Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
А вече има и телевизори на които се гледат клипове и концерти от интернет :)
То не е странно де, аз познавам хора малко по-възрастни от мен обичат да си говорят за болежките. Като, че ли на българина му е заложено в кръвта. Почти няма българин който поне един път да не е заявил гордо "боли ме кръста" . Като цяло бяха ни определили като големи песимисти.

Чет Фев 07, 2019 12:36 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

itso.t написа:
fred написа:
...Телевизиите ни сервират САМО негативни новини, мъкнат от цял свят катастрофи и нещастия да ни ги навират в очите. Дори гордо размахват лозунга "Добрата новина не е новина...

Има едно съвсем ново изобретение. Ще го споделя само с теб, че ако научат и други, ще се втурнат да го купуват и цената му ще се изстреля в космоса.
Та, измислен е нов вид телевизор. Вече има бутон за изключване и цели два такива за смяна на канала. В луксозните модели има специален бутон за премахване на звука.

Другата нова екстра е: гледането на телевизия вече не е задължително, не се смята за нарушение и няма да се преследва от закона.

Датс райт , НО ... нека привнесем малко популизъм ... за алиби !
Първо - Националните Медии се спонсорират от Нашите данъци !!! Т.Е. - се предполага , че аз\ти\той плащаме за обективна услуга !
Второ - поколения израстват във духа на опорочаването на "Добрата Новина" (пример Бай Добри [лека му пръст] - събирал що спестил и - Хоп ! Като починал "завещал" всичко на църквата , а там духовните пастори\пастири си купили ... везана със златни нишки покривка [или както там се казва! Но по същество - СУЕТА] ?!?
Абе Клетнико - кой ти проми бялата кратуна - като си скътал парици и нямаш преки наследници - ами дари ги на млади и наистина безпарични Български семейства за Инвитро Процедури бря !!! Какво по-"Богоугодно" дело от това ?
Да се народят деца ... да има кой да цъка по тая грешна Земя ... па може и да ти кръстят някой Добринчо !!! ... ама НЕ - той дарил на поповете да си купят златна покривка ?!?!?!)

Е !!!

Това не е ли пропаганда ... бай дъ уей - въпросът е риторичен и от никой отговор\обяснение не чакам !!!

Чет Фев 07, 2019 12:37 pm
Профил WWW
Аватар

slav4o.com написа:
А вече има и телевизори на които се гледат клипове и концерти от интернет :)

Всякакви телевизори има. При тия на които можеш да гледаш клипове от интернет, не е ясно дали ти гледаш клипове, или "интернет" гледа клипове с теб. Вероятно е взаимно... :lol:

Чет Фев 07, 2019 12:47 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Абе стига глупости. В любимите ви Юесей взимат книжки на 16 и абсолютно всички (освен крайно бедните) прекарват целия си живот на колела. Карането не е кой-знае какво, особено с модерните (последните 30-40 год.) коли. Основния проблем на тая територия е липсата на контрол, но както каза - матр'яла си е такъв, иска да живее в анархия, като всеки мангал.

Рек, нямам идея как е в USA, но ще ми е интерсно който знае да сподели дали там има връзка между цената на застраховката и пътните нарушения/инциденти.
Под "лош материял" имам предвид всички - от законотворците през пътното строене/поддържане ... шофьорите ... пътна полиция.

Чет Фев 07, 2019 12:48 pm
Профил

Трагедия си е било, този който първи е подал сигнала се разплака в телевизията докато разказваше за станалото. Не е леко да виждаш как пред очите ти хората един след друг се запътват към смъртта.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi- ... isaci.html

Имам и друго обяснение за ставащото, фалшивото чувство за сигурност. Съвременните автомобили са толкова перфектни, че скоростта не се усеща, цялата им конструкция е разработена да ти е комфортно, отпускащо. И чак когато внезапно възникне препятствие разбираш какъв летящ снаряд си. Това може да се обяснява колкото си искате, но човек се учи от сензорните си усещания и горчивият опит, не от разума.

Чет Фев 07, 2019 1:12 pm
Профил
Аватар

А оня който прелетял през Търново с 280 км/ч?
Аз първо си помислих, че журналята си донадили.

Чет Фев 07, 2019 1:16 pm
Профил

itso.t написа:
fred написа:
...Телевизиите ни сервират САМО негативни новини, мъкнат от цял свят катастрофи и нещастия да ни ги навират в очите. Дори гордо размахват лозунга "Добрата новина не е новина...

Има едно съвсем ново изобретение. Ще го споделя само с теб, че ако научат и други, ще се втурнат да го купуват и цената му ще се изстреля в космоса.
Та, измислен е нов вид телевизор. Вече има бутон за изключване и цели два такива за смяна на канала. В луксозните модели има специален бутон за премахване на звука.

Другата нова екстра е: гледането на телевизия вече не е задължително, не се смята за нарушение и няма да се преследва от закона.

Хаха, изостанал си! Аз съм на съвсем новото изобретение, без телевизор!

Сериозно, нямам ТВ, гледам изключително рядко и то само на запис по Интернет. Е, на живо някои мачове. Гледането на запис има предимството, че можеш да избираш какво да гледаш, да прекъснеш, прескочиш... накратко контролираш процеса. Това за Струма попаднах съвсем случайно, докато закусвах и чаках часът за зъболекаря бях пуснал новините да запълня времето.

Но каквото и да правим ТОТАЛНИЯТ негативизъм на медиите ни е факт. Единственият начин да се избегне е да се върнем във времената на баба и дядо когато не е имало радио, телевизия че и вестниците не са стигали до тях. Макар че съм сигурен, че и тогава са намирали чалъм да си вгорчат живота, жените клюкарстват, скандали в кръчмата, долни номера...

До манталитет си е, който търси намира. Медиите просто продават това което се търси. Но все пак биха могли да намалят малко лакомията си за печалби и да се контролират по-добре.

Чет Фев 07, 2019 1:24 pm
Профил
Аватар

fred написа:
...Имам и друго обяснение за ставащото, фалшивото чувство за сигурност. Съвременните автомобили са толкова перфектни, че скоростта не се усеща, цялата им конструкция е разработена да ти е комфортно, отпускащо. И чак когато внезапно възникне препятствие разбираш какъв летящ снаряд си...

С подходящ бюджет и малко късмет, би трябвало да можеш да закупиш Форд, модел "Т" и да си еталон за сейфти... :D

Чет Фев 07, 2019 2:04 pm
Профил

itso.t написа:
С подходящ бюджет и малко късмет, би трябвало да можеш да закупиш Форд, модел "Т" и да си еталон за сейфти... :D

Аз съм хвърлил око на един кариерен самосвал но чакам да улуча джакпота :)

Изображение

Чет Фев 07, 2019 2:14 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Рек, нямам идея как е в USA, но ще ми е интерсно който знае да сподели дали там има връзка между цената на застраховката и пътните нарушения/инциденти.

Естествено че има и тя е много директна. Например най-безобидно превишаване на скоростта с до 15 мили в час ми е вдигало застраховката с $300 на година за 3 години. Тогава застраховката ми беше около $1600 на година. Демек застраховката зависи много повече от мен като шофьор, от колкото от колата. Когато сина взе книжка на 16 г застраховката ни скочи почти двойно от $1400 на година до $2400 на година - това за две коли и трима шофьори и включва еквивалента на българското каско. Ако те хванат карал пиян първия път застраховката ще скочи поне тройно, отделно глобата ще е няколко хиляди долара. Някои компании могат даже да ти откажат застраховка. Опит за даване пари на полицая обикновено завършва със затвор.

Чет Фев 07, 2019 3:25 pm
Профил

Накратко - хората са го измислили и работи. Ние само трябва да направим copy - paste, но очевидно и за това не ни бива.

Чет Фев 07, 2019 3:44 pm
Профил

За парите и полицая зависи от щата и зависи дали си местен и т.н. на юг в по малките селца и планки както се казва още взривяват влакове, но от непознат, т.е. някой който не е от града/селото няма да вземат в никакъв случай, преди 40 години е било по-различно.
Връзката на цената в САЩ дори е малко пресилено, но според мен е нормално, там по принцип се залита в крайности.
Там обаче ако нямаш добра застраховка по-добре да не се качваш, не е ясно какво ще се случи и дали няма да те одрусат така, че цял живот да плащаш, и това май фалита не го анулира.

Чет Фев 07, 2019 3:48 pm
Профил

Dimitar написа:
...Опит за даване пари на полицая обикновено завършва със затвор.

Тия полицаи давате ли ги под наем :)

Чет Фев 07, 2019 3:59 pm
Профил
Аватар

А защо трябва за едно и също нарушение да се наказва два пъти?
Нарушил си правилника за движение - наказват те с глоба. Нарушаваш го 5 пъти - получаваш 5 наказания.
Щом от това не произлизат никакви застрахователни последици защо тези нарушения за които си вече наказан да ти вдигат застраховката.
Това си е второ наказание за същото нарушение.
Ако обаче нарушавайки или не правилника предизвикаш застрахователно събитие то това диретно би трябвало да се отрази на цената на застраховката.
Идеята на застрахователя е да поеме риска при такова събитие а не да те наказва за нарушения.

Ако презумцията е че нарушавайки правилата създаваш предпоставки за ПТП (риска се увеличава) то ще се окаже че това може да се тълкува за всяко нарушение - не си карал с включени фарове (а по закон трябва) и може някой да не те забележи - айде двойна застраховка ...

Не е ли логично?

Чет Фев 07, 2019 4:00 pm
Профил

Това което пише Дмитър е вярно, от краткият си престой в Америка го видях с очите си. Безмилостно санкциониране и на най-дребното нарушение, никаква прошка и "Ами сега к`во шъ прайм?".

Не са само глобите и застраховката, всичко отива в базата данни и до нея имат достъп и банките. В резултат на което ако нарушаваш те яко ти вдигат лихвата а може дори да откажат кредит. Рисков клиент си, може да влезеш в затвора и тогава кой ще връща кредита? Можете да си представите каква става лихвата на кредита за къщата например.

Още нещо, следят се един друг и докладват. Приятеля на който бях на гости спираше като ученичка на всеки знак макар че наоколо на стотици метри няма кола или полицай. Казвам му "Прекаляваш, няма никой" а той ми отговаря "Виждаш ли я онази кола отзад на 300м. Ако пресека на забранено тя ще ме снима и прати снимката в полицията. Влизам в базата данни и за банките ставам "черна овца". Пази боже пък да станеш причина за пътно произшествие. Минавахме край такова, леко се чукнали. Приятелят каза "На този животът му тотално се промени. Не само влиза в черната статистика но и ще одерат кожата му с дела и обезщетения".

Резултата, приятелят е станал кротък и мирен като ангелче а тук беше пълно пиянде. Вечер не може да си позволи дори малко уиски, както ми обясни "Трябва утре да съм работоспособен. Труден период е, може един да уволнят на 100 но защо да съм аз". Всички наредби ги спазва стриктно, и градинката подстригва, и пътните знаци спазва.

Разхайтено поведение могат да си позволят само негрите, на бялата класа са и навили гайките и бачка. Дори устата не може да си отвори, ще му дигнат мерника за "език на омразата" и политнекоректно поведение.

Чет Фев 07, 2019 4:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638 ... 1080  Следваща