Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Субсидии за петролните компании:
https://www.fuelfreedom.org/oil-company-subsidies/
$10.7 млрд или 0.055% от икономиката на САЩ - викаш шепа хора от петролния бизнес изнасилвали икономиката и крадяли колкото един пенсионен фонд. Плямпало, плямпало - ей така си ги ги дрънкаш глупостите на килограм. Вземи поне да прочетеш що им ги дават тия субсидии и помисли малко как се оставят тия компании в уж свободен пазар, половината от който се контролира/манипулира от ОПЕК.

Съб Мар 30, 2019 11:40 pm
Профил

Не знам кой ти е казал че в петролният бизнес печалбите са най-високи, пак си в грешка :
https://www.investopedia.com/ask/answer ... sector.asp
https://csimarket.com/Industry/industry ... hp?ind=602
което искаш него гледай, едното е за 2015, да кажем много ниски цени, виж другото, по тримесечия, gross margin 78-мо място, net margin 25-то място ... както в оня виц нашите са на престижното второ място, а американците са предпоследни ...
Петролният бизнес е един от най-тежките бизнеси, не знам дали изобщо си имаш идея за какво става въпрос. Ако си прекарал един ден на платформа, или някъде около, или в рафинерия, едва ли ще говориш така.

Нед Мар 31, 2019 12:06 am
Профил

ама естествено че някой друг ще ти е виновен, ама не и другарите и другаргите от управлението :D няма толкова верен роб просто :D
първо това е стара информация, второ не са 10 ами 20 милиарда, с което вече отива 0.1%
и трето като събереш и останалите паразити и стават едни 10% отишли за наши и ваши

тони, когато стигнеш и ти в топ 100 тогава можеш да погледнеш надолу към 78мо място и да кажеш "бе мани ги тия дребните риби" :D
на платформа ядат дебелия работниците, а тия дето обират каймака може и да не знаят къде на картата е платформата
не помня коя година бритиш петролиум направиха безумна катастрофа с голям разлив, шефа бил на някакъв плаж дори не си е подигнал задника от пясъка

Нед Мар 31, 2019 12:11 am
Профил
Аватар

nik написа:
не помня коя година бритиш петролиум направиха безумна катастрофа с голям разлив, шефа бил на някакъв плаж дори не си е подигнал задника от пясъка

Това баща ти ли ти го каза? Няма начин да не е бил той щото нали и той като тебе знае всичко и като ти трябва достоверен източник му се обаждаш да го питаш.
Викаш 0.1% било изнасилване на икономиката и всички работят за петролните босове, дето се пекат на пясъка и не знаят къде са им платформите.

Нед Мар 31, 2019 12:19 am
Профил

Ник просто идея си нямаш от тоя бизнес, аз мога да си заложа и двете топки, заедно с двете ръце, и трите крака, че ако ти дам ей сега 50 млрд и концесии, след 2 години ще си банкрутирал бе зникой да те саботира. Просот говориш за неща от които идея си нямаш, а зне говоря дали работата е тежка физически, за това има роби, бизнеса е тежък. Ти като казваш най-печеливши бизнеси какво имаш в предвид, защото май бъркаш net profit с net profit margine, и като че ли със сигурност бъркаш revenue с gross и net profit.

п.с. а за шефа дето бил на плажа, ами бил е на плажа човека, нито е негова работа нито адължение, дори е противопоказно. Цялата тая показност, стане нещо и се изсипват министри, премиери .. абе хора не се излагайте бе, нито на тях им е мястото там, нито на шефа на бритиш в мексиканския залив. Той рбява да си стои в офиса и да си управялва компанията а не да обикаля платформите, за тая работа си има хора. На война генралите къде стоят, в щабовете или са на фронтовата линия ? Въпросът е реторичен, и не са в щабовете за да си спасяват задниците, там са защото те са твърде ценни, и имат много по-важна работа от това да водят директната битка, и отговорността им е по-голяма. Същото е и с бизнеса, една платформа по-малко или повече, няколко милярда глоби, неприятно но дай да зареже всичко и да отиде да гледа разлива, и какво ще направи като отиде там ? Ще се хване и ще затапи скъсаният клапан, ще даде съвет как да стане .. та той дори идея си няма какво е станало, кажи какво да прави там, да изказва съпричастност ...

Нед Мар 31, 2019 12:25 am
Профил

от змиорка кръстосана с охлюв си по-хлъзгав :D , залепна за тия 0.1% въпреки че вече изяснихме че не са само петролните компании на хранилката
не, това никой не ми го е казал, сам си четох вестника една сутрин когато се случи
ама нищо де, ти си над тези неща, важното е че си мислиш че тръмпи е по-хубав от всички други нали така? :D
щото нещата които коментирахме са били от предишните управници преди тръмпи, дето уж не ги харесваш, ама ти толкова си се засинял че чак не разбра че защитаваш тия дето уж не харесваше :D

да бе тони, как можах да объркам оборот с печалба :D и ти съвсем се отплесна :D
срамота щеше да е ако не бяхте излизали от БГ, ама при двама ви срамотата е двойна...
ти поне собственик ли си на бизнеса за който говориш или и ти си само работник като димитър? поне съдружник?

Нед Мар 31, 2019 12:39 am
Профил

няма значение какъв съм аз, собственик съм на различни бизнеси, и работя за много други хора също, не знам това какво общо има. Да го кажем така, аз заплата за моята работа не получавам, така е от 2005-та, ако това отговаря на въпроса ти, а иначе съм един от първите бизнес клиенти на цитрон, ако се сещаш кои са цитрон, може да сметнеш от кога се занимавам със собствен бизнес.

Нед Мар 31, 2019 1:27 am
Профил

да, отговаря ня въпроса ми, благодаря
питах щото тоя тип мислене "вие нищо не разбирате ама аз ако имах един як кеш знам как да направя голямата печалба" обикновено е на хора които нямат опит с бизнес, или и да имат не е нищо успешно, за това се зачудих
ами евала тогава, дано нещата са по-добре от колкото изглеждат

според мен няма значение мащаба на бизнеса, важното е човек сам да си реже хляба и да е доволен, поне от моя гледна точка където безграничната лакомия е изключена, за това не смятам че са нужни милиарди, който го може си го може, едни успяват с хитрост, други с рогата напред и необмислени рискове, но с упоритост пак успяват

Нед Мар 31, 2019 1:55 am
Профил

през целия си живот съм работил за заплата общо .... 4 години мисля, 1 година като касапин, това беше като завърших, и работих за да не стоя без нищо, пари имах, и със собствени неща се знаимавах, но парите по това време не бяха излишни. След това имам около 1.5 години като охрана, това между другото защото моят си бизнес не можеше да ми запълни времето, а и трябваше да се почива, не може всяка вечер водка до зори, и след това от 2003 до 2005, значи малко повече 4.5 години. Работя буквално от както се помня, нито съм свръх преуспял, нито много богат, аз лично, персонално, но каквото съм направил съм го направил сам, каквото изкарам го изкарвам сам, и съм помогнал, и помагам на много хора да изкарват милиони. Последният ми съдружник си купи яхта скоро, голяма яхта, аз нямам собствена кола, т.е. има една алфа скоро ще стане на 20 години :) Нямам имоти, нищо нямам, и не искам да имам, доволен съм че мога да работя и харесвам това което работя. Релано най-големите ми лични разходи са за подаръци на семейството, и ако съм в БГ някой друг ресторант като остане време, тук ям такоси от улицата, не защото ми свидят парите, изобщо мога да пръскам доста успешно, но предпочитам да съм си във фабриката, да си човъркам нещо и така. Ицо пита що не съм купил фреза, не щото не мога, или щото не искам, защото не е финансово оправдано все още, не че не мога да си я купя с личи пари, 20-30к не са кой знае колко, но бизнеса трябва да се прави като бизнес, неоправдани разходи не трябва да има. Същото е и с данъците за които говориш по-горе, и със заплати и със всички, не е въпрос за можене, за искане а за нуждата и правилността.
Но не очаквам да ме разбереш, много хора казват то като имаш така се говори, други пък казват то като нямаш така се говори ... аз съм от хората които живеят с много малко не защото нямат или защото им свиди а защото не намират смисъл в повечето, това не ми пречи да харча десетки хил за подаръци, нито пък ми пречи да ям стекове по 100$, абе направо съм си за дисекция :)

Нед Мар 31, 2019 2:07 am
Профил

неоправдани разходи се правят за хоби, ако ще е хоби - можеш ли купуваш, ако е за бизнес първо трябва да се оправдае, най малкото на теория
но това не е същото с данъците и субсидиите, там говоря за паразитите, ама не за малките паразитчета а за големите, за мафията, а за да имат от къде да смучат паразитите, останалите трябва да плащат чинно

по принцип не съм фен на слави трифонов ама един път случайно чух много умна приказка - все едно ловджийско куче да се самопроследи и да се самохване - демек няма как да седим и да чакаме да се самохванат

Нед Мар 31, 2019 2:21 am
Профил

ами ... няма смисъл да го дискутираме повече май, ти си имаш твоите разбирания и виждания. Ако така си обясняваш успеха на големите компании ОК.

Нед Мар 31, 2019 2:24 am
Профил

ами аз не си го обяснявам сам, те хората си го казват, почти всичко след години излиза на бял свят, повечето се измъкват безнаказано, някои има и по затворите
яд ме е че не намирам един документален филм да ти го дам да погледаш малко, доста отрезвителен е, някой ден ако ми попадне ще ти го пратя, пък като го изгледаш пак може да си поговорим на какво се дължи успеха на паразитите

Нед Мар 31, 2019 2:33 am
Профил

Ник, не знам на колко години си, но предполагам, че с напредване на възрастта все повече идиализмът ти ще се заменя с цинизъм. То сигурно и сега си мислиш, че въобще не си идеалист, но ако можеш да се прочетеш безпристрастно отстрани сам ще се убедиш в обратното. Гневът ти срещу данъци, субсидии, паразити, мафия и т.н. в един момент ще се обезмисли - и то не защото не си донякъде прав ами защото ще осъзнаеш, че ако пребориш една несправедливост на опразненото място ще се появи друга и че това дори не е загубена битка или обречена кауза ами тотално неразбиране или неосъзнаване на причините поради които това се получава от край време. Еволюира но в същината си не се променя нищо, само думите с които го наричаме са други. Успеха на паразитите както ги наричаш се дължи на благоприятната за развитието им среда. Най цинично е положението със зелените еко защитници - така и не осъзнават, че проблемите с екологията не са породени от алчността на капиталистите ами от експлозивното увеличаване на броя на безмозъчните консуматори които пък от своя страна са следствие на настъпилото благоденствие, ниска смъртност и по дълъг живот.

Нед Мар 31, 2019 12:27 pm
Профил

palavrov написа:
Най цинично е положението със зелените еко защитници - така и не осъзнават, че проблемите с екологията не са породени от алчността на капиталистите ами от експлозивното увеличаване на броя на безмозъчните консуматори които пък от своя страна са следствие на настъпилото благоденствие, ниска смъртност и по дълъг живот.

Това е друга тема... екологията е проблем, когато икономиката предлага "алтернативни" решения на по-ниска цена. Примерно наскоро бяха хванали някаква фирма дето събирала разни вредни химикали. Взела пари като за обработка им, обаче вместо да ги обработва - бум в най-близкото дере и паричките в джоба. Подобно е с почти всички екологични проблеми, по-евтино излиза да замърсиш природата, отколкото да я опазваш.
Иначе от Ник ще излезе чудесен марксист. Трябва само повече да се постарае, защото Маркс все пак използва аргументи, а не обобщения от типа "всички са маскари".

Нед Мар 31, 2019 12:45 pm
Профил

Към ностоящия момент идеите на Маркс удрят на камък.
Ник ще измисли нещо по-добро :)

Нед Мар 31, 2019 1:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586 ... 1197  Следваща