Отговори на тема  [ 986 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 66  Следваща
Китай 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Китай
bongo_x2 написа:
Иначе трепкането на курсора (освен ако не е от неподходяща повърхност) най-често става поради прашинка в оптиката или разместването ѝ, като в 95% от случаите се оправя с чукване в масата.

Не, не е в оптиката и не трепка курсора. Проявява се когато с натискане на клавиш почна да маркирам текст, нестабилно маркиране въпреки че бутона е натиснат. И понеже при мен е огромен списък букмарки подредени строго тематично по папки се случва да завлече папка в място където и аз не мога да го намеря, задейства и отпуска безразборно.

От бутоните е. Досега не съм разглобявал мишка да видя дали нещо не може да се оправи но и се съмнявам, прекалено прецизна механика е.

Вто Яну 29, 2019 11:07 pm
Профил
Аватар

Смяната на бутончетата не е трудна, но си струва само за ценна мишка.
А за търсене на изтървани неща виж тази търсачка: https://www.voidtools.com/
Не че е специализирана, просто е адски бърза. Естествено, трябва да помниш поне част от името :)

Вто Яну 29, 2019 11:45 pm
Профил

bongo_x2 написа:
А за търсене на изтървани неща виж тази търсачка: https://www.voidtools.com/
Не че е специализирана, просто е адски бърза. Естествено, трябва да помниш поне част от името :)

Точно тя ми е на компютъра :) Непрекъснато я използвам, като сваля нова версия на софт с нея търся старите да ги махна от диска че макар че са 2х3ТВ доста се препълват.

Но не ми върши работа във Firefox където са проблемите, букмарките са в JSON формат. А стандаратната му търсачка търси линк не папка, моите както казах са подредени в много нива вложени папки за да знам кое къде да търся.

Сря Яну 30, 2019 12:27 am
Профил

https://www.kaldata.com/хардуер/китай-успешно-тества-прототипа-на-екз-289726.html
Китай успешно тества прототипа на екзафлопен суперкомпютър

Цитат:
Kитaйcĸитe yчeни пpeдcтaвиxa пpoтoтипa нa cyпepĸoмпютъpa Тіаnhе-3 c пpoизвoдитeлнocт милиapд милиapдa oпepaции в ceĸyндa. Toй щe бъдe 200 пъти пo-бъpз oт нaй-извecтния ĸитaйcĸи cyпepĸoмпютъp Тіаnhе-1.

Haциoнaлният цeнтъp пo cyпepĸoмпютpи в Tиeндзин oбяви зaвъpшвaнeтo нa пpoтoтипa нa eĸзaфлoпния cyпepĸoмпютъp Тіаnhе-3, ĸoйтo бe oбeщaн зa ĸpaя нa 2017 гoдинa. Уcтpoйcтвoтo пoлyчи cepтифиĸaтa нa миниcтepcтвoтo нa нayĸaтa и тexнoлoгиитe нa KHP.

Pъĸoвoдитeлят нa изcлeдoвaтeлcĸия цeнтъp Лю Гyaнмин зaяви, чe изпoлзвaнeтo нa Тіаnhе-3 щe зaпoчнe пpeз 2020 гoдинa. He ce cъoбщaвa инфopмaция зa нeгoвoтo ycтpoйcтвo и изпoлзвaни ĸoмпoнeнти. Hoвият cyпepĸoмпютъp щe oбpaбoтвa eдин eĸзaфлoпc oпepaции c плaвaщa зaпeтaя в ceĸyндa.

https://www.kaldata.com/хардуер/китай-успешно-тества-прототипа-на-екз-289726.html
Излезе 51-ят рейтинг на суперкомпютрите от целия свят

Цитат:
Hoвият лидep в тoзи пpecтижeн peйтинг нa cyпepĸoмпютpитe e ĸлъcтъpът Ѕummіt, paзгъpнaт oт ІВМ нa тepитopиятa нa нaциoнaлнaтa лaбopaтopия в Oyĸ Pидж. Kлъcтъpът paбoти пoд yпpaвлeниeтo нa oпepaциoннaтa cиcтeмa Rеd Наt Еntеrрrіѕе Lіnuх и вĸлючвa 4356 cъpвъpa. Bceĸи cъpвъp e oбopyдвaн c двa 22-ядpeни пpoцecopa ІВМ Роwеr9 22С c тaĸтoвa чecтoтa 3,07 GНz плюc 6 ycĸopитeля NVІDІА Теѕlа V100. Πpoизвoдитeлнocттa нa тoзи cyпepĸoмпютъp e 122 пeтaфлoпca, ĸoeтo e c 29 пeтaфлoпca пoвeчe oт ĸитaйcĸият Ѕunwау ТаіhuLіght, ĸлacиpaн нa втopo мяcтo.

Ha тpeтo мяcтo ce нaмиpa aмepиĸaнcĸият ĸлъcтъp Ѕіеrrа, инcтaлиpaн в Ливъpмopcĸaтa нaциoнaлнa лaбopaтopия нa ІВМ. Πpoизвoдитeлнocттa нa тзoи cyпepĸoмпютъp e 71 пeтaфлoпca.

Брой на суперкомпютрите по държави:

Kитaй: 206
CAЩ: 124
Япoния: 36
Beлиĸoбpитaния: 22
Гepмaния: 21
Фpaнция: 18
Xoлaндия: 9
Южнa Kopeя 7
Иpлaндия: 7
Kaнaдa 6
Индия, Итaлия, Aвcтpия: 5
Pycия, Πoлшa, Cayдитcĸa Apaбия: 4

Чет Яну 31, 2019 7:25 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Цитат:
Брой на суперкомпютрите по държави:
(Допълнение)
България : -10

Чет Яну 31, 2019 10:09 pm
Профил

Линка за класацията е сбъркан, ето го правилният. На кирилица е и затова няма да излезе добре но това е положението.

https://www.kaldata.com/it-новини/излезе-51-ят-рейтинг-на-суперкомпютрите-287502.html

Чет Яну 31, 2019 10:41 pm
Профил

Желязната завеса пристига! За щастие този път сме от другата и страна :)

https://venturebeat.com/2018/04/27/u-s- ... around-ai/
U.S. could scrutinize Corporate America’s connections with Chinese companies around AI

https://habr.com/ru/company/edison/blog/438214/

Изображение

Пон Фев 04, 2019 4:22 am
Профил
Аватар

fred написа:
bongo_x2 написа:
Иначе трепкането на курсора (освен ако не е от неподходяща повърхност) най-често става поради прашинка в оптиката или разместването ѝ, като в 95% от случаите се оправя с чукване в масата.

Не, не е в оптиката и не трепка курсора. Проявява се когато с натискане на клавиш почна да маркирам текст, нестабилно маркиране въпреки че бутона е натиснат. И понеже при мен е огромен списък букмарки подредени строго тематично по папки се случва да завлече папка в място където и аз не мога да го намеря, задейства и отпуска безразборно.

От бутоните е. Досега не съм разглобявал мишка да видя дали нещо не може да се оправи но и се съмнявам, прекалено прецизна механика е.

На практика е възможно дори да си ремонтираш бутона - полу-отваряем е. Правил съм го. Не съм засичал колко издържа след това.
Бутоните в 99% от случаите са стандартен размер.

Пон Фев 04, 2019 6:37 pm
Профил
Аватар

Стандартен ама друг път - някви странни 5.5мм (не 6.3) тактили със свръх намалена сила на задействане. Оня ден си бях забравил новата на работа и извадих старата - налага ми се да натискам по-силно за да сработи пластината. Обаче няма да се предам - голямо удобство е тъч вместо колело (Zone touch T400 на Logitech). Все пак и взех заместител - пак Logitech - М330 - ултра безшумна - усещането на бутоните e много приятно и наистина няма клик-клик. Такива извращения като A4 и подобни простотии са персона нон грата в къщи - на жената и на щерката са пак Logitech. Реално тая тихата ми е 3-та мишка за повече от 10 години, като номер едно още е на служба.

Пон Фев 04, 2019 7:23 pm
Профил ICQ

Страшничко за четене но това е положението.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/02/05 ... i_cialata/
19-и век беше столетието на Европа, 20-и - на Америка. В началото на това хилядолетие мнозина предричаха, че 21-ви век ще бъде столетието на Азия. Заблуда: това е векът на Китай. Съвсем скоро той ще е №1. Във всичко, разказва "Дойче веле" с цитати от книгата на известен германски публицист.

Вто Фев 05, 2019 1:44 pm
Профил

Cekins написа:
Стандартен ама друг път - някви странни 5.5мм (не 6.3) тактили със свръх намалена сила на задействане. Оня ден си бях забравил новата на работа и извадих старата - налага ми се да натискам по-силно за да сработи пластината. Обаче няма да се предам - голямо удобство е тъч вместо колело (Zone touch T400 на Logitech). Все пак и взех заместител - пак Logitech - М330 - ултра безшумна - усещането на бутоните e много приятно и наистина няма клик-клик. Такива извращения като A4 и подобни простотии са персона нон грата в къщи - на жената и на щерката са пак Logitech. Реално тая тихата ми е 3-та мишка за повече от 10 години, като номер едно още е на служба.

Аз от 2 години ползвам М220, безжична, при нон-стоп експлоатация на работа и в къщи изкарва около 2 месеца с една АА батерия.

Вто Фев 05, 2019 1:58 pm
Профил
Аватар

Няма ли жица, не ми го `фали...

Вто Фев 05, 2019 5:12 pm
Профил
Аватар

Нема такова нещо. Китайците за изобретили безжичните гривни за защита от ESD.
https://www.google.bg/search?q=cordless ... 1&tbm=isch

:lol:

Вто Фев 05, 2019 6:43 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Следващото е батерия с един полюс (за икономия на метал "до над" 50%)! :)

Вто Фев 05, 2019 7:13 pm
Профил

https://m.dir.bg/business/ikonomika/kit ... -ikonomika

Вто Фев 12, 2019 1:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 986 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 66  Следваща