|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:31 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Любопитно
Чудо голямо! https://automedia.investor.bg/a/0-nacha ... i-v-kolataБонус: намален риск да се бухнеш в дерето като чуеш "Завийте наляво!"
|
| Сря Мар 13, 2019 8:39 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Кефиш... А да си чул че някаква част от съфорумците ти се занимават с развой и производство на джаджи използващи GPS? 
|
| Сря Мар 13, 2019 10:14 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
https://www.boredpanda.com/3d-pedestrian-crossing-island/Доста ефектно, а вероятно и ефективно Да се въведе и България
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Мар 15, 2019 12:23 am |
|
 |
|
nik
|
в БГ ще те прегазят та ако ще и истински бетонни блокове да наредят 
|
| Пет Мар 15, 2019 12:31 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Попаднах на ето това и не можах да се откача цяла вечер 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Мар 17, 2019 12:39 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Ten years ago, Tanaka Motoji San and I visited the Incubation Center of Industrial Technology Research Institute ( ITRI ) to have in-site survey of USB single-chip controller of Phison Electronics Corp., where several Phison R&D staffers were working so hard and practically lived in the lab. https://goo.gl/maps/JFEEH86a5hM2  Phison Electronics Corporation
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Мар 25, 2019 8:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Тия в моента с ами по-черни от дявола, не сикам да им чувам именцето ...
|
| Пон Мар 25, 2019 9:53 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Мар 25, 2019 10:22 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Мар 26, 2019 10:41 am |
|
 |
|
ToHu
|
За програа, има едни руснаци, . не мога сега да се сетя името .. ще помисля, имат софтуер но той работи с някакъв техен хардуер към който закачаш у-вата. от там може да го префлашваш и бъзикаш. Черни са ми защото техните малоумни SATA контролери, ккато стана известно и от нета, не са никак устойчиви на каквото и да е по захранването, а амй и по принцип са си нещо куци. Масово влизат в сейф мод, според руснаците често непредизвикан от нищо външно В тоя режим не палят флаша, седт и чака .. какво чакат и те не знят. С този руският софт се орпавяли уж. Имаме няколк охиляди, може и десетки хиляди, не знам колк сме успели да продадем с тях, изделия, които започнаха да проявяват странно поведение. Тук най-вече за ебане са едни други хубавци, Адантех. Не знам как са си направили SATA DOM модула, очевидно не твърде добре, но имам учудващо висок фейл рейт. Пъро го отдадох на софтуер, но същият софтуер качен на нормално SSD не прави проблеми. Търсихме какви ли не възможности, но единственото което установих е че се случва при повече обръщения към модула. Тук говорим само за четене, без запис. В рамките на няколко дни до няколко седмици фижъна се омотква, диска изчезва и започваш да виждаш 20 Mb у-во . Тук има и друга възможност, да не е толкова от честите обръщения, а от това че по това време се тегли и чете видео, съответно в 5-те В се появяват малко повече пулсации дошли от арм-а. И до тук някак се ядваше, един продукт, на една платформа, ръчкахме ССД-та и така. Да обаче преди 2 седмици се появи и на РС платформата с нови версии на софтуера. Разликата е че не умира като при АРМ-а безвъзвратно, но софтуера писка че му ги няма ресурсите, изчезва диска. Разликата в старите работещи софтуери е в зареждането, старите презареждат всичко в рама и след това могат и без диск, новата версия е с динамично зареждане, съответно като изчезне диска и мре. Това още не е на 100% потвърдено, но такива са съмненията, което означава, че ще трябва да сменим хиляди модули, по цял свят може би предсрочно.
Тия хубвци от адвантех ми пуснах анов фърмуер, да тестваме с него, ама то такъв тест как се прави надеждно не знам, просто време си трябва, кофти работа ...
|
| Вто Мар 26, 2019 11:46 pm |
|
 |
|
am stereo
|
сети ли се,кои са руснаците-аз още тъ рся сервизна програма за сд контролера им,вграден в монолита на паметта пп да не са тия https://www.acelaboratory.com/pc3000flash.php  Ще опитам да я чета през the SPI interface driver,
Последна промяна am stereo на Съб Мар 30, 2019 11:22 pm, променена общо 2 пъти
|
| Съб Мар 30, 2019 9:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
охх не се сещам, лошото е че ми свиха лаптопа и нямам нищо, обаче аз сега се сещам, аз го търсих в офиса, и бях на солидската станция, след малко ще тръгвам към фабриката че досега чаках тъп мексиканец да установи че оптиката до апартамента е скъсана, нещо което им обяснявам от 6 месеца .. мнда, от 6 месеца, да не кажа година, нямам нет в апартамента, карам на телефона .. ама така е в Мексико, догодина може и да са го оправили.
|
| Съб Мар 30, 2019 10:17 pm |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
|
| Нед Мар 31, 2019 12:06 am |
|
 |
|
ToHu
|
да тия са, намерил си ги, аз не успях да ги намеря. теглих и еидн куп фйалове не помня от къде, тях ги виждам но кой какъв е не помня. в usbdev и от там доста неща взех нонищо не е за този чип, там са за USB контролери основно.
|
| Нед Мар 31, 2019 12:19 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Много странно, напишете 241543903 в гугъл и цъкнете на картинки, немате си на идея какво ще излезе.
|
| Пон Апр 01, 2019 2:46 am |
|
|