Отговори на тема  [ 986 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 66  Следваща
Китай 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Китай
все ги бъркам цецо и тони, извинявам се
ама не съм казвал че е 4.8 за година, тва са си твои тълкувания
все пак като се напънеш започваш да схващаш
сега остава да проумееш и от къде идват парите за да маскира дефицита от 2 на 1 трилион, и как това ще се отрази на бъдещата икономика
щото вдигане на данъците не е растеж, по-скоро отчаяни мерки за компенсиране на липсата на растеж

тони, аз не съм борец са справедливост, справедливост няма, няма и да има, по-скоро за истината, щото има много заблудени, също и такива дето си кривят душата заради мизерната заплатка, ама и борец не мога да се нарека, чешем си клавиатурата и се смеем с димитър, докато тарикатите у щатско си точат парите а нашите у БГ им копират тарикатлъците
ама за безработицата малко си противоречиш - хем голяма хранилка, хем бизнеса се развива, ако се развива няма да чакат на хранилката
сега си мисля за тия 5-6 милиарда дето се опитва да източи с оградата - на кой ли ги е обещал че така напира... ама да не кажеш пак че това е развиващ се бизнес... щото 100 процентно субсидиране с пари на данъкоплатците не е бизнес
частния сектор понякога е толкова обвързан с държавния, че често те са едно цяло, и не могат да оцелеят един без друг
пък дали бизнеса върви нагоре - поинтересувай се защо златото поскъпна малко последните няколко месеца

Пон Яну 07, 2019 1:06 pm
Профил

Не си противореча,бизнес има много, и то доста дпобре върви, в момент абезработица практически няма. Както обаче навсякъде другаде където има условия за паразити има и паразити. САЩ администрацията е ужасно много раздута, и това отново казвам не е дело на Републиканците, или да кажем не е онсовно тяхно дело. Най-голяма залсуга има може би Обонго, но не е и само негова, това е в селдствие на много правителства на демократите. Когато създаваш сложна администрация и въвеждаш много регулации, това води със себе си купища проблеми и стимулир апоявата на паразити, паразити защото те основно папат, няма резултат от съществуването им, поне не реален. Ако администрацията и регулациите се оптимизират, много от тия паразити ще пият вода съответно на пазара на труда ще се появи нов тип безработни, но тия с по зле и от негрите. Черните някак може да ги накараш да работят и дори да свършат нещо, колкото и да е трудно да се повярва, тия не можеш да ги научиш и накараш да свършат нищо, ще окупират уолстрит, тайм скуер и всеки друг стрийт и ще мръбкат и протестират докато не се намери отново работа на която да паразитират.
Това е нещо кото според мен е необратимо, и 5 мандата да изкара Тръмп, това няма да се промени, заразата вече се е разпространила достатъчно, тази е от нелечимите, единственият начин е да мине от самосебе си тогава когато не останат живи реципиенти, т.е. ще трбява нещо много крайно да се случи, и както винаги в САЩ това пък ще с еизрази като другата крайност, но могта д аминат много десетилетия, а може би и столетия преди да се случи. В слаба икономика тия процеси са сравнително бързи, в икономика като САЩ тия процеси са много бавни защото икономиката може да коменсира дълго време негативите.

Пон Яну 07, 2019 1:20 pm
Профил
Аватар

"Заекът кацна..."
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... NewChinaTV

Пет Яну 11, 2019 8:38 pm
Профил ICQ
Аватар

https://www.kaldata.com/it-новини/земните-растения-покълнаха-на-луната-301646.html

Чакаме ферментация :)

Вто Яну 15, 2019 6:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Китайците ни баламосват както винаги - къде е новото?!
Растения отдавна са отглеждани в космоса и на Луната би трябвало да е дори по-лесно. При подходящи условия семето ще покълне и на Меркурий, и край Сатурн, ама после...

Пък за ферментацията: като отгледат декар ориз - тогава да се фукат. За джанки не говоря. :)

Вто Яну 15, 2019 10:02 pm
Профил
Аватар

Даже една от космическите оранжерии е българска.

Сря Яну 16, 2019 9:42 am
Профил

Китайци, сър :)

https://habr.com/ru/post/436446/
Все лунные растения погибли

Пет Яну 18, 2019 3:29 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
никой никого не е карал насила да си мести фабриките в китай.
условията наистина бяха добри - получаваш производствена площ за без пари наем, не се грижиш за персонал, тока евтин, дори за теменужките пред входа няма нужда да се грижиш.
като се огледаш и нужните ти суровини са на една ръка разстояние, и инструментална екипировка - въобще рай!
подписваш без особено да се взираш в ситния текст. който на всичкото отгоре е на китайски. всички двуезични договори там завършват с изречение "при разминаване в текстовете на китаиски и хххх език, валиден е китайския текст"

след година-две се усещаш, ама вече е късно.
работниците във фабриката се оказват роднини, най-много от два рода. прокуриста си върти собствени далаверки и на входа и на изхода. около тебе са се появили поне още 4 фабрики, които произвеждат клонинги на твоята продукция. персонала редовно си прави партийни събрания, след което иска 30% увеличение на заплатата. наема неусетно също пълзи нагоре с нови такси за счетоводство, ККП, околна среда, социални мероприятия, бедните в африка и т.н. на края на годината ти идва фактура за лека корекция на тока с ... 250%. изведнъж се оказва, че безплатния транспорт за работниците до фабриката е безплатен само за еди-кой-си критерии, а ти не си могъл да го изпълниш и, ако обичаш, да платиш ей тази фактура на общината.

пък и фабриката в твоята страна вече си я нарязал на скрап, така че няма къде да се "върнеш"

това не е започнало веднага, нито пък се случва моментално. старите пушки твърдяха че до към 2008-ма всичко наистина е било цветя и рози.
и не можеш да си вдигнеш чуковете (или теслите), защото бизнес лиценза ти е за 20 години.
Някои сходни наблюдения в репортажи от мястото на събитието:

> China's Dystopian Social Credit system

> China "Belt And Road" - Why It Has Failed

> China's Golden Age is OVER!

> The Mass Exodus of Foreigners from China

Вто Яну 29, 2019 3:47 am
Профил
Аватар

Пък днес в кауфа гледам мишка за 4лв и без да мисля хвърлих една в коша, щото вкъщи трошенето им го имат за спорт. После прочетох: Extreme Bungee 3D Optical Mouse 1000dpi, а като видях и тефлонови крачета без малко да получа сърдечен удар. Добре, че след натриване в масата последните се оказаха фалшиви, пък и не само те. Но мишката си работи пирфектно на всяк'ви повърхности и като туриш четирите лева без промоция: бамааму!

Вто Яну 29, 2019 5:27 pm
Профил

Купи десетина защото е неизвестно колко ще изтрае.

Аз напоследък имам голям проблем с мишките. Бях купил една HP малка, лека и удобна, уж временно докато си взема истинска а тя изтрая две години. И понеже понатрупа боклуци седнах да я чистя и явно съм натиснал по-яко бутончетата та почна да дава излишни импулси, курсора скача накъдето си иска.

И от тогава настъпи тих ужас. Смених поне 3-4 мишки, никоя не изтрайва повече от 2 месеца. Натисна клавиша и се получава "дребезг", т.е. много импулси вместо един. Дадох 27лв за /+5лв куриер/ за една гейм мишка, 6000 dpi с много настройки с надеждата, че няма толкова лесно да и се разбиват бутоните. Здрава, с яки тефлони по нея но малко тежка за навиците ми. И по-лошото, не се спогажда с компютъра, от време на време той се замисля и нито приема нито предава. Сега съм поръчал 3 мишки от Китай с надеждата, че ще ми изтраят общо поне година и поне една от тях ще се окаже свястна. Няма оправия с тези мишки :(

Последна промяна fred на Вто Яну 29, 2019 5:48 pm, променена общо 1 път

Вто Яну 29, 2019 5:46 pm
Профил

Ами ако напечатат една торба брошури и ги разнесат по входовете на блоковете трябва да платят за печат, както и на някой да ги разнесе. Пък така пускат една малка бройка мишки по 4лв. макар и на загуба и ето ти и други закупили се похвалват и правят рекламата :)

Вто Яну 29, 2019 5:47 pm
Профил

Пък будалите от епъл през това време продават тракпади за по 300лв :D

Вто Яну 29, 2019 6:06 pm
Профил

преди много години и аз имах проблеми с мишките, къде не издържат, къде други проблеми, а заради една програма ми трябваше мишка която да може да мести по 1 пиксел без да трепти между 2 съседни пиксела, от една торба мишки само от една останах доволен

http://www.itsurplusliquidators.com/hp- ... 6-001.html

тя пък взе че излезе желязна, повече от 5-6-7 години може би, не помня вече колко, ежедневно ползване по цял ден, отгоре е изтрита, изгорена с поялника, отдолу крачетата отдавна ги няма, всичко е изтрито, но си работи пушка, и не мисля да я сменям скоро
ако не греша мисля че от същия модел има и с лого на делл

Вто Яну 29, 2019 6:32 pm
Профил
Аватар

Fred, често съм зървал HP като което описваш, виж да не е това: https://www.technopolis.bg/bg/Mice/Mous ... A/p/569771
Иначе трепкането на курсора (освен ако не е от неподходяща повърхност) най-често става поради прашинка в оптиката или разместването ѝ, като в 95% от случаите се оправя с чукване в масата. Повредените бутони са ясни.
Аз като цена/качество най съм доволен от A4, но нещо са трудни в БГ. Най-древната, с PS2 и до днес е безупречна пък е буквално изтъркана.

Вто Яну 29, 2019 8:58 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Fred, често съм зървал HP като което описваш, виж да не е това: https://www.technopolis.bg/bg/Mice/Mous ... A/p/569771

Точно тя е. На времето след като ми се повреди лазерната мишка купувана с доста мерак и издържала дълго /бутончетата както винаги/ докато търсех нещо подходящо я взех за да запуша дупката. Съвсем не изглеждаше нещо особено /само 1000 dpi/ а и отначало докато и свикна изглеждаше прекалено малка. Обаче и свикнах и после 2г без проблеми. Но реших да чистя с клечка за зъби мръсотията между клавишите и я прецаках. Когато проверих в Технополис казаха че са свършили този модел, наблизо е и ще отида пак да проверя. Вече имам комплекс на тема мишки, купувам наред дано да улуча нещо свястно.

Иначе онези китайските почват да пристигат, първата вече е на компютъра. Харесва ми, лека, мощни тефлони, меки и чувствителни бутони, само $6.88 /на промоция/. Единственият въпрос е колко ще и издържат бутоните. Уж е геймър ама ще видим.

https://www.aliexpress.com/item/TeckNet ... 99595.html

Вто Яну 29, 2019 11:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 986 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 66  Следваща