефект от каквито и да са бонуси и метрики. ...

Нед Апр 07, 2019 4:54 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
Тва че са ги заварили тия ламарини не значи че са качествени заварчици и могат да заварят тръба за високо налягане.
Не съм твърдял нищо за качеството, акцентът е че има количество. От него впоследствие чрез кастинг може да се потърси и евентуално качество.

Нед Апр 07, 2019 8:40 am
Профил

Вижте надписите по "колите", на руски са

Нед Апр 07, 2019 10:44 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Нема бе, оня трениран, да ти кажа аз съм гледал повече заварки от колкото заварчиците ни, щото те чат пат мижат :) Без майтап ама докато усвоим добре технологията за големите тръби е имало случаи в които по цял ден гледам заварчика и ултразвукясвам, изпичал съм се точно като картоф, но за сега очите са оцелявали...

И аз никога не съм успявал да се осветя, но страдали от осветяване твърдят че капки за очи били в пъти по-ефективни от бабешките рецепти с картофи... Че имаше и някои по-гадни от картофите...

Нед Апр 07, 2019 11:13 am
Профил
Аватар

dan написа:
Вижте надписите по "колите", на руски са
Предполагам, че са слагани при изследването от специалистите по брониране - да ползват натрупания от самоделките реален боен опит. Вместо да се пуца по собствените полигони, тестовете идват наготово, че и проведени по "вражески" машини:
Прикачени файлове:
Syria2018-007-X4.jpg
Syria2018-007-X4.jpg [ 76.55 KiB | Прегледано 4947 пъти ]
Прикачени файлове:
Syria2018-008-X2.jpg
Syria2018-008-X2.jpg [ 150.92 KiB | Прегледано 4947 пъти ]

Нед Апр 07, 2019 1:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 170 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Следваща