|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:10 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Американска техника значи, лоша работа. Хм .... Може ли да те попитам ти на какво устройство (ПЦ/МАК/сметало и т.н.) си избачкваш програмистката заплата? Само не ми казвай че ако е правено в Азия и формално се причисляваш към армията на независимите
|
| Пон Мар 18, 2019 3:36 pm |
|
 |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
въпроса не е от къде съм си купил пц-то с моите собствени пари а дали съм го купил защото ми трябва и защото аз така съм решил или съм похарчил ненужно едни чужди пари, защото някой така ми е казал да направя и ми е обещал комисионна (рушвет), следващ мандат, мир и спокойствие и каквото имат в торбата с фокуси
|
| Пон Мар 18, 2019 3:41 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Формално погледнато баш чужди пари си похарчил - или сега ще кажеш че лично сам си си ги напечатал 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Мар 18, 2019 3:59 pm |
|
 |
|
jig.tak
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Въпроса беше към Рек заради твърдението че купуването на американска техника те прави васал А за оборота Египет-Русия намирам това https://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/egy/То излиза че Египет изнася за България (2%) повече отколкото към дружката си Русия (1.5%)  ха ха ха Към Сащ изнася 5.6% от износа си. Вноса от Русия е 9.1%, от Украина 3.8% и от САЩ 5.3% Я кажи сега Рек, въз основа на тези числа Египет пада ли се васал на Русия или е независими и равноправен партньор??
|
| Пон Мар 18, 2019 4:08 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Основния им износ към Русия беше туризма, ама го осраха след "демократичните промени".  Васал е тоя, дето е принуден да купува, не тоя, който продава. Иначе евала на египтянчетата, взимат $$$ от американците и ги дават на руснаците.
|
| Пон Мар 18, 2019 4:16 pm |
|
 |
|
nik
|
никой не е твърдял такова нещо, не купуването на американска техните те прави васал, а слугуването на чужди интереси за сметка на собствената ти държава, в случая е просто съпвадение (за пореден път) че става дума за щатите и американска корпорация силно приближена на доста правителства
|
| Пон Мар 18, 2019 4:16 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Американско оръжие и военна техника купуват тези, които: 1. Имат разрешение от американските власти. 2. Могат да си позволят масрафа. Ако само т. 2 не е изпълнена има по-богат избор, но, ако т. 1 не е изпълнена, остават главно раша и чайна. В случая за новия ни изтребител, правилният избор е ... че такъв не ни трябва. Известно е, че задълженията ни към НАТО в частта мисии зад граница, покриваме само частично за сметка на сухоземните шапкари. Фърчащите и плаващите нямат никаква възможност главно поради финасови причини. А ако ще хвърляме маса пари само за air policing, то това може да става по-евтино със самолети и екипажи на друга държава. Справка - Словения, Литва, Латвия, Естония. Още повече, че парите за тези самолети наистина са "хвърлени". От момента, когато започна полетите с тези 8 самолета, до 5г. ще са останали половината, а след 10г., вероятно нито един.
|
| Пон Мар 18, 2019 4:18 pm |
|
 |
|
syscop
|
Що бре? Толкова ли са калпави?
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Мар 18, 2019 4:39 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Да. Имам предвид пилотите и техниците.
|
| Пон Мар 18, 2019 4:59 pm |
|
 |
|
nik
|
точка 1 е само за най секретните истории, всичко останало е предварително одобрено за всеки който даде пари, или където искат да сътворят конфликт може и без пари да ги пратят ама по точка 2 се зачудих, верно ли България е толкова богата 
|
| Пон Мар 18, 2019 5:34 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Имах предвид американците, а ти пишеш за руснаците. Точно от това идва популярността на руското оръжие - защото е достъпно.
|
| Пон Мар 18, 2019 7:43 pm |
|
 |
|
tutiv
|
Най-модерните ПВО комплекси - руските С-400 ги имат или ще ги получат немалко страни, и Турция и Китай и Индия и други и са на съвсем прилични цени, на поне няколо пъти по-добра от американските. Обаче къде по-интересни са последните седем-осем руски оръжейни разработки, които съвсем не са достъпни - имат си ги само руснаците. И именно при такива супер мощни оръжия американците са изостанали тотално с едно 20-30 години.
|
| Пон Мар 18, 2019 8:20 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Едните имат 5001 ядрени глави, другите 4999. Останалото са подробности .... реклами и пропаганда за нас, планктона.
|
| Пон Мар 18, 2019 8:39 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Абе тия руски ракети дали ще целят руски самолети? Или избирателно само американски ... 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Мар 18, 2019 8:39 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ами... С300 не беше пробвана срещу истински самолети доскоро ,май.... С400 сигурно ще я пробват турците.....
|
| Пон Мар 18, 2019 8:50 pm |
|
|