|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:34 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
ами те едните водят до другите - неговите приказки са едновременно както личностни така и управленчески постиженията които изброява не стига, че са само на приказки, ами всеки ден се менят, единия ден било така, на следващия не бил казал така ами по-иначе и да беше само той цялата пародия здраве му кажи то не са пропаганди, против него, за него, най големи медии си противоречат на 180 градуса, фбр арести, фалшиви новини, свидетели, манипулации, интриги, навързани като свински черва лъжат та се спукват едно време преди да изляза от БГ си мислех че само при нас са тия ненормалщини, после разбрах че имало и по-страшни от нашите, а сега с тоя тръмпетчо лъснаха всичките им игри които до сега бяха само по филмите с безумни конспирации
|
| Пон Яну 28, 2019 3:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30854 Местоположение: София
|
В Европа не се разбир анещо много важно, САЩ и тяхната икономика са много динамични, сравнение с европа не може да с еправи по никакъв начин, вс еедно да сравянваш парен локомотив с болид от Ф1, там всичко което се случва е резултат от моментните действия на правителството, тия ала бализми че това или обнова ставало заради реформите на маймуната, и др. от сотра са приказки за тия които идея си нямат за какво става въпрос. В тази връзка и ниската безработица, и поскъпването на акциите и доста други неща са резултат точно от действията на Тръмп. Дали всичко е добро, едва ли, но праив много добри неща. Не знам до колко има връзка с него, но в момента доста щати отпускат пари за релокиране на производства, като парите са за закупуване на заемя и изграждане на фабрики. До тези пари има достъп всеки който поиска, един от клиентите ни ме облъчва от 5 месеца да съм ходел в Пенсилвания да местим фабриката там, и да ти кажа ако мехиканосите продължават с техните безумни бюрократщини не съм далеч от мисълта, щото разходите които ми добавиха към производството ще покрият двойно и тройно разликата в заплащането на труда. Ако тези прогрмаи продължат, и има други стимули съм сигурен, че много малки и средни предприятия ще се върнат в САЩ защото дори и Мексико не може да предложи нужната алтернатива, там виреят големи, за такива като нас всичко е ОК, само дето не можем да се възползваме от всичко заради бюрократщина. Китай много вероятно ще клекнат на сделка, това е почти сигурно вече, явно и в този строй общественото мнение, или по скоро партийното такова, не може да се пренебрегва. Много вероятно и Европа да клекнат, и тогава току виж преиграването на Тръмп, което и аз не съм му фен, се окаже доста печеливш ход. Това което направи с федералното правителство може да изглежда като да е загубил, но според мен той постигна целта си. Той винаги може да нареди построяването на тази стена и не му трябва нито конгреса нито сената, но сега винаги може да каже аз исках да се договорим но демократите не пожелаха, за него определено не е загуба. Да не говорим че това много се харесва на неговите избиратели, на тях им е кеф да гледат държавните мижатурки без заплати и съм сигурен че си казват е време беше и вие да видите какво е да нямаш пари. Може да е като слон в стъкларски магазин, но до момент ане е счупил нищо ценно но пък успя да поразчисти терена. А за игрите, игри има навсякъде, само наивник може да си мисли, че някъде е по-различно от БГ, просто у нас нещата още не са се наредили и нещата лъсват и стигат до публиката, а по белият свят всичко остава под водата, като във водната топка, иначе е същата, че и по-голяма мизерия.
|
| Пон Яну 28, 2019 3:31 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
интересно мнение... за тръмпизма, Холивуд и други неща https://m.dir.bg/life/aktsenti/dimitar- ... -s-de-niro
|
| Пон Яну 28, 2019 3:38 pm |
|
 |
|
nik
|
как да не е счупил - съсипа без време международни отношения градени с години, всички му се смеят и сериозно се замислят, щото го виждат че уговорки не спазва и си мени решенията през ден пък тая безработица дето се хвали той е човека с най малък принос от целия свят, не знам как му се връзвате това си е цикъл който се повтаря през годините, и няма никаква разлика дали е европа или щатите, схемата е еднаква всичко е свързано с постоянните опити да доят максимума от обикновения човек, и да си поддържат корпорациите живи отпускат малко аванта да се съвземат хората да си осигурят клиенти за корпорациите и после пак затягат примката около врата, тръмп няма нищо общо, дефакто той като всеки политик бърза да се хвали с текущата картинка преди да се е сгомнясало и тази схема я въртят докато има пари за точене, като свършат парите започва рецесия https://2.bp.blogspot.com/-oIq3qc93uE8/ ... 2%2BPM.pngсивите ленти са рецесиите както се вижда дефицита и безработицата вървят ръка за ръка, всеки път като свършат парите идва рецесия и безработица, може да успяват временно да манипулират и забавят ситуацията, но това е временно, и при нарастващия дефицит в момента, просто е въпрос на време за следваща рецесия и следваща безработица да не говорим че последствията от тръмповщините тръпърва предстоят и живота ще поскъпне драстично, съответно рецесията може да се окаже по-тежка от всички предходни единствената разлика от щатите и останалия свят е, че когато в друга държава нещо се сгомняса - ако не са щатите режисьорите то поне търсят как да се намесят за да спечелят от това, а когато в щатите се сгомняса - търсят кои други държави да рекетират за да си оправят положението
|
| Пон Яну 28, 2019 4:26 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Като почнете: "К'во му е на Тръмпито, освен че е карагьоз?!". Мии нищо, само това  Наш Боко всеки го плюе, но чак карагьоз не е (поне не постоянно). И като питам преди избори: "Добре де, посочете друг за гласуване?" настъпва едно мълчание... Друго си е Хамериката 
|
| Пон Яну 28, 2019 6:00 pm |
|
 |
|
nik
|
ама разбира се, че не е постоянно, преди да излезе от академията на мвр не е бил... 
|
| Пон Яну 28, 2019 6:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не знам какво разбираш под да свършат парите, защото такъв момент е нямало, ако визираш дефицита, това не са свършили пари.
|
| Пон Яну 28, 2019 7:33 pm |
|
 |
|
nik
|
е, дефицит не значи че умират от глад, просто като се улисат и стигат до момент в който не им стигат парите да поддържат изкуствено всичко като например със схеми като горните, където уж всички имали достъп а накрая се оказва че 90% от парите отишли при 2% от кандидатите щото бизнес насила е до време, после идва нова рецесия, нова безработица, нови заеми, ново наливане на пари и така докато рестартират цикъла а цикъла е неизбежен докато карат все по същите схеми
|
| Пон Яну 28, 2019 8:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не е баш така ама... те не свършват парите, не помня скоро да е имало такъв момент. Това което става е,че хорската лакомия в един момент води до известен край. Никой никъде не е свършил парите, просто нещо което някой си е мислел че струва 100 лв се оказва че струва 10, съответно тия които са мислили че имат 100 лв остават с 10, тук таме някой глътва вода, тук таме някой остава без работа и толкоз. Ако си бил там по време ан криза ще усетиш че всичко е точно по правилото всяко чудо за 3 дни, глупостите които направи маймуняка доведоха до това кризата да се задълбочи много повече от колкото щеше да е, и неговите регулации струват на бзинеса много повече то колкато всички пари изгубени в кризата.
|
| Пон Яну 28, 2019 10:29 pm |
|
 |
|
fred
|
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Яну 28, 2019 11:11 pm |
|
 |
|
nik
|
не бе фред, не че ми само тръмп в устата, всички са ми, просто той е най-цветущия пример на най-лошото от всички лоши управници иначе ако се абстрахираме от фрапиращите изцепки по нищо не се различава - гръмки изказвания и лъжи до скъсване мафия навсякъде, където и да бутнеш
|
| Пон Яну 28, 2019 11:22 pm |
|
 |
|
fred
|
Нямам нищо против че го обсъждате. Дори напротив, заслужава си. Както поради факта че е лидер на голяма държава и от него зависят много неща, така и понеже той е крайно нестандартна личност и непрекъснато дава поводи за коментари или критики. Нещо повече, заслужава си защото зад него стои явление много по-дълбоко от личността на самият Тръмп, така мисля аз.
Така че за него ще се пише и то още много пъти. Създадох темата именно за да може написаното за него да е на едно място, така е по-прегледно и лесно за анализи.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Яну 29, 2019 12:09 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е що да е най-лошия, много странно. Какво е лошото което прави, това че се пазари, че изнудва ... ти ако си шеф на една фирма как ще действаш с твоите доставици, аз използвам точно същата стратегия, работя с няколко, пазаря се със всички, на всички им казвам че цените са им високи дори когато са най-добрите, на всички им казвам, че повече няма да работя с тях ако не ми дадат условията които искам, на всички им спирам плащанията докато не ми постигнат условията или ако нещо не съм доволен. Мога сутринта да потвърдя поръчка за 500 хил на един доставчик, на обед да го пазаря да ми свали цената с 20% и вечерта да му я канселирам дори да ми е дал условията които искам защото някой друг ми е предложил нещо по-добро, или просто защото не ме кефи начина по който ми отговарят. И никой от тях не ми се е разсърдил защото всички искат да ни продават. Може да е грозно, циганско, или както искаш го наречи, но ако не го правя никога няма да постигна цените и условията които ни устройват.
|
| Вто Яну 29, 2019 12:12 am |
|
 |
|
nik
|
да де ама не всичко е едностранен пазарлък в политиката нещата са двустранни, много ограничено разсъждаваш освен това ти ако успяваш да скриеш разни неща от клиентите си, тръмп не може, цял свят го гледа под лупа с доставчиците разбрахме как се отнасяш, а с клиентите? щото тръмп има сериозни проблеми в отношенията си не само с доставчиците ами и с клиентите така да се каже ти колко пъти си отишъл при клиент който изобщо не се интересува от стоката ти да му кажеш "от утре започваш да купуваш на двойна цена, и ако не си съгласен ще си имаш проблеми"
|
| Вто Яну 29, 2019 1:43 am |
|
 |
|
ToHu
|
Повярвай ако мога бих го направил. Няма нищо ограничено, точно там е проблема, особено тук в Европа се слагат много изкуствени ограничения, в САЩ както казват sky is the limit, във всяко едно отношение. Европа е социалистическа клоака, и гражданите и мислят повече как на вуте да му е добре а не на тях самите, за съжаление САЩ с пълна скорост се движат натам, Тръмп е като бабунка по пътя, това което прави е ок но е от ден до пладне, дори и втори мандат да вземе все тая, след него ще стане още по зле от маймунка, за съжаление там младите са тотално загу ена кауза, а от тях зависи всичко, но слънце изгрява и на други места....
|
| Вто Яну 29, 2019 12:50 pm |
|
|