Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
бе вие с тръмп да не сте роднина бе :D
аз това не го намирам за много разумно
когато някой иска нещо от теб (доставчика) - разбирам да му въртиш номера
ама когато ти искаш от някой нещо (клиента) - разума трябва да надделява, за да не си затвориш вратичката
а при тръмп разума хич го няма, надделяват само някакви мегаломански психични отклонения

Вто Яну 29, 2019 2:05 pm
Профил

Пак ти казвам, въпрос на възможности. Точно това правят много доставчици, и то не американски, основно германски. Знаят да речем, че съм вързан с техен продукт и директно ти казват, ако искаш плащай ако не прав ти път. Ама като си изградил стотици техни системи и трябва да ги поддържаш какъв избор имаш, и плащаш и така... е аз си ги кълна и псувам, ама им дреме, нали си плащам каквото искам. Нямам добри чувства към тях но съм им клиент щото нямам избор. В бизнеса много често е така, защо мислиш, че на държавно ниво трябва да е различено, този който е в изгодна пози ия клати тия в не изгодна, в един момент местата се сменят и така... освен идиалистите и борците за правда, те са винаги прецакани.

Вто Яну 29, 2019 2:21 pm
Профил

е, понякога нямаш избор, ама който има избор си бие камшика и не поглежда назад
преди 2 години така смених един доставчик - понеже поръчките ми имаха особеност, не се занимавах с нормалния пласмент щото все нещо объркваха, а само с мениджъра, години наред редовни поръчки, докато не го повишиха, и явно го направиха на процент, щото започна да вдига цените на всяка поръчка, за по-малко от година заминаха всички отстъпки дето си бях извоювал през годините, та даже и още толкова нагоре, закъснях с реакция защото нямах време да търся нов доставчик, в един момент ми писна и го смених, 2 години минаха от тогава и още ми звъни през 2 месеца да ме пита нямам ли нужда от нещо
не става въпрос за идеализъм, а че тия номера са до време, в един момент на другия му писва и при първия удобен момент тегли майните
сега ако някой те пита от къде да си купи такива системи ще му кажеш - от тая фирма купувам аз ама търси други щото тия така и така правят...
и в политиката е така, правят дивотии до едно време, после стават горещ картоф
друг е въпроса че много често дивотиите ги прави тоя дето дърпа конците, като стане горещ картоф само сменят куклата
изобщо няма да се учудя ако тръмп и той не се окаже кукла на конци

Вто Яну 29, 2019 2:50 pm
Профил

Както казах въпрос на възможност, ако имаш се възползвал, ако нямаш чакаш да се отвори. Идеализма ми се изпари много отрано, ако изобщо съм го имал. Дълго време не обичах да се пазар щото ми се виждаше циганийка, ама всеки го прави, с мен го правят, ако аз не го правя губя, та много бързо смених тактиката, сега хората се срамува да кажат че работят с мен, но пък не се оплакват когато това им носи печалби. Не е срамно да си искаш дори и срамни условия, пък каквото ти дадът. Обикновенно искаш да е без пари дори да ти плащат, и получаваш нещо което те устройва. Е миналата седмица ес и Тайван и, дават ми цена която не ме устройва изобщо, директно им казах да кажат на VP то им че при тия условия няма смисъл да си губим времето. След 2 дена ами ние постига ахме вашата цена дали ще можем да се видим все пак, отговора беше пуснете мейл, ако имам време може да се видим, но без оферта няма нужда да пускате, ами пуснаха, сега ми пишат по два пъти на ден, а аз си трая. Ще им насрочва среща когато и ако ми скимне, и ми дреме че са компания с 5 млрд приходи, знам че искат да пробият в нашия сектор, и знам че биха работили и с 5% печалба за да влязат при нас или някой друг като нас и съответно ги мародеря. Разликата е че ако това беше БГ фирма щяха да ме плюят до края на живота си, но тайванеца го приема за нещо нормално, и съм сигурен че ако им стана клиент в един момент и те ще ме работят стига да могат.

Вто Яну 29, 2019 3:08 pm
Профил
Аватар

Когато циганията навлезе при големите нещата се смарангясват все по-често и ги плащат най-дребните - циганска работа.
Къде останаха почтенността, фамилната чест, скачането от 10-я етаж за неудържана дума...

И друг път съм казвал, че като вляза в магазин без цени или с прекалено надути такива на момента правя кръгом, а продавачът обикновено ме преследва. Продължавам, знам че няма да променя нещо, но ми е съвестно да спонсорирам мошенници.
То май затова (или защото) съм беден. :(

Вто Яну 29, 2019 3:46 pm
Профил

пазарлъка е ясен, всеки се бори, и аз се пазаря, ама насила хубост не става
тръмпи не умее да прави пазарлък, мъчи се със сила, и там толкова, мъчи се с лъжи, с гръмки изхвърляния, с туитове, само му се смеят
общо взето нито управник, нито бизнесмен, не казвам че не трябва да се пазари за интереса на щатите, ама трябва с чалъм, трябва да го умее
друг е въпроса колко от тия пазарлъци за за щатите и колко за наши и ваши
тоя шистов газ който се опитва да пробутва на европа - колко ще спечелят щатите и колко ще иде в частни фирми?
и с тая ограда и там подозирам че цялата пушилка е заради едно стабилно нагушване, и евентуално да задели малко за следващите избори

Вто Яну 29, 2019 3:54 pm
Профил
Аватар

Ограда... Дори Великата китайска стена е нямало да бъде пречка, ако не е била охранявана. В близкото минало Берлинската стена е щяло да бъде прескачана за удоволствие, ако не се е стреляло на месо. На Тръмпи май много му харесва да харчи чужди пари за лична пропаганда. Той и Хитлер е правел така, но в друго време, с друг акъл, в друг свят.
Иначе някой беше казал, че ако се приложат правилата на Нюрнбернгския процес всички следващи американски президезиденти трябва да ги осъдят на смърт.
Edit: Това във "Шпигел" би трябвало да е интересно, но аз от немски вече хабер си найн.

Прикачени файлове:
Trump-Spiegel-1.jpg
Trump-Spiegel-1.jpg [ 52.1 KiB | Прегледано 5396 пъти ]
Вто Яну 29, 2019 4:15 pm
Профил
Аватар

NEVS (китайците които купиха фалиралите SAAB автомобили), са вложили 150м в Кьонигсег...скоро вероятно ще виждаме електрически състезателни коли в повече
https://www.koenigsegg.com/koenigsegg-t ... re-growth/
http://www.gp.se/ekonomi/nevs-k%C3%B6pe ... 1.12812475
А тука има един едно ревю от гаража на Джей Лено
https://www.koenigsegg.com/

Вто Яну 29, 2019 7:39 pm
Профил

Ами всеки се пазари както може и доколкото може. За стената не е въпрос на пари, но тази стена му носи доста гласове, трябва да си изпълни обещанието, защото това реално прави от както е встъпил в длъжност, нещо с което малко политици могат да се похвалят, да не кажа, че няма такива. Шистовият газ не знам колко общо има с Тръмп, в една друга администрация стана популярен и широко промотиран. И ако погледнеш колко пари иска и колко км граница имат и го сравниш с нашето заграждение май на км неговата ограда ще излезе 10-на пъти по евтина от нашата, та дори и голяма част от нея да е вече изградена.
Новините които стигат европа, а и не само,не могат да отразят това което се случва там, нито CNN нито FOX го правят. Изкарай поне 3-4 месеца там, ама не като мечка в зимен сън, и евентуално може да усетиш вятъра. Новините там се генерират и отразяват 10% от щатите, които за жалост са основно сини, та и защитниците му и привържениците му показват едни и същи кадри и новини. Другите влизат в новините само ако има масови убийства или потоп.

Вто Яну 29, 2019 10:50 pm
Профил

https://news.bg/int-economics/tesla-oby ... ign=footer - дали в някоя друга страна от цивилизования свят тази компания щеше да я има още?

Чет Яну 31, 2019 9:38 am
Профил

syscop написа:
https://news.bg/int-economics/tesla-obyavi-zagubi.html?utm_source=topsport.bg&utm_medium=article&utm_campaign=footer - дали в някоя друга страна от цивилизования свят тази компания щеше да я има още?

Акционерите и са на друго мнение след като купуват акциите и. И не е ли по-добре да оправим първо нашата си държава преди да даваме акъл на другите?

Чет Яну 31, 2019 10:15 am
Профил

Щом тоя дето дава парите е Ок какво значение има?

Чет Яну 31, 2019 4:40 pm
Профил
Аватар

Е как бе Тони - не знаеш ли че Мъск точи пари от държавата :D .

Чет Яну 31, 2019 4:54 pm
Профил

Ааааа а не може ли и аз да източна някой друг пробит долар....

Чет Яну 31, 2019 4:57 pm
Профил
Аватар

Може, ама побързай, че нали долара вече бил на изчезване и щели да го заменят с рубли и юани :D .

Чет Яну 31, 2019 5:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529 ... 1197  Следваща