|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 8:26 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Явно ти също не си в състояние да си го представиш, щото само общи приказки пишеш  .
|
| Пон Мар 11, 2019 2:08 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ник, нарочно ли слагаш под един знаменател "отделяне на 2% от БВП" за отбрана и"плащане на САЩ да ги пазят от таласъми"? Повечето пари държавите си ги харчат за техни си оръжия. Най-големия дефенс контрактор в света е британската БАЕ Системс, германците си правят техни си машини, италианците също, шведите също. Така че ако нещо отива в щатите е някакъв съвсем мижав процент, който съпоставен с това, което те харчат, за да пазят от таласъми е нищо. Ти обаче също като Рек боравиш с общи приказки и гръмки изказвания без да посочваш цифри. Можело да било заради интереси в съседни държави, можело да било не знам си какво. Корейците били построили базата, ама че САЩ плаща заплати и логистика вече повече от половин век това не се брои. Така че на отговори от сферата на конспиративните теории съответстват отговори като моите. Как така според теб САЩ крадат от целия свят и го експлоатират и пак според теб имат най-големия абсолютен дълг и са пред колапс. Не мислиш ли че нещо теориите не ти се връзват. Не трябва ли тоя, дето експлоатира и краде от всички да е най-богат? Или на края ще излезна аз прав че самите американци плащат целия масраф.
|
| Пон Мар 11, 2019 2:19 pm |
|
 |
|
nik
|
добре де, не ни гледай нас, ние не разбираме, обеща отговор, не се отмятай от думата си бъди мъж поне за малко и отговори ако са на загуба, защо не се махат?
|
| Пон Мар 11, 2019 2:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Вече казах - щото са световния полицай и ви пазят да можете да спинкате спокойно и много искам да спрат да го правят, за да видите и опитате алтернативата.
|
| Пон Мар 11, 2019 2:27 pm |
|
 |
|
nik
|
само това ли ти е отговора?!? без абсолютно никаква смислена причина? ех колко щедри били тия хамериканци бе, харчат милиардите си за да спим ние спокойно митак, я иди на огледалото и го кажи това на глас, ама опитай да останеш сериозен до края на изречението ти верно ли си вярваш на тия глупости? честно? да, пред колапс са, поредната криза идва, не щото малко крадат, а щото пилеят чужди пари, всички знаем как се кара служебна кола... обаче тони е прав, че не само американците са виновни, нашите продажни политици и те са в играта, хамериканските мазни пратеници спокойно могат да не бъдат отразявани изобщо като идват в европа, а те кво правят - бързат кой първи да им оближе задника
|
| Пон Мар 11, 2019 2:45 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Докат ми се биулдва фпга-то и аз да пофлудя  Димитър, ами то не е ли малко като насилственото застраховане срещу щети от 90-години  с две думи имаш лепенката (нато или сащ бази) и си плащаш. щото инче ядеш дървото  спинкаш спокойно докато имаш бази на своя територия... не ми говори че това се прави без изгода - не говоря само за кешово плащане, щото то се плаща и со дупе, не само со паре 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Мар 11, 2019 2:47 pm |
|
 |
|
velio
|
"Световния полицай" е имиджа който се опитват да представят за... не знам и аз пред кого. Реално си пазят собствения интерес. Щото ако стане конфикт в малка държава "пазена от световния полицай", щатите просто ще отдат да гърмят там, колкото се може по-дълго, за да върви военния бизнес и то само при условие че има някакъв природен ресурс от който се интересуват.
|
| Пон Мар 11, 2019 3:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Муха, интереса по-скоро е БИЛ да се гарантират енергийните доставки и да се глобализира, развива и пази световната търговия. Тия неща вече не са интересни за САЩ - тия неща сега са интереса на Китай и ако зависи от мен аз с най-голяма радост бих отстъпил ролята на световен полицай на Китай, щото въобще не ми пука какво ще става с другите страни по света. Другото което е интересно е че сега даже има президент на щатите, който съпортва тая идея и не иска САЩ да харчат пари, за да пазят други държави и даже започна да говори за разпускането на НАТО. Западно европейските страни са сериозни страни - особено такива като Англия, Германия, Франция и т.н. и след като САЩ ги тероризира и ограбва защо не възприемат идеята на Тръмп с радост и да почнат да си купуват оръжия от Русия и да правят бизнес с Русия - точно както Турция прави в момента. САЩ могат да отодат и да се дървят на малки държави, но ако големите тръгнат заедно да се махат от опеката на САЩ едва ли ще могат да попречат. Та въпроса е защо не го правят, след като вече и в САЩ има нагласи за подобно нещо? Ако съберем военния бюджет на САЩ, който в случай на отдръпване от света ще изчезне или поне намалее драстично и търговския дифецит с Китай, Мексико и някои други държави това е напълно достатъчно дълга на САЩ да изчезне за около десетелие и да вземем и ние тук малко да си поиграем на социализъм, както го прави Европа вече близо 80 години.
|
| Пон Мар 11, 2019 3:35 pm |
|
 |
|
nik
|
защото това НЕ Е идеята на тръмп, тръмп плаши че ще се махне за да си проси още пари, видите ли трябва да плащате повече щото таласъмите ще ви изядат ако се махнем, не защото има намерение да се маха (да си чувал за думата "блъф"? като кълвеш като шаран поглеждай поне дали има нещо на кукичката....) и очевадно е че въобще не му харесва идеята за търговия с русия щото веднага последва реакция "САЩ заплашват Турция със санкции, ако купи от Русия С-400" и то не защото турците са се отказали изцяло американско оръжие, а защото щели да купят малко и от русия но има и другия момент, ако наистина изгонят сащ някой ден (щото паразит сам не си тръгва), таласъми може наистина да дойдат, щатите са способни да предизвикат такава интрига, имат доста опит, не им е за сефте
|
| Пон Мар 11, 2019 3:43 pm |
|
 |
|
fred
|
Абе аз видях, че когато Тръмп каза, че смята да остави европейците сами да се пазят и "окупираните" вместо да се зарадват се напикаха от страх. Още мрънкат как това подкопавало "атлантическата солидарност". Но не могат да обяснят, защо трябва хем да ги пазят хем този който ги пази трябва да плаща за това. Вие как си го представяте, да отидете в охранителна фирма и да им кажете "Абе поставете ми тук един СОТ ама всичко за ваша сметка". И отгоре на това да плюете по фирмата където и когото срещнете?
Тръмп просто мечтае как да свали тези окови наречени "световен лидер" от краката на Америка. Защото това изразходва национални ресурси. И е много трудно да се обясни на избирателите защо синовете им трябва да загиват там някъде в чужбина да пазят туземци от собствените им диктатори и кръвожадни съседи. Затова и са всички тези дронове, пари се харчат и то много но поне човешки жертви да нямат.
А световното господство днес се постига по-друг начин, с икономиката и технологиите. Само хората закотвили се в миналият век си мислят, че оръжията и дрънкането им те правят лидер. Но ми се струва, че такава дискусия трябва да се води в темата за Тръмп, нарочно я отворих защото знам че е вечна.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Мар 11, 2019 3:56 pm |
|
 |
|
velio
|
Между другото да ви е честита новата ограда с Мексико, на далавера сте я взели.
|
| Пон Мар 11, 2019 3:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Демек според теб всички тия големи и силни държави, дето изброих не са в състояние да разберат това, дето ти си разбрал и все още вярват в таласъмите на САЩ и си натискат парцалите да ги пазят?
|
| Пон Мар 11, 2019 3:57 pm |
|
 |
|
fred
|
Турците да решават с кого са, с Запада или с Русия. Не може хем онази работа знаете къде, хем душата в рая. Но преди да решат да си помислят много внимателно откъде идват приходите им. И какво ще стане с икономиката им когато загубят западният пазар. Защото нашите рублофили много се мазнят на Русия, но от "огромният" и пазар идват само 3.5% от търговията ни, фирмичките им все от западният пазар се хранят. И отгоре на това винаги сме били в дефицит с нея. Ако искат да се връзват към Русия, ако искат към Китай, ето им го примера на Венецуела колко са цъфнали и вързали такива държави. И въобще защо не си отворите една тема "Геополитика", тук все пак е място за новини не за глобални дискусии?
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Мар 11, 2019 4:06 pm |
|
 |
|
nik
|
фреди, не се напъвай, прекалено си тъп, няма смисъл, с радиото може да се води по-смислен разговор от колкото с теб (а може да не си чак толкова тъп просто ти плащат да тролваш... знам ли)
димитър, сигурен съм че всички които вземат рушветите и комисионните за да допуснат това да се случва знаят защо ги вземат просто не могат да кажат истината защо са национални предатели, и бълват пропагандата за такива шарани като теб и фред дето кълвете на всичко и очевидно не пречи да има противоречиви пропаганди, всеки да си вярва на каквото му харесва за да остане доволен и да гласува пак видиш ли искаме да се махнем ама налага се да останем.... отиваме да ги пазим, ама сега ще организираме малко терористи, ама те не са точно терористи ами "умерена" опозиция... сега пак се налага да останем щото се оказа че "умерената" опозиция верно били терористи, ама няма да стреляме много ниско да не вземем да ги избием или да се откажат, високо в облаците само да покажем че имаме големи пушкала та да потръгне търговията, пък ако "случайно" съсипем държавата ще си сложим наш човек да уреди малко петрол
|
| Пон Мар 11, 2019 4:21 pm |
|
 |
|
fred
|
Ти първо изучи каква е инфлацията в Русия, от какво се предизвиква и тогава давай определения за другите. Най-кухият комунистически агитатор който съм срещал в животът си ти, надминаваш дори онези от партийната учебна година. Те го правеха по задължение и защото социализма още не се беше сгромолясал а на теб още ти кънтят залповете на Аврора в главата. И понеже е куха отекват силно. Отгоре на това си и малко мръсниче, хем си вадиш хляба от Запада и технологиите му, хем плюеш по тях. Абе комунисти, сър.
|
| Пон Мар 11, 2019 4:29 pm |
|
|