| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Електроди за проводимост, индустриални
Тази седмица се съдрах да питам... Такива електроди за проводимост (трябва ми за отпадни води), някой използва ли и има ли някакви препоръки? Най-добре ще е да няма кабел и да е безжично, и да плува в мръсотиите, но иначе ще се справям с каквото е налично. http://himihrom.eu/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D ... %81%D1%82/Това е контролер и електрод, и не е евтино - на мен по скоро ми трябва само електрода, вероятно електрониката ще мога да си я съчиня сам.
|
| Сря Мар 06, 2019 8:07 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Електроди за проводимост, индустриални
Ако щеш ми вярвай ама е евтинийка това  Подготвяхме се да правим една машина в която се ползват такива и цените на тези дето трябваше да ползваме (по задание) бяха около 5-6к Евро. Иначе не съм ползвал все още.
|
| Чет Мар 07, 2019 12:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не ги знам тези електроди, но навремето едни златни капсулки за термодатчик ми излязоха без пари при златаря. Предполага се, че няма да гониш лабораторна точност.
|
| Чет Мар 07, 2019 12:16 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Златни електроди за мръсна вода... доста бизнес има в тия неща. Вчера жена ми ходи да мери вибрации в една пречиствателна и преработваща станция - първо им плащат че изкупуват отпадъка, после че генерират топла вода, после че генерират електричество. Освен това може да продават и метана, плюс преработения отпадък отиват за асфалт и бетон.
|
| Чет Мар 07, 2019 12:20 pm |
|
 |
|
DesertFox
Ранг: Минаващ
|
По принцип едни от най-добрите на пазара за такива електроди са Metrohm. Повече са известни като доставчици на лабораторни играчки, но от поне 7-8 години натискат и към промишлените приложения. Работил съм в местния офис - всичко им е ок, даже в България са от малкото в бранша които знаят какво продават (да не кажа почти единствените), но ценита са доста по-високи от тази която си показал.
|
| Нед Мар 10, 2019 6:41 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Нека да кажа за какво ми трябват - ще бъдат инсталирани в улични канали. Как точно данните за проводимост ще бъдат използвани - "Вода и канал" и природозащитниците или агенцията за околна среда знаят. Но засега имаме радари на 60GHz с които се мери ниво и работят безпроблемно, сега искам да добавя Bluetooth към радара с измерване на температура, проводимост и можв би pH и прозрачност. Но проводимост, pH, ORP и температура сонди има.
Има и разни развързани пробки с жироскопи, акселерометри и т.н., но те са обикновенно за тръби с чиста вода. Тук обикновенно става дума за отворени тръби и галерии.
|
| Нед Мар 10, 2019 6:53 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Това което аз съм гледал е в другия полюс - инсталация за ултра филтрация  Цените наистина са доста над това което цитираш. В момента не ми се търси къде са офертите.
|
| Нед Мар 10, 2019 9:47 pm |
|
 |
|
Grubi
|
имам предвид, че при мен не е нужно да е нещо ултра точно, но е добре да издържа на всички мръсотии за поне година, без почистване
|
| Нед Мар 10, 2019 10:07 pm |
|
|