|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:38 pm
| Автор |
Съобщение |
|
fred
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Русия
А ти мислиш ли, че един кадърен руснак може да получи добро образование в университет който е на 536-то място? Нищо че то е безплатно /което е доста условно защото и руснаците почнаха да вземат такси/. Я вземи да ми изброиш Нобеловите лауреати руснаци и тези от западните университети. И как така хем невъзможно скъпо хем произвеждат кадри и науката и технологиите им на космически височини спрямо рубладжиите? Значи има начини. И единият от тях е вземаш заем и после го изплащаш от заплатата. Която е достатъчно ПО-ВИСОКА от тази на неквалифицираните. За разлика от Русия където инженера взема колкото пияният шлосер. Няма безплатни неща на този свят, безплатно е само сиренето в капана за мишки. И "безплатното" образование е платено от някой, в конкретният случай целият народ чрез данъците. И защо АЗ трябва да плащам за образованието на ТВОЕТО синче? Особено ако то е мързелив тройкаджия? Това дава възможност много хрантутници и некадърници да лежат на него, нали нищо не плащат. И после като вземат дипломата се чудим защо толкова "калинки" има. Американците просто постъпват по-рационално, искаш по-висока заплата, значи си плащаш за образованието което ще ти я даде. Ако нямаш пари вземаш кредит но МНОГО внимаваш дали това което ще учиш после ще ти върне парите. Не както при нас учат масово за "Мениджър на водопад" а не за инженери. И после продавачка в магазин. Плащаш ТИ, не целият народ, защото заплатата влиза в собственият ти джоб. Откъде накъде другите да плащат да вземаш по-висока залата? Но в кухи глави такива мисли не влизат. Защото там кънтят залповете на Аврора.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Мар 14, 2019 5:46 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
Мда, Фред, нямаш смислени аргументи. Май подсъзнанието ти по-правилно се е изразило и си понаписал комически височини, вместо желанието ти да са космически. И те наистина са космически само, че в обратно направление на това, което ти се ще. Сори, мен!
Ето нещо съвсем вдъхновено от разговорите ми с теб в стил японско хайку - неизкусвен интелект съчинено от:
Ну красавчик, Фред, у тебя вовсем мозги нет!
|
| Чет Мар 14, 2019 6:39 pm |
|
 |
|
fred
|
Аргументи имам колкото искаш и всички са с цифри. За разлика от теб кухото комунистическо агитаторче което освен лозунгите на БСП пенсионерите друго не знае. Кой най-добре знае какви са перспективите пред него освен самите руснаци? И то младите, не пенсиите които никой никъде не ги иска, дори в родината им. https://www.kommersant.ru/doc/3873489«Левада-центр»: уехать жить за границу хотят более 40% молодых россиян
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Мар 14, 2019 7:21 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
Кухи агитаторски анти-руски глупости чете твоята комична персона. Какви са тия «Левада-центра», бе? Скоро на подобни агенции ще им размажат желанието да пускат фейкс с щрафчета, а при повторни лъжички, дето никой между другото не им вярва освен тъпчовци като теб, и солени глоби - от 100 000 до 500 000 рубли. Пък нека ако им стиска да си плямпат плямпалата кто теб, ако им стиска. И накрая , ако за да ти стане ясно къде си, такивата плямпала взеха на последните избори в Русия под 0,8 процента! При това при цялата им плямпателна многословност и пенливост.
|
| Чет Мар 14, 2019 8:32 pm |
|
 |
|
fred
|
Неграмотното си е неграмотно, то дори не е чувало за "Левада" и кои са те. Реакцията ти не ме учудва, един от основните методи на кризисният PR е когато не може да се отрече неприятният факт да се подложи на съмнение този който го е съобщил. Или да му се отреже главата, така са постъпвали древните тирани. Гледам имаш такова желание  А какво ще кажеш за ВЦИОМ, и те ли пускат фейк нюз? Мислех да ти поставя капанче и да не казвам кои са но не ми се губи времето с неграмотници като теб. Затова за информация на незапознатите, ВЦИОМ е 100% ДЪРЖАВНА. Ето какво казват те за желанието за емиграция при младите: https://wciom.ru/index.php?id=236&uid=91871/3 и 40% са твърде близо и разликата е в рамките на грешката при социологическо проучване. Или ДЪРЖАВНАТА ВЦИОМ също публикува фейк нюз? Следва по-детайлен анализ КОИ се махат от Русия и ЗАЩО  Като начало това   
|
| Чет Мар 14, 2019 9:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
tutiv, спри се малко! Не съм русофил и още по-малко американофил, но все пак от време на време си поддържам общата култура с небългарски източници. Не бих допуснал да ми излезе пяна на устата по никой повод! В случая просто гуглосах (по-точно паткосах) "желающих выехать за рубеж статистика" в картинки, че е по-нагледно, и веднага изкопах съвсем официално (неЛивадско) изследване от 2015г.: https://habr.com/en/post/369809/Прочети всичко, не е дълго. На всичко отгоре се оказа, че противно на очакванията Украйна е само с няколко процента по-зле. Междувременно и fred е писал... ПС: Псувайте се по-джентълментски, моля! До преди време форумът поне с това се славеше.
Последна промяна bongo_x2 на Чет Мар 14, 2019 9:50 pm, променена общо 2 пъти
|
| Чет Мар 14, 2019 9:41 pm |
|
 |
|
nik
|
а сега де, кои да са тия левада.... http://www.compromat.ru/page_37292.htmБольшую часть иностранного финансирования Левада-центр получил из США https://iz.ru/news/549916Аналитический центр получил 3,9 млн рублей от организаций из США, Италии, Польши, Великобритании и Кореи https://life.ru/t/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0 ... _analitiki"Левада-центр" получил от правительственных структур США три гранта на проведение исследований на общую сумму более 121 тыс. долларов. https://www.bbc.com/russian/news-38606761В итоге министерство признало, что "Левада-центр" подходит под критерии "агента", поскольку не только получает зарубежное финансирование, но и позволяет себе политическую деятельность. тъй че не е лошо да си проверяваш пропагандата преди да я вземаш за отправна точка, щото дали можеш да се досетиш колко струват теориите ти с такива източници?
|
| Чет Мар 14, 2019 9:43 pm |
|
 |
|
fred
|
Тези двамката не се усещат какви автоголове си вкарват  Че на всяка глупост която кажат аз мога да извадя поне 10-20 факта от РУСКАТА преса които ги опровергават. Съзнателно от руската, така най-боли, тези които са на място им го казват. Да продължават, сами се пъхат в капанчето.
|
| Чет Мар 14, 2019 9:46 pm |
|
 |
|
fred
|
Аха, поровили са кои са "Левада". А какво ще кажете за ВЦИОМ, и те ли получават финансирането си от Америка? И защо данните на ДЪРЖАВНАТА ВЦИОМ съвпадат с тези на "Левада"? Гледа се каква е истината, не откъде е финансирането. Като финансирането на Интел е американско това прави ли интегралните им схеми некадърни?
|
| Чет Мар 14, 2019 9:49 pm |
|
 |
|
nik
|
автогола ти сам си го вкара, като цитира агенция финансирана от чужди държави пък за флудене с глупости - не се и съмняваме, доказал си че го можеш
|
| Чет Мар 14, 2019 9:50 pm |
|
 |
|
fred
|
Цитирах данни които се потвърждават от две места, включително ДЪРЖАВНАТА ВЦИОМ. И вие хлътнахте в капанчето веднага да ги обявите за лъжа защото била имала чуждо финансиране. Предварително знаех че ще го направите и затова оставих ВЦИОМ за вторият удар, иначе можех още отначало да дам тях 
|
| Чет Мар 14, 2019 9:53 pm |
|
 |
|
nik
|
няма значение с какво съвпада, факта че си лапни шаран и кълвеш на всичко що е против русия без дори да знаеш за кво говорят те прави смешен, меко казано не че ми допадат много неща от русия, просто без обективност ставаш смешен, това е
|
| Чет Мар 14, 2019 9:58 pm |
|
 |
|
fred
|
Хаха, "няма значение какво съвпада", това беше върхът. Значи Левада дават 40% от младите искат да емигрират, пардон да се евакуират  и веднага Левада е агент на империализма. Държавната ВЦИОМ дава 33% за същата целева група което е в рамките на статистическата грешка при социологическите проучвания и изведнъж ВЕЧЕ няма значение Та имам въпросче, вие много обичате да питате но когато ви питат бягате, ВЦИОМ агент на империализма ли е? Или е финансирана от онези линкове които даде? След като данните и съвпадат с тези на империалистическият агент Левада така излиза Мързи ме сега но ще пусна някой ден тук две стихотворения които много добре ви характеризират. Едното вече го намекнах, за Вярата която е бронирана здраво в гърдите. А второто е за Партията която "е права дори когато греши", от такива като вас са писани. А, сетих се за още едно, как един мълчал на разпит, нито дума нито стон. Завършваше така "Не човек а желязо, изсъска агента фашист. Тихо мъртвият каза: Не, комунист!". И вие така мълчите, като комунист на разпит когато ви задават неудобни въпроси 
|
| Чет Мар 14, 2019 10:17 pm |
|
 |
|
fred
|
А че вадя факти за Русия сами си го просите. С безогледната антизападна пропаганда която водите, често напълно лъжлива и тенденциозна. Без въобще да си помислите, че в любимата ви матушка могат да се намерят много по-потресаващи факти. ФАКТИ, докато вашето са кухи лозунги и Опорни Точки.
|
| Чет Мар 14, 2019 10:30 pm |
|
 |
|
nik
|
значи всичко което е истина за запада е лъжлива пропаганда, ебати логиката само че понеже трудно вдяваш още не можеш да загрееш че русия не ми е любима, тъй че флуди си с глупостите, не ми пречиш, грам не ми пука за русия, просто ти се смея на акъла ама някой като извади нещо срещу любимия ти запад и припадаш 3 пъти а после тичаш да сменяш памперса 
|
| Чет Мар 14, 2019 11:02 pm |
|
|