|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:05 am
| Автор |
Съобщение |
|
stivemaster
Ранг: Напреднал
|
 Re: Плазморез от Електрожен
Баси темата. Конверсията е възможна, само от инверторен електрожен. А към Цекинс -"има по длбоко от Искъро" и Краси не е единствения, който прави плазми в България.Трансформаторни правят Редко,Струна ,пък и аз.Инверторни правят поне АИГ и Данчо от Дел в неговата фирма.Тези знам аз. А да кажете, че консумативите на Хайпъртерм са евтини, е ..... яко.Както и че някой може да бъде доволен от Евромаркет и е сигурен в името на фирмата ...... също е ... яко. Информативно - евтини са консумативите, които не са гаражно производство и струват до 2$ за електрод или дюза.Звучи невъзможно, но всъщност е възможно. Да дам примерче - истинска горелка OTC D-12000 - по истинска от Дурамакс на Хайпъртерм и консумативи за нея.
_________________Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com
|
| Чет Фев 21, 2019 12:57 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе за другото не знам, не съм се вълнувал от това да правя нещо за без пари, на фона на труда консумативите започват да са без значение, но не знам от Евромаркет защо толкова оплаквания има, аз ли съм най-големият късметлия.. за момента съм нямал някакви съществни проблеми с тях, или послендите 2-3 години е станало нещо защото реално послендите 2 години почти нямаме обекти за големите машини,но преди това каквото е имало винаги са били точни. За цени не говорим, не са им по-различни от тия на другите търговци в европа. Верно веднъж искаха да ми пробутат доста неподходящ химикал за консервация на безвъздушната ни машина за боядисване който сигурни щеше да я прецака, но грешки се случват.
|
| Чет Фев 21, 2019 10:24 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Знам че си много навътре с плазмите, ама все пак да ти кажа колко струва завихрящия пръстен на нашия килберг (това е една пластмасова втулка с едно гумено пръстенче) - 150 лв. Тръбичката за охлаждането е към 200, катод - към 80-90 , дюза - 60-70, капачката за защитния газ е малко по-евтина около 40. Външната капачка и тя беше някаква цифромания ама тя поне не се сменя. В сравнение с 6 лв. за дюза и 9 за катод на цебората…. Една смяна на консуматив може да стигне до 400-500 лв. според зависи какво има повредено, и то може да се повреди още на второто палене - и това се е случвало. Та айде кажи сега дали на Хайпъртърм са скъпи консумативите. За това кой прави плазми - ми да признавам си не ги познавам хората - просто с Краси се познавам лично и затова го знам. Слабо ме интересува кой друг прави в БГ, щото като знам колко са читави и "Български" други неща дето сме купували, си представям тези дето ги спомена как ще бъдат. Няма да направя грешка да препоръчам когото и да било от тях на моите шефове да купят такава машина. Включително и Краси. Имам около 100 килограма "български" инверторни електрожени в насипно състояние. Някой от тях са работили не повече от час-два. Всичките са с платки дето си им пише "Made in PRC"...
п.с. Тони - съжалявам че не мога да ти покажа фактура от тях - 6 човеко часа (2х3) демек за три часа двама човека свършиха почти никаква работа - 1500 лв. и имаше даже и включено преспиване на хотел - е извинявай ама 4 часа са София Разград - те дойдоха в 11 и си тръгнаха в 2. Ние като ходим в София правим по 10-12 часа работа и отиваме и се връщаме в рамките на 1 денонощие.
|
| Чет Фев 21, 2019 10:39 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами .. нямал съм подобни преживявания с тях, не знам дали е въпрос са кой търговец работиш, дали е въпрос как се отнасяш, не знам. Не мога да кажа че сме им големи клиенти, имаме 10-на машини и рентваме вишки като не стигат нашите, и други разни дреболии ама тях кой ги брои. Не се пазаря за цени .. не много, но после искам да има сървис, за момента съм го получавал, и ако изключим един винтов компресор, всички други посещения са били бепзлатни. Без пари ми смениха и ножовете на тръбния винторез ... може да е до късмет.
|
| Чет Фев 21, 2019 11:09 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Късмет или размер на багажника? 
|
| Чет Фев 21, 2019 11:29 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
За компресора все са ни вземали пари ама скромно - по 100-тина лв. - това за периодично обслужване. И то си го пише в договора при какви условия е безплатно. За там проблеми няма и идват на следващия ден като им се обадим. Тия с които са грижите са рутерджиите. Имат един монтажник дето е голямо говно и проблемите почнаха още при монтажа с него, после и машината 3 месеца не можаха да я настроят да работи както трябва. Абе големи разправии. Сервиза на ръчните машини е под всякаква критика - една малка "Шлифовалка" fein седя два месеца за смяна на четки. За електрожените не ми се говори - като чуя за повреден Линкълн и ми настръхва косата. Те и не ги ремонтират в прекия смисъл на думата - след 3-4 месеца обикновено се връща и то със сменена платка. Аз вече почвам да им хващам болежките и си ги оправям сам - не мога да ги чакам с месеци да ми ги влачат.
|
| Чет Фев 21, 2019 1:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е може да имат куци направления, моя опит е от тия със заваръчната, подемната и тръбната техника, с другите имам някакви епизодични комуникации, имаше някаква кака ама тя излезе в майчинство ли .. де да знам, то може и да се е върнала, купувах инстурменти от нея и с нея нямах грижи ама то мина ебаси времето Бонго аз багажника не съм го показвал, но не им давам много шанс да се обесняват, като има нещо има казвам кога ги искам на обекта и досега винаги са идвали. Веднъж малко ме изнервиха, с едно ново СО, оказа се ч енищо му няма, просто не добре стегнати кабели, ама трбяваше сам да си го открия. Пратиха двама, 1 час се въртяха и почнаха д ами говорят да сменят машината, ама нямали друга трябвало да ми дадът оборотна, ама пък нямали толкова голяма ... но това беше един път, и искаха да помогнат хората .. .как да е. Аз от две години с тая дейност няма много общо, занимавма се напоследък само с фабриките а те са асмеблажни, другото е аутсорсинг и няма много общо с заваръчни машини. Сега гледам да си взема някава и се чудя каква, че ми писна за всяка заварка да ходя насам натам, а то ми се налага като правя разни приспособления, та гледах един мултипроцес източник ама май ще изневеря на линкълн и ще взема милъра.
|
| Чет Фев 21, 2019 1:59 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Чета рЯдки извадки от автофорумите:
Вечна тема - разход: К1: - Пасат ТДИ 110 с чип. 6/100 - 130км/ч пълен багажник с четири човека 7/100 - градско зимно, литър надоло лятото К2: - Четири човека в багажника... представям си колко са на задната седалка
И се сетих: ако ги заплашиш с разходка в багажника на Миникупър да речем има два варианта: 1. Да умрат от смях. 2. Да умрат от ужас - вътре ще се съберат само под формата на кайма.
Edit: Пък за това не мога да се въздържа: K1: - Здравейте вчера както си карах ми изгаснаха неоните,проверих всички връзки проблем няма.Какво може да е едва ли са изгоряли и четерите едновременно.Зелени са ако има значение. K2: - Провери си протоплазмения катализатор K1: - Колега каде се намира този протоплазмения катализатор???Как изглежда???Мисля си дали неможе да е бушон K2: - Мисля, че е точно зад атомния ускорител ама не съм много сигурен.. Ако е бушон лесно ще се разбере K3: - Може да е от ксенона на плафона на задната седалка, често го прави при коли с толкова много
|
| Чет Фев 21, 2019 9:44 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Браво. И какво общо има разхода на Пасат с преработката на електрожен.
|
| Чет Фев 21, 2019 10:59 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Като пазаренето на американците в "Новини от страната" да речем - това е първото ми хрумнало.
|
| Чет Фев 21, 2019 11:37 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Вярно, забравих 
|