Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Да, де... ама жената като ти направи един голям списък как се обикалят 100 места или се четат 1000 етикета ;-)
Иначе аз избягвам веригите най-малкото поради надценките и затова ми е още по-тъпо, че като отида и съм готов да дам повече пари ме правят на идиот...

Съб Фев 23, 2019 6:59 pm
Профил

ToHu написа:
Да бе Ник, така е, но ако нямаше консуматори нищо от това нямаше да е същото, нямаше да има надпревара. Опитвате се да отрече те очевидно то, не говорим дали е добро или зло, това е действителността. Аз си бях ок и без мобилен телефон, и без системи за динамично стабилизиране, и без 4k ТВ... сигурно и всички други са си били ОК, но сега ги има и всички ги използват.

хипотетично, ако сега клиентите рязко поумнеят, станат по разумни в пазаруването и потреблението се свие наполовина
ще спре ли прогреса? или ще окапят разни тарикати които печелят повече от търговски трикове от колкото от иновации?

Съб Фев 23, 2019 7:09 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...жената като ти направи един голям списък как се обикалят 100 места...
Голям списък... 100 места... - голям консумеризъм. :D А може да се живее и по-скромно, за да се щади Природата.

Съб Фев 23, 2019 7:29 pm
Профил

Ник, ако съвсем хипотетично клиента поумнее, това ще е лошо за много от нас, така че по-добре да не поумнява :) Със сигурност ще се забави развитието, а кои ще оцелеят не е много ясно.

Съб Фев 23, 2019 7:47 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ник, ако съвсем хипотетично клиента поумнее, това ще е лошо за много от нас, така че по-добре да не поумнява :)
Виждайки простата истина, че човешката природа масово е такава, че ако има и може да си позволи повече, то ще си позволи повече, от доста години гледам сеира на всякакви борци против гъзарията и пръскането на грешни пари. :) Конкретно при телефоните: още с първия излязъл на нашия пазар мобифон Nokia, дето имаше дръжка и се носеше като малко куфарче, се стартира съревнованието кой ще има по-яката джаджа, както се стартираха и кампаниите на вече споменатите борци. И когато мобилната технология стана достъпна, много борчески гласове се обзаведоха с джаджи, срещу които вчера са се бунтували, и утихнаха. Но пък на пазара излизат нови и нови "ненужни и скъпи" джаджи, съответно излизат нови и нови борци, които после утихват и така колелото се върти, както се е въртяло откакто човекът е открил правото на лична собственост. :D

Прикачени файлове:
Evolution of the mobile phone.jpg
Evolution of the mobile phone.jpg [ 86.49 KiB | Прегледано 4856 пъти ]
-------------------------------------------------

Този пич прави покривa на къщичката от дърво и глина, като в същото време живее в цивилизацията, има блог, канал в YouTube и оборудване за заснемане и редакция на видео:
Цитат:
> Primitive Technology: Tiled Roof Hut

I built this tiled roof hut in the bush using only primitive tools and materials. The tools I used have been made in my previous videos. It should be pointed out that I do not live in the wild and that this is just a hobby. It should be obvious to most that this is not a survival shelter but an experiment in primitive building technology.
Та на който му тежат съвременното консуматорско общество, съвременните смартфони, ГМО доматите, търговските вериги и прочие, и прочие, има избор. :D

Съб Фев 23, 2019 8:25 pm
Профил

ToHu написа:
Ник, ако съвсем хипотетично клиента поумнее, това ще е лошо за много от нас

:D :D :D
разбира се, всяко нещо си има 2 гледни точки, минимум
колкото и да се възмущавам, как е възможно човек с под 500лв заплата, който наистина трудно свързва двата края, да вземе заем за да си купи последния модел ай фон, толкова и не питам от къде са дошли парите с които ми плаща клиента :D
може пак да са заем... но поне гледам да не лъжа или подвеждам хората, че това което му продавам е нов модел

Съб Фев 23, 2019 9:07 pm
Профил

Ха ти ще стигнеш до правилните въпроси, а отговора е защото сме хора. Но всеки има някакви слабости, аз телефони купувам при нужда, дрехи още по рядко, но за инструменти и уреди харча въпреки че много от тях не ми трябват много.

Съб Фев 23, 2019 9:21 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Но всеки има някакви слабости, аз телефони купувам при нужда, дрехи още по рядко, но за инструменти и уреди харча въпреки че много от тях не ми трябват много.
Вини Джоунс написа:
Много пари съм хвърлил за курви, хазарт и алкохол, но много съм хвърлил и за глупости.

Иначе казано, всеки си има приоритети. :D

Повтарям се от съседната тема, но заради ценното лафче си струва. :D

Съб Фев 23, 2019 11:24 pm
Профил
Аватар

Private написа:
...
Прикачени файлове:
Evolution of the mobile phone.jpg

...

Има не'ква грешка в тоя пикчър. Еволюцията е приключила някъде в средата на редичката.

Нед Фев 24, 2019 1:41 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Еволюцията е приключила някъде в средата на редичката.
За консервативни потребители като теб А1 предлага MobiWipe Fp-1. :D Предполагам, че и другите оператори имат по нещо само с бутони.

Нед Фев 24, 2019 1:54 am
Профил
Аватар

За някои еволюцията е преключила, когато маймуната е станала човек, за други пък въобще не е имало такова нещо, щото един пичага с брада бил създал всичко от раз. Свят шарен - хора всякакви, някои еволюирали, други по, малко, трети пък хич :D .

Нед Фев 24, 2019 4:52 am
Профил
Аватар

Тук е мой ред да кажа че ви е много ограничен контекста и мирогледа. и съответно в така ограничения контекст си намирате примери и доказателства, които с леко напасване, леко игнориране на факти, промяна на терминология и воала "истината" излезе наяве.
Private, до толкова се е ентусиазирал, че ме е страх да не вземе да получи мозъчна аневризма по някое време.
"Прогрес" по принцип означава - напредък. И ако за критерии за напредък вземете само достъпността на технологиите до по-широка публика, може и да го докарате до това консуматорите да са в основата на прогреса.
В Природата има добри примери. Стига човек да откъсне малко поглед от вебсайта на АлиЕкспрес може да ги види.
При пчелните семейства, търтеите(мъжките пчели) както знаете не работят. Само лапат. И при това пчелите работнички ги хранят и гледат. Правят им специална кашица с която ги хранят. Търтеите за разлика от пчелите работнички биват допускани до всеки кошер. Докато пчела работничка ако се опита да влезе в чужд кошер бива убивана или прогонена(освен в редките случаи когато идва натоварена с нектар и заблудена).

Силните пчелни семейства се отличават по това, че имат и доста търтеи. Консумацията действа стимулиращо за семейството и то събира в пъти повече мед.
Но, както всяко нещо в Природата идва есента и търтеите за един кратък период биват изгонени от кошерите защото пчелното семейство се подготвя за да преживее зимата. Търтеите биват оставени да умрат извън кошерите.
В Природата има баланс, който се поддържа и търтеите са част от него. Все пак без тях шансовете да бъде оплодена пчелата майка намаляват.
Но, има и то не рядко случаи в които пчелното семейство се превръща в т.нар. "търтовка". Когато остане без майка и по кофти стечение на обстоятелствата не успее да си отгледа нова... пчелите работнички започват да снасят яйца, които са неоплодени. Снасят ги хаотично и безразборно. Вероятно знаете от неоплодените яйца се излюпват търтеи. Още един начин как Природата(или Оня брадатия) са заложили саморегулиране. По принцип колкото повече неоплодени яйца, толкова повече търтеи - т.е. по-голям шанс да бъде оплодена пчела майка при единствения в живота и брачен полет. Но в случая с търтовката, колкото и повече търтеи да се раждат - щом като няма пчела майка, която да задава ритъма в ТОВА семейство и да увлича цялата колония покрай себе си - семейството е обречено на гибел. Скоро в кошера остават само търтеи, при това неразвити търтеи - търтеи джуджета. С това пчелно семейство е свършено.

Та, внимавайте да не се увлечете покрай консумацията и да забравите от къде идва всъщност това което консумирате от Алибаба и Алиекспрес. Че в един момент принципа колкото повече консумация, толкова повече прогрес, може да се окаже неработещ ;)

И прощавайте за отклоняването на темата. Опитах се да бъда кратък. Около търтеите има още доста интересни факти, които малко се знаят. Като например, че се събират на т.нар. търтееви сборища, където се събират търтеи от няколко пчелина в околността. И т.н. Ако fred пусне тема "Пчелите" може да надмине бързо темата за "ИИ".

Нед Фев 24, 2019 8:57 am
Профил
Аватар

Private написа:
За консервативни потребители като теб А1 предлага MobiWipe Fp-1. :D Предполагам, че и другите оператори имат по нещо само с бутони.

Приватьо, Приватьо... Някой път човек като се изцепи с някоя тъпня, та вземе да се изложи. Точно като теб, в цитирания текст.
Ако ми се занимаваше с ретроспекции, щях да те запитам кой ти отвори очите на тема умнофони по времето когато нокиите още и фенерчета нямаха, ама все едно не съм го споменавал. :lol:
Та на фона на това, да се окаже че съм бил консервативен - ами не е особено оригинално като идея. :lol:

Нед Фев 24, 2019 12:28 pm
Профил
Аватар

Ицьо, Ицьоо :D, никога не съм крил това, че от теб съм черпил челен опит във времената, когато тухлофона Nokia 9110i Communicator беше тежката гъзария. Мога да ти цитирам постове от този и от HWBG форума, където съм споменавал за това, но предполагам, че няма нужда. Още повече, че през 2005 ти още пишеше в HWBG и заедно отблъсквахме атаките на борците, обясняващи каква ненужна и скъпа гъзария е този телефон, а пък ние си знаехме, че гледаме в бъдещето и притежаваме перспективни джаджи. За мен Комуникатора е първата ми смартфонна любов и никога няма да го хейтвам, но времената се менят и големите правоъгълни екрани са повсеместни. Въпреки недостатъците си, предоставят и доста предимства и когато сложа нещата на моя си кантар, изборът е ясен.

Нед Фев 24, 2019 1:19 pm
Профил
Аватар

За теб може да е било и гъзария, за мен по-скоро беше нещо полезно. Всеки с неговите си разбирания.

Както казах, няма да се занимавам с ретроспекции. Тръгнахме от еволюцията на мобилния телефон. Мобилен телефон. Мобилен телефон. Мобилен телефон.
Не, не ми прескача грамофона. Не е и ехо. Помисли върху термина "мобилен телефон".
Таблет и мобилен компютър си имам. :lol:

Нед Фев 24, 2019 1:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548 ... 1197  Следваща