|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 2:21 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Специлно аспираторът не е инструмент, купува се да се ползва. А инструменти ако може да се връщат, Ганьо ще си ги купи и после върне като си свърши работата. Представям си го това ако го има в България... Разправяли са ми случай, на дамски чорапи купени в БГ и то от магазин (не онлайн) и момичето отишло да ги върне Ама и до сметка опира де, сметнали са и риска да го върнеш към цената.
|
| Чет Фев 21, 2019 8:44 pm |
|
 |
|
fred
|
Точно това направи човека на който бях на гости  Купи бояджийски пистолет, боядиса си оградата, разглоби го, изми го и го върна. Не мога да кажа, че продавача беше много щастлив но го прие без дума да каже. Хем е човек на добра заплата ама Ганьо си е Ганьо навсякъде.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Фев 21, 2019 9:17 pm |
|
 |
|
nik
|
човека искаше да се похвали че разполага с пари, не му чупете хатъра и в европа има скъпи стоки ама в европа хората малко повече си правят сметката и не са толкова популярни
тия връщания не са никакъв проблем в държава в която хората купуват без да им е нужно на всеки един такъв върнат продукт има 100 продадени които ще си събират прах в някой гараж, и после изхвърлени без да са ползвани нито веднъж веднъж набито в канчето че трябва да харчиш за глупости, мравките тръгват по коловоза, от работа в къщи, от работа в къщи, и накрая "шопинг терапия" да освободиш напрежението от еднообразния живот щото цяла седмица си или на работа или на път за работа, и не можеш да спреш щото кредитната карта чака... модерната търговия е повече психология от колкото търговия
|
| Чет Фев 21, 2019 9:28 pm |
|
 |
|
fred
|
Едно не мога да разбера, защо тези разпалените критици на прогнилият Запад си стоят в него да страдат там? Не само те но и децата си там пращат да учат. Вместо просто не се преместят в любимата им Россия след като толкова си я харесват. Само аз ли виждам нещо извратено в това?
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Фев 21, 2019 9:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Фред, в САЩ е практика да се купува и да се връща след като си свърши човек работата, никой не се сърди. Ганьовщина или не няма значение, и аз купувам и връщам, ако не ме до мързи, което е по честят случай. А за аспиратора, със сигурност причината не е цената, в техниката и бяла и черна, там, цените са несравними с БГ и изобщо Европа. Ако там е бил 970 то у нас сигурно щеше да е 1970. За справка, без въздушна машина на грако която струваше около 450$ в БГ се продава за скромните 2000 EUR, това преди да станат популярни, сега са по около 2000 лв което пак е доста голяма разлика. За черна техника няма да говорим, изобщо там скъпите неща не са тия които купуваш от магазините, е кабел от лоис или хом депо е доста скъп, ама и в практикер не е по-евтин. В САЩ са скъпи услугите, застраховките, здравеопазването, качествената храна ама не много, и др. неща за които европеец не е свикнал да мисли.
|
| Чет Фев 21, 2019 9:42 pm |
|
 |
|
nik
|
фреди, кой визираш? това че някой е прогледнал за прогнилия запад, не значи автоматично че е русофил, и русия му е любима даже бих казал че един запален русофил не е по-малко захлупен от запалените по запада, и по същия начин не вижда неща дето са под носа му малко много ограничено мислене, че едва ли не само 2 варианта има в цялата галактика - америка или русия
|
| Чет Фев 21, 2019 9:44 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
Тони, струва ми се че там в САЩ не е чак толкова разпространена тази практика, клиентите са друг тип, все пак трябва да излезе сметката на търговеца. Пък и като се купува с карта нали имат данните на клиента. Един ден касиера ще чукне на компютъра и клиента ще "лъсне в целия си блясък" и ще каже "с рискови клиенти не работим".
|
| Чет Фев 21, 2019 9:58 pm |
|
 |
|
fred
|
По някои реакции в темата за Русия /и много други наблюдения/ съм стигнал до извода, че омразата към Запада и любовта/защитата към Русия /като държава, не като народ/ са пропорционални. И не отговаряш на основният въпрос, защо критиците на прогнилият Запад толкова държат да го критикуват наслаждавайки се на западните заплати и "страдайки" ежедневно в този капиталистически ад. Че и за децата си готвят същата участ. Когато на човек някъде не му е добре той просто се маха от там.
|
| Чет Фев 21, 2019 10:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не знам какво ти се струва, достатъчно е да влезеш в магазин и да погледнеш гишето за връщане, никога не е празно, хората връщат всичко и без особен а причина. То и това за безумното потребление е свързано с поведението им, много американци пазаруват ей така каквото видят, и чак в къщи виждат какво са купили и дали им харесва, и често връщат. Не си мислете че там живеят балъци а тук сме тарикатите, не са балъци, нали се сещате че няма как да живееш с 40к на година ако пазарува каквото ти видят очите.
|
| Чет Фев 21, 2019 10:24 pm |
|
 |
|
nik
|
по принцип много от изводите ти са грешни, тъй че няма смисъл да се товарим с грешни отправни точки и пак ти казвам - критиката към нещо не означава автоматично привързаност към нещо друго, или пък че някъде другаде е по-добре може да си критикуваш щатите, и пак това да бъде най доброто място за живеене, от другите налични, ако няма друго по-добро за теб или пък може да нямам финансовата възможност да се преместя, или пък може просто да не искам да се местя, дошъл нов кмет ама се оказал продажник, защо аз да се местя?!? критиките са нещо хубаво според мен, по-лошо е ако няма критики, било от безразличие, било от промити мозъци
Последна промяна nik на Чет Фев 21, 2019 10:46 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Фев 21, 2019 10:32 pm |
|
 |
|
nik
|
живи да ги оплачеш хамериканците, в БГ живеят с под 10к на година, а бензина дори по-скъп от там
|
| Чет Фев 21, 2019 10:35 pm |
|
 |
|
fred
|
Аха, има напредък, вече Америка е най-доброто налично място за живеене И не е ли тъпичко хем да живееш в най-доброто място хем да го мразиш? Защото едно е конструктивна критика с цел подобрение и съвсем друго от омраза, много добре се вижда разликата. И защото твоите критики 1:1 съвпадат с тези на най-мухлясалите старци от клубовете на БСП. Вече съм го писал, твоите повтарят напълно онези червените книжки "Наръчник на агитатора" от преди 30-40 години. Та какво правиш при капитализма след като толкова го мразиш?
|
| Чет Фев 21, 2019 10:45 pm |
|
 |
|
nik
|
не знам какви книжки четеш фреди, ама жалко че не разбираш каквото четеш от там и неспособността ти да познаеш конструктивната критика дори да ти го нарисуват, умишлено не се впускам в подробности за да избегна попитковци дето само си питат без да влагат мисъл, за това често каквото имам да казвам го казвам между редовете, умишлено, за който разбира, кой не разбира - по добре да ме мисли за старец на 60 години и да не ме занимава с тъпите си изводи, когато държа да ме разберат, го казвам в прав текс, като сега например а ти от къде знаеш къде съм? може да съм в русия? 
|
| Чет Фев 21, 2019 10:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ник явно си доста заблуден, но да ти кажа че с тия 40 са горе долу като мрънкащите българи, само дето не мрънкат. Какво друго искаш да сравни освен бензина, това че в САЩ трябва да имаш кола, и това че трябва да я караш, и то не по 5 км както в БГ, това че застраховката на месец там е колкото тук на година това, че наема дори на малка забутана къща или апартамент е горе долу 3 пъти колкото в БГ и това, че лекарствата са... тук разликите варират от десетки до стотици пъти в цената и това, че трябва да имат застраховка за къщата, семейството която сама по себе си е м ого по скъпа, и е силно по желателно да я имаш.... с 40к доход в САЩ не живееш а мизерстваш, освен ако не си сам, но погледни статистиката и виж колко семейства са с този доход, погледни и тия до 27к, и не забравяй да сметнеш и данъка на тоя доход.... ако има развита държава в която населението има право да мрънка това е САЩ, лично според мен 60% са под реалният праг на бедност, защото може да не ровят по кофитв но живеят доста мизерен живот....но не мрънкат. Като сравняваш гледай да не са круши с пирони, по е с ябълки или кайсии. P. S. Да не се мъчи да търсиш, ето 2017 https://www.statista.com/statistics/200 ... ince-1990/И приснавам малка грешка, не 60 а 50% мизерстват...
Последна промяна ToHu на Пет Фев 22, 2019 1:06 am, променена общо 1 път
|
| Пет Фев 22, 2019 12:58 am |
|
 |
|
fred
|
Какви ти 60 години, твоето е на нивото на онези мумии в ЦК на БКП като Цола Драгойчева и Пеко Таков... или Мако Даков, имаше такива образи. Въобще не съм предполагал, че ще се срещна с фразеологията и "аргументите" на такива соц.динозаври които бяха легендарни с тъпотията си в днешно време. Направо се чудя откъде си го прихванал. Или може би ти е наследствено и другаря Кутев е прав, че социализма се предава като СПИН, по полов път?  Както и да е, следващият път когато се обадиш си спомни къде се заработваш заплатата. Не е честно да се хапе ръката която ти дава хляба. Ако си толкова революционер отивай във Венецуела, там в момента са най-автентичните борци срещу колониализма. Само не забравяй да се запасиш с тоалетна хартия, че тя там била дефецитна А сега нещо по-съвременно... естествено пак от гнилите капиталисти. Интересно защо като искаме да купим нещо за бита все към тях се обръщаме, а от Русия само дрънкане на оръжие? 
|
| Пет Фев 22, 2019 1:06 am |
|
|