Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
не точно фиксирал върху щатите, просто търся или източника, или най фрапиращите случаи, и по случайност в момента са щатите
иначе историята познава и други такива, например англичаните са били същата стока... всичко което говорим сега за щатите, преди е било с англичаните, без много разлики, да се чудиш.... сякаш същите хора са дали началото на америка...

димитре, питах те преди ама ти се направи на разсеян и не отговори щото измислените ти теории издишат, я да видим дали имаш просветление случайно така? като нямат никаква далавера и са толкова много на загуба, защо не се махнат? в няколко държави вече не ги искат, но те пак не се махат, защо?!?
стоят и искат пари щото ги били "пазели" от... таласъми... отказват да им дават пари, и те пак не се махат, защо?!?

това че някъде няма петролни залежи не значи автоматично че нямат далавера, понякога далаверата е в съседната държава, понякога далаверата въобще не е в петрола, ако някой ден ти узрее главата ще разбереш че тормоза който налагат винаги е заради далавера, никой не хвърля милиарди ей така без далавера, е, някой път криви излизат сметките, ама не се отказват, очевидно... и нямат намерение да се отказват... ПАК очевидно... щото без тия далавери по чуждите държави просто не могат да свържат двата края

Нед Мар 10, 2019 11:44 pm
Профил

Dimitar написа:
Тони, аз продължавам да смятам, че той просто се гъбарка с нас, щото такава странна позиция до сега не съм срещал.

Не се гъбарка, злобата към Америка и Запада просто капе от устата му. Някакво лузърче което се опитва така да намери оправдание за провала си. Много вероятно атакистче, те такива ги плещят помежду си.

Това което мен ме учудва е фразеологията и "аргументите" му, повтарят 1:1 онези малки червени книжки "Наръчник на агитатора". Разпознавам ги прекрасно защото едно 20 години нас безпартийните ни мъкнеха поне веднъж месечно на т.н. "Партийна учебна година" и там едни доста тъпички външни лектори ни четяха от тях. Ние бяхме усвоили изкуството да спим с отворени очи, търпеливо ги изслушвахме, накрая следваше "Имате ли въпроси", няколко формални въпроса след което неизменно го докарвахме до въпросът защо ни са толкова ниски заплатите? Редно ли е хора с висше образование, работещи за техническият прогрес да получават по-малко от стругар? И тогава се развихряхме, чудеше се къде да се скрие... :)

Но не ми се вярва да е някой БСП пенсионер, това е типичният речник и за тях. Все пак учудващо е след поне едно 30 години да слушам фразеологията на една фалирала идеология от която се отказаха дори лидерите и.

Нед Мар 10, 2019 11:53 pm
Профил

фреди, не спираш да демонстрираш тъпотата си, явно си много горд от себе си :D
с атака не можеш да ме свържеш, защото болен сидеров не мога да го понасям от ден първи от който го видях да се прави на клоун, и никой не ми вярваше че е един прост лицемер, същото се повтори и с другарчето му симеонов
с БСП или комунизъм пак не можеш да ме свържеш защото както вече казах - в комунизма вярвам само докато има готови ресурси за изразходване т.е. обречен провал след изразходване на ресурсите (но понеже си кръгъл тъпак си го пропуснал)
общо взето преценката ти е като на 3 годишно дете (дори някои 3 годишни деца ще те задминат)
та как да те вземем на сериозно кажи ми?

Нед Мар 10, 2019 11:58 pm
Профил

Ник, точно това е което аз не разбирам, преди САЩ са били Великобритания, преди тях Испания, някъде т, и Франция и Германия и австроунгария са се бутали, по преди Рим и т.н.докато стигнем до първите открили огъня и слезли от дървото. Нищо ново, нищо което да са измислили американците. Та не ти ли се струва че не е въпрос дали са американци, англичани, римляни ....не е ли проблема в самите нас, и ако е така следва ли да се обвиняваме, да търсим виновни, виновни за какво за това че сме хора ?

Пон Мар 11, 2019 12:09 am
Профил

ако обобщиш нас като всички хора - да, проблема е в нас хората, както казах вече просто е съвпадение че в момента са щатите
обаче хората са 2 вида - балами и тарикати
избийте баламите тарикатите сами ще измрат
и ако се върнем назад в темата, всичко започна заради твърдението на един такъв балама - че видиш ли хамериканците били полицията на света... и те ни пазели били...
което изобщо не е така, вече и малките деца разбраха че таласъми няма, и че всичко което правят е постановки за да си прокарват интересите

Пон Мар 11, 2019 12:15 am
Профил

Ти може да не си свързан и дори да не обичаш лидерите им /То боклук като Болен Сидеров наистина е труден за обичане/. Да си някакъв "самородок" :) Обаче факт е, че фразеологията ти и едностранната ти фиксираност само и единствено върху Запада и главно Америка като ЕДИНСТВЕНА причина за всички беди на света повтарят напълно тяхната. Дори за инфлацията в Русия изкара виновни тях. Но не пожела да ми обясниш как Америка с доларите си е предизвикала онези 1000% хиперинфлация 1993г в Русия. Или нашата 1997г когато под управлението на БСП източиха банките.

Тъкмо тази едностранна тенденциозност те разобличава. За теб Америка е Единственото Зло а БСП и Русия и проблемите причинени от тях тема табу. Това много ясно определя ориентацията ти. Ако директно ти зададат въпроса /например кой плаща руските самолети/ премълчаваш и бягаш към любимата тема. А ти си разправяй колкото си искаш как не си свързан и кого мразиш, аз гледам фактите не думите.

Пон Мар 11, 2019 12:22 am
Профил

единственото разобличено тук е тъпотията ти, водиш класациите определено
сега започни да четеш написаното и се опитай да разбереш нещо, щото тва е последния път в който правя опит за разумна комуникация с радио...
за предишни инфлации на русия нямам информация
мога да ти кажа последната, защото точно тогава се интересувах и много ме е яд че не събрах смелост да заложа малко пари на борсата, а бях само с демо акаунт и каквото спечелих бяха демо пари, а можеше да изкарам доста....
всичко започна след като щатите започнаха да мътят водата прекалено много в украйна, щото нали са големи самаряни, за тва не спират да си врат носа, и като започнаха да се месят и в крим, путин реши че не му трябва нато в задния двор и реши да си вземе своето, в момента в който прати военни аз знаех че рублата ще се срине
това не е нещо нечувано, всеки пък когато някоя държава започва военни действия има инфлация, дори и при щатите, въпреки че са най големите, който следи знае че долара е поевтинявал всеки път като започват някъде война
тъй че... ако не се бяха бутали хамериканците в украйна, нямаше да стигнат до крим, путин нямаше да праща военни, нямаше да се срине и рублата
та общо взето нато си изпълнява ролята - не да ни пази от таласъми, а да отслабва русия (че и цяла европа)

Пон Мар 11, 2019 12:50 am
Профил
Аватар

Прикачени файлове:
Когато забравиш да изтриеш инструкцията.jpg
Когато забравиш да изтриеш инструкцията.jpg [ 140.82 KiB | Прегледано 4529 пъти ]

:D

Пон Мар 11, 2019 12:50 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

tutiv написа:
Мда, Фред, още преди повече от сто години виенчанинът Зигмунд Фройд е бил съвсем прав за УСА-то: "Там всичко е тотално сбъркано." А, покажи ни още фейкови картинки или поне една област от УСА-ейския живот и държавност, дето не са тотално сбъркани. Препоръчвам ти също да вземеш да прочетеш нещо стойностно, а не статистики ментента, фейкс и пропагандни материали, като например книжлето от 30-те години на миналия век "1984" на англичнина социалист Ерик Блеър, та да направим едно хубаво сравнение със сегашните реалии в любимотото ти УСА. Не е много многословна книга, но затова пък е забавна и евентуално би могла да успее да те върне на земята. Стига да не си загубил безвъзвратно способностите си на хомо сапиенс. Сиреч да мислиш със собствената си глава, а не с тая на другите.

Фред, прочете ли книжлето, дето ти препоръчах - то е задължително за хора, които имат претенции да не са просто папагали, а хора с интелект и морал, способни да правят анализи със собствените си глави. Интересно ми е как ще го коментираш. И между другото виждаш ли в Големият Брат винаго-правото и любимото ти УСА?

Може също да вземеш който си искаш от вестниците за хората от третата възраст в България и ще намериш много директни отговори на твоите въпроси. Не знам кого се опитваш да заблуждаваш и лъжеш освен себе си, ако и ти си вярваш въобще. Всички знаем тези истини, така че усилията ти са напразни на 100 процента.

Но пък ако не можеш без да дърдориш, дай ни линлове с инфо за съботните протести във Франция, а още по-добре за индуцираната криза от УСА във Венецуела, че за тези събития нямаме много информация. А тези събитията си заслужават да бъдат следени по-близко, не мислиш ли?

Пон Мар 11, 2019 1:04 am
Профил

Така Ник, и ти предлагаш да избием баламите за да измрат тарикатите сами, а ако не измрат, но по важното, нали в момента страдат баламите, как ще ги спасиш като ги избиеш, и очевидно не се идентифицираш с тях, т.е.остав д си от тарикатите, ама нали точно те са лошите ....така е когато мислиш потози начин. Да но има и друг начин, който всъщност е същността на човешката природ. Хората са или лидери или такива които следват лидерите. Болшинството от хората имат нужда да бъдат водени, предпочитат някой друг да защитава интересите им, те не са предприемчиви и не биха могли сами да просперират. Това са тия които наричаш балами. Те с щастливи да живеят по начина по който живеят, може и да разбират че не живеят в перфектен свят, че държавата им не е идеална, че някой се възползва от тях, но в същото време и те се възползват, и има статукство. Винаги има недоволни, когато те станат мнозинство стават революции и едни лидери биват сменяни от други, но нищо не се променя, за да има кой да води, той трябва да има интерес.

Пон Мар 11, 2019 1:06 am
Профил

а не, никой не искам да избивам, просто лафа е такъв... цитирах го за да кажа че са свързани
не само имат нужда да бъдат водени, имат нужда и да бъдат лъгани, щото не могат да се справят с истината

Пон Мар 11, 2019 1:11 am
Профил

nik написа:
за предишни инфлации на русия нямам информация

И как да нямаш, аз дадох графика. И за периода 1993-2019г с молба да обясниш как точно американският долар е предизвикал инфлацията 1000% в 1993г. И още една графика за инфлацията 2018г от която се вижда, че след замяната на долара с злато във валутният резерв 2018г инфлацията в Русия вместо да се понижи според твоите теории се повишава повече от два пъти. Попитах те и за хиперинфлацията при Виденов пак Америка ли е виновна с долара си?

И трите въпроса отмина с "гордо" мълчание. Разбираемо, фактите не отговарят на теориите ти. Вече обясних защо, ти тръгваш с Опорни Точки а не с търсене и анализ на факти. Може да мине номера в партийни клубове но не във форум на интелигентни хора, занимаващите се с електроника са такива.

Ето ти ги отново. И въпросите си остават, как точно Америка е причинила с долара си хиперинфлацията в Русия и България? Защото ти за всички беди държиш отговорни само и единствено Америка, останалите фактори "скромно" премълчаваш.

https://www.inflation.eu/inflation-rate ... ussia.aspx
Изображение

https://tradingeconomics.com/russia/inflation-cpi
Изображение

Пон Мар 11, 2019 1:38 am
Профил

Относително е, ти наистина ги имаш за балъци, а всъщност не са чак такива, и не по-зле от теб осъзнават света около тях, но го предпочитат пред несигурността. То затова и младите толкова лесно с е лъжат, защото те ВС е още не са изградили сигурността, или я имат за даденост. Дори може да се окаже, че ти си по заблуден от тях, заблуден в вярата си,че може да има и друг свят в който да не се налага да има лъгани. Не мисли че в САЩ или където и да било, живеят по-големи балъци от тук, или от теб. Ти явно не приемаш светът в който живееш, имаш други виждания и разбирания, но си малцинство. Обществото разбира светът в който живее, и го приема с неговите негативи и позитиви, това не ги прави балъци. И в крайна с,етка какво значение има инфлацията, едни хора могат да живеят, да имат нужното за това и да се чувстват по някакъв начин щастливи. Ако това е каквото искат, и каквото търсят, какво значение има цената, за един 50лв за пържола може да е много, за друг да си струва, това нито значи че единият е балък че ги плаща или че другият е по-хитър или умен че не ги плаща, просто единият е готов да плати цената и за него тя се оправдава, а другият не е и не вижда смисъл.

Пон Мар 11, 2019 1:41 am
Профил

tutiv написа:
Но пък ако не можеш без да дърдориш, дай ни линлове с инфо за съботните протести във Франция, а още по-добре за индуцираната криза от УСА във Венецуела, че за тези събития нямаме много информация. А тези събитията си заслужават да бъдат следени по-близко, не мислиш ли?

направи теми за Франция и Венецуела, имам и за там какво да кажа. Няма само аз да ви спасявам. И се научи да се държиш в рамките на обсъжданията въпрос, не като те притиснат да бягаш към Зигмунд Фройд. Твърде изтъркан метод за кризисен PR, наричат го "А вие защо биете негрите?". Знаеш ли как се е появило това наименование?

Пон Мар 11, 2019 1:42 am
Профил

да бе тони, по-добре осъзнават, ей го фреди, колко добре осъзна всичко каквото му казах... даже веднага бърза да нафреди пак темата с графиките които не разбира
напълно игнорира фактите, и се хвана за думи които не са от значение
нямам информация означава че не съм запознат с причините на другите инфлации, а не че не съм видял флуденето с графики на някакъв малоумник
даже чакам момента кога и той ще си пусне инструкциите без да иска :D ама пусто много теми е нафредил и може да изпусна сюблимния момент

Пон Мар 11, 2019 1:49 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 1197  Следваща