|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 8:12 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Китай
Това в какво се съмняваш ти едва ли има някакво значение, щото нещата дето ти излизат от клавиатурата са баси и смешките.
|
| Сря Фев 13, 2019 6:48 pm |
|
 |
|
nik
|
не се и съмнявам че са смешки за теб всеки до толкова промит мозък напълно неспособен да мисли трезво, а още по-малко безпристрастно, не само му е смешно, някои по-лабилни дори в паника изпадат ако някой каже нещо лошо за любимия им "управник" макар, че аз не само тръмп мисля че е калпав, ама добре пак, че поне паниката започна да овладяваш дано някой ден и другите неща ти се изяснят
|
| Сря Фев 13, 2019 7:08 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: Много е трудно да обесниш на пещерен човек що е то самолет и как аджеба лети, същото е и когато българин трбява да разбере истината за западният свят, особенно за САЩ. димитър е съвсем прав, но ако не живееш там няма как да го видиш. Да в САЩ има много мизерия, много повече от колкото в БГ, щото там нецигани живеят по мизерно от нашите цигани, и на същото тов амясто има хора с годишни заплати по 200 ммлн които може би дори вярват че доматите се доят от крави, а мармотите завиват шоколади. Това е най-ценното на тази държава, и това е нещото което обуславя както тяхната икономика така и общество. Има всякакви хора, всякакви градове, всякакви квартали, от квартал до квартал може да няма нищо общо, какво да говорим между щати. И всички тия хора са смесени и живеят заедно. Всяка жаба си знае гьола, но ако е достатъчно амбициозна може да скочи до всеки друг гьол и не кряка в моя гьол няма какво да папам, или си стои там и чинно лапа по една муха на 3 дни колкото да не умре, или скоква в някой съседен в който може от сутрин до вечер да папа мухи. Това е и нещото което много упорито шибаните демократи се опитвта да съсипят, под красиви лозунги и примамливи идеи искат да изравнят всички, да си построят шибан социализъм, и малоумните младежи им се връзват, и сигурно скоро ще го постигнат, и накрая на монетите ще са ликовете на маркс и енгелс, и току виж орела го сменили със сърп и чук. |  |  |  |  |
Същото си отнася и за Русия, и - о боже, каква ерес, дори за Китай.  Но кой-знае защо в тези случаи е лошо, но когато става дума за най-свободните, демократични, бели и пухкави Юесей, това е нещо много добро. Все пак е добре, че поне за яката мизерия там сте прогледнали и не си заравяте главите в пясъка вече. Може би отчасти щото доста хора са били там и говоренето за супер богатите и напреднали щати вече е леко смешно, а на вас не ви се ще да сте смешни. Отделно (учудващо за мен) взеха да се появяват и холивудски продукции, които показват истинското лице на американската провинция, та може да я видиш и без да ходиш там. Остава най-трудното, да си оправите логиката и да погребете детинските двойни стандарти, след което ще ви приемем в клуба на здравомислещите рационални батки. 
|
| Сря Фев 13, 2019 7:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30857 Местоположение: София
|
Че аз някога да съм казвал че в САЩ е супер и от чешмата тече мед и ракия ? Винаги съм се чудел на хората които имигрират, дали в САЩ дали в UK или другаде, голяма част от тях живеят доста мизерно, и никога не си го признават. Що да има двойни стандарти, стандартите са едни за всички. Русия и Китай се различават много една от друга и от САЩ, Русия специално е доста назад като възможност да скачаш от локва в локва, както и в доста други аспекти, иначе аз харесвам Русия, харесвам и Руснаците. За Китай нещата изобщо не мога още да си ги представя, при все че не малко пъти съм ходил и съм стоял а не смао съм минавал, много е сложно, горе долу като да чета китайски  Мен лично не ми харесва посоката в която САЩ се движат, но никой не е вързан там. За възможности и пари много по-добре човек да се оглежда в развиващите с еикономики, но лошо че и много от тях и те взеха без време да гледат към социализма.
|
| Сря Фев 13, 2019 8:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
“Рационалните батки” ни четат като дявола евангелето  .
|
| Сря Фев 13, 2019 10:27 pm |
|
 |
|
nik
|
добре бе димитре, като си толкова светнат, що не ни светнеш и нас по един въпрос казваш че трябвало американците да се изтеглят от чуждите държави и да спрат да ги тормозят ама чудно, защо толкова много години точно обратното правят? би ли споделил твоето експертно мнение по темата? защо толкова президенти се смениха, а външната политика не се смени? нито военната, нито политическата, нито икономическата? единственото което се промени е при тръмп српяха да си прикриват подмолните номера дори ако не се лъжа обама беше обещал че щял да спре военните действия за няколко държави... 2 мандата изкара нищо не спря що така не искат да се махат? защо навсякъде се месят? ако не с оръжие то по всевъзможни други начини? защо уж нов президент а същите лайна? да вземем заем за да има пари да дрънкаме оръжие и да тормозим други държави? ако ще се опитваш да ги изкараш големите самаряни, та целия световен мир се крепи на тях.... моля те да ме предупредиш в началото на поста си, да се обадя на бърза помощ да не взема да се гътна да умра от смях 
|
| Сря Фев 13, 2019 11:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30857 Местоположение: София
|
Не умирай от смях но в тов вярват почти всички американци, ако американците не вярват, политиците не могат да го правят. А защо го правят, ами за изгода естествено, но в друг пост бях попитал, кой не го прави, и виновни ли са американците че им се отдава повече от колкото на другите в момента ? Твоят въпрос е не аз мога ли, как да го направя а защо той може, ами просто може  Не мислиш ли,че подобен въпрос е доста циничен, нещо като а що Вуте може да краде а аз не мога ...не търси вина в силния, поведението му е съвсем естествено. Не мога да разбера срещу какво точно недоволстваш, конкретно срещу американците, и ако е така ми е интересно защо, или по принцип срещу силните, но и тогава ми е интересно защо.
|
| Сря Фев 13, 2019 11:23 pm |
|
 |
|
nik
|
ама чакай сега, аз питах димитър, ти що му подсказваш та кво казваш? спиш си, влизат ти в къщата, правят си каквото им кефне, и ако са по-силни от теб не са виновни? и ако някой пита какво, защо, а у, и веднага става циничен? силен не е означава задължително и мародер, тъй че не мога да недоволствам срещу силните
|
| Сря Фев 13, 2019 11:37 pm |
|
 |
|
fred
|
Яд го е, че любимата му Россия е на дъното на помийната яма и не се вижда начин да се измъкне от там. Злобата на лузъра, че други са отгоре не той, двойна поради това че ясно осъзнава, че ще е вечен лузър. Характерно е за един много особен тип хора, обикновено руснаци но не липсват и българи. Живеят на Запад, печелят парите си там а същевременно го плюят та чак слюна пръска от тях. Хвалят Россия но не са се затичали да се заселят в нея, парите в западни банки държат и децата си там пращат да се учат, с ясната надежда там и да се уредят да останат. Много долно според мен, да са те приели някъде, да си изкарваш прехраната там а същевременно да ги плюеш. Като не му харесва да напусне и отиде там където се възхищава, що ще в омразният капитализъм?
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Сря Фев 13, 2019 11:45 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Само до преди няколко години щатите бяха нетен вносител на енергия съответно за да са сигурни доставките на енергия и също така, за да върви световната търговия след втората световна война щатите трябваше да го играят световен полицай. Това нещо, както и долара като световна резервна валута допринесе за огромния търговски дифицит, от там и за 20 трилионния правителствен дълг на щатите. Последните няколко години в следствие на бума на добива на шистовия петрол и газ щатите станаха съответно най-големия производител на петрол и газ и напълно самозадоволени енергийно, отделно производството на ширпотребата се изнесе в Китай. Съответно вече САЩ нямат нужда да си гарантират енергийни доставки, още по-малко пък световната търговия. От друга страна предстои бум в автоматизацията на доста работни места и в един момент болшинството американци ще почнат да си задават въпроса за какъ чеп харчим пари по света, след като вече нямаме никаква полза от това. Тръмп го избраха точно хората, дето почнаха да си задават тоя въпрос. От тук нататък обаче все повече хора ще си го задават и съответно ще почнат да избират политици, които още по-открито ще призовават за изтеглянето на САЩ от останалия свят. Примерно съгласието по въпроса как трябва да го начукат на Китай е вече на 100% пълно между двете партии и електората им. Така че аз лично очаквам тоя процес на отдръпване и самозатваряне да се засили от тук нататък. Относно ограбването на чужди държави - в Ирак и Афганистан похарчихме $7 трилиона, а 95% от петролните концесии ги дадоха на не американски компании. Можеш ли да си представиш въобще колко са $7 трилиона? Та аз лично с две ръце подкрепям Тръмп за излизането от НАТО и за разтрогването на всички договори за "свободна" търговия. И като пазар и като ресурси и като всичко останало не ни трябва никой друг и можем да бъдем напълно самозадоволени. Ако някой някъде по света има проблеми с демокрацията, с диктатори или там с каквото друго е - да се оправя сам, на мен лично (а и не само) ми е през оная работа.
ПП. На руснаците квадратния го ядохме 40 години и ми е непонятно как още има такива като теб, дето искат пак да им се нагъзят. Може да се направи съпоставка, тези дето са били съюзници на Русия къде са и тези, дето са били на щатите. Аз лично нямам никакво желание да се занимавам с тези, дето са били съюзници на руснаците.
|
| Сря Фев 13, 2019 11:46 pm |
|
 |
|
nik
|
аз отдавна разбрах мнението ти по темата, нямаше нужда да повтаряш същите неща въпроса ми беше - защо се случва точно обратното? каква е причината въпреки твоята "желязна логика" да продължава да се случва обратното година след година, президент след президент? отговори на този въпрос и тогава ще коментираме другите неща
|
| Сря Фев 13, 2019 11:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Кое продължава да се случва - ти малоумен ли си какъв си? Избраха ли Тръмп - избраха го. Защо според теб го избраха? Почна ли той да прави нещата, които написах че трябва да се направят - почна ги. Кое точно не разбра та продължаваш като латерна да дрънкаш всичките тия глупости, дето ги пишеш?
|
| Чет Фев 14, 2019 12:06 am |
|
 |
|
nik
|
пак изпадаш в паника  дръж са, ще внимавам да не ти спукам балона на илюзията какво продължава ли? ами нали щеше да изтегля войските от сирия? е, после каза че нямало да ги изтегля ти сам каза че трябвало да се изтеглят от целия свят, но не се изтеглят от никъде ето това продължава та... ще обясниш ли защо въпреки "желязната ти логика" от никъде не се изтеглят?
|
| Чет Фев 14, 2019 12:17 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Хаха, ти си баси и смешкото - тия неща не стават от днес за утре. Процеса тепърва започва, но съвсем не значи, че президента като каже днес изтегляме се от Сирия и утре вече няма никой там. Първо явно не си чувал за това, какво е логистика и второ явно си мислиш, че и щатите са диктатура като любимите ти Русия и Китай и президента еднолично решава неща и всичко зависи единствено и само от него. Пак да ти повторя - тук е демократична държава и нещата се решават чрез избори и чрез няколко клона на властта. Нямаме си президент до живот както в любимите ти държави.
|
| Чет Фев 14, 2019 1:13 am |
|
 |
|
nik
|
ясно.... жеуезната ти логика взе да издиша кой ти говори от днес за утре, тая политика е постоянна във времето от много години, без никакви намерения за промяна в следващите много години ако внимаваше в час до сега трябваше да си разбрал че нямам любими държави, нито любими управници не страдам от предразсъдъци и мозъчни промивки като теб щото един нормален човек веднага би се запитал, ако нещо не се случва според логиката му, дали нещо не му е грешна логиката, дали нещо съществено не пропуска но при теб не се допускат такива въпроси, тръмпетчо е велик... и толкоз, нищо че логиката ти не отговаря на реалността 
|
| Чет Фев 14, 2019 1:32 am |
|
|