Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Playstation 2 chip 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Playstation 2 chip
Здравейте, някой може ли да ми даде повече информация как да накарам един PS2 да работи с пиратски дискове ? На PS1 съм виждал, че запояват един PIC12...

Благодаря предварително !

Пон Апр 24, 2006 6:43 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
http://en.wikipedia.org/wiki/Modchip

търси "old crow ps2 mod" кода за PIC е още някъде по мрежата

новите разработки са на базата на програмируема логика и оправят освен това да пуска копирани дискове и изхода за видео www.bushona.com внасят и слагат такива чипове

Пон Апр 24, 2006 10:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.modchip.de/

Само с една малка забележка. "Пиратски дискове" е мрьсна дума, Backup Disks звучи много по-добре :)
А и когато човек има вьзможт, най-добре е да си купува оригинални дискове. На никой от нас не би му било приятно да му крадат работата.

Пон Апр 24, 2006 11:21 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
HCL ти къде живееш? Въпроса е риторичен. От посещенията ми в Европа, съм установил , че и там 90% от домашния им софутер е пиратски. Легален е Виндоуса и то защото им го набутват OEM с компютера. От там насетне, всичко живо пиратства. А как гледат DivX няма да ти казвам. Само че горките си ги предават на ръчичка, като плочи на Битълс по време на комунизма. Мизерия.

Но те мегакомпаниите това са си го калкулирали в печалбата. Виндоуса е най-пиратствания продукт, а Бил е най-богатия. Музикалните и холивудските компании все квичат, че ги пиратстваме, а дохода на един готин гъз+цици и никакви певчески умения е десетки милиона на година. А тя прибира малката част от печалбата. Горките продуценти. Така че не ги мисли, те са си направили сметката.

Вто Апр 25, 2006 9:44 am
Профил ICQ

Мнение 
Мерси за информацията, май не е толкова просто като на PS1. Направо ще го пращам да ми го моднат за 90 лева.

Вто Апр 25, 2006 5:39 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Цецо е прав ако нямаше пиратсво в "развитите страни" нямаше да има толкова много торенти, и какво ли още не в нета, общо взето каквото ти потрябва го има е с малки изклучения някои път :lol: :lol: :lol:

Вто Апр 25, 2006 6:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо не става вьпрос за тези 90%, вьпросьт е принципен. Когато влагаш труд в един продукт и този продукт е добьр трябва да бьдеш вьзнаграден. Няма значение дали си програмист, дизайнер или имаш хубав гьз+цици.
Още повече говорим за развлекателната индустрия. Никой не те кара на сила да гледаш divX или да слушаш музика. Но е логично ако го правиш да си плащаш на хората, които са се потрудили да сьздадьт този продукт.
Може и да си прав за Европа. Аз лично нямам нелегален софт на PC-то. Имал сьм и отново ще инсталирам ако ми се наложи, но това би било изключение, а не ежедневие.
Как ти се струват реклами от рода на "Продавам PSP2 + GameCube + Xbox игри, над хиляда заглавия....". Нещо нередно... От кьде на кьде ги продава тези заглавия, да е писал engine-и, а текстури, а музика. Прави си човекьт гаража на "фабрика за дискове" и почва "бизнес".
Не става вьпрос дали някое хлапе ще си купи 2-3 пиратски диска, да се забавлява с приятели. Не ме разбирай погрешно, не критикувам използването на пиратски софтуер.

Вьпросьт е в това, че много хора се увличат по free-то и започват винаги да тьрсят "авантата", дори когато имат вьзможност да си закупят легален продукт.

Аз лично предпочитам да имам на рафта си 2 игри, но оригинални отколкото 1000 пиратски.
Не от уважени кьм дизайнерите на ЕА Games или от страх да не ме "сгащят". Просто считам, че така е редно.

Вто Апр 25, 2006 6:21 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
От посещенията ми в Европа, съм установил , че и там 90% от домашния им софутер е пиратски.

това ми е трудно да повярвам, където и да съм бил аз са ползвали 100% легален софтуер или най-много да си позволят да пре-инсталират няколко пъти демо което е лимитирано във времето - например имаше един университет който ползваше Code Composer на TI 90 дневна версия която преинсталираха през 3 месеца - TI знаеше за това но си затваряха очите защото в крайна сметка студентите се учеха да ползват техни чипове.

аз самият имам PS2 (и GBA и PSP :) )но всички игри които имам съм ги купил - тези линкове отгоре които дадох са неща които съм намерил когато съм търсил инфо за PS2 по нет-а, между другото най-готиния форум за аматьорски разработки на PS2 е http://www.ps2-scene.org има и линукс който се boot-ва на PS2 и сума ти софтуер които хората правят за PS2 извън игрите на Sony http://playstation2-linux.com/projects/ps2stuff

дали ще ползваш легален софтуер си е въпрос на личен избор, аз лично съм на принципа не прави на другите това което не искаш да ти правят те на теб!
но се получава омагьосан кръг - колкото по-малко игри се продават на даден пазар толкова по-високи са цените - в България цените на игрите са няколко пъти по-скъпи отколкото в Щатите например - скоро купих 10 игри за GBA (който малкия ми син обожава) от e-bay излязоха по $11-$15 парчето - за сравнение същите заглавия тук пулсар продава по 60-80 лв на брой!

Вто Апр 25, 2006 7:38 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
HCL написа:
Аз лично нямам нелегален софт на PC-то. Имал сьм и отново ще инсталирам ако ми се наложи, но това би било изключение, а не ежедневие.
Ситя на гладния не вярва. И още нещо до колкото знам най крадения Бил доста добре ни го върна с договорчето с нащо мило правителство за виндоус. Така че индиректно ще си ги платим наще пиратски копиица.

Ти дето нямаш нелегален софт как си почнал?- аиде сега имаш кинти или фрее софт но преди?

Все едно да казваш че спестяването от закуски е вредно за здравето но ако няма от какво друго да се спестява?

Вто Апр 25, 2006 10:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
asp явно си написал поста си прибьрзано, без да прочетеш цялата тема.
Ползвал сьм пиратски софтуер, както споменах по-горе и ако ми се наложи отново ще ползвам.

Цитат:
Ситя на гладния не вярва.

Поради добро или лошо стечение на обстоятелствата не стоят точно така нещата :D
В продьлжение на няколко години от 9 клас срещите ми с Windows са били рядко явление. Не пропускай факта, че има безплатни ОС като Linux, които са напьлно конкурентноспособни дори на Desktop фронта.
Неприятното в този бранш е, че голяма част от специализираните приложения все още на се пишат за Unix like операционни системи. По тази причина преди година и половина вьв врьзка сьс следването ми се наложи да тьрся Windows. Но ината си е инат и изкарах още половин година без нея. Сегашното ми копие е лицензирано и тьй като не мога да си позволя да го платя, го спечелих, с оценка на изпит. Ако се позаинтересуваш М$ предлагат доста интересни оферти/спонсорство на студентите.

А за софтуера като цяло.... :) Какво мислиш, че има на едно почетено PC, freewre и demo версии. Switchercad, Eagle, Webpack, AVRstudio, gcc.... всичко необходимо на един студент. Всичко легално, вярно някой са с ограничения, но на тези които сега се учат не им се случва често да се сбльскват с тях.

Сега ти ми кажи, какьв нелегален Software, жизнено важен за теб, трябва да има едно PC. Би ми било много интересно да прочета. Освен име на продукта, добре би било да дадеш информация, дали няма безплатна и легална АЛТЕРНАТИВА или Демо версия.
Вярно понякога има неудобства. Но не всеки има вьзможност да се вози в Мерцедес. Някой са доволни и с Лада, нали си е тяхна, при това легално.

А относно конзолите и пиратските дискове. Там оправдание няма. Това си е забавление, за него се плаща. Нещо което не представлява проблем, понеже за разлика от Бозата, можеш да минеш и без него.
Гледах скоро обява за мод-ване на PS2 преди няколко години - 300лв. Сега явно е по-евтино. Но остава факта, че 90лв са си 3 хубави игри, ОРИГИНАЛНИ. Ти кое би предпочел?
Аз лично имам PS1, излезе ми без пари, ремонтирах си го. Купил сам му 2 игри и двете са легални. Имам достьп до нелегални копия на няколко стотин пиратски. Никога не сьм се вьзползвал от него и не мисля, че бих го направил.

НО в крайна смтека това си е ЛИЧНО решение. Всеки сам го взима и никой не би трябвало да го смущава факта от една такава дискусия. Аз изразявам моето мнение, интересно ми е да чуя и твоето.
Просто ме подразни посоката в която запрати дискусията.
Няма значение кой каква закуска яде, надали моята е по-различна от твоята :) Става вьпрос за позиция. Както казва един мой приятел.
"Хич не ми дреме, сега ще се изрежем qко, да го помним цял живот. После ако трябва ще ходя на работа с колелото няколко седмици." - и го прави, и дори през ум не му минава да краде бензин :) Не че му дреме за морал, просто си е пич и така гледа на нещата.
:D

Вто Апр 25, 2006 11:10 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Дискусията има и друга насока.
HCL, ти би ли си купил кола със спукани гуми, криви джанти, неоразмерен двигател, малко място в салона, но пък огромно купе като цяло, чиито врати падат от време на време и кормилото не зацепва понякога? Въпреки че знаеш, че ремонта е безплатен, те дразни това че постояно трябва да висиш в сервиза и че ти оправят само едно нещичко.
Напоследък точно това представлява софтуера, в частност Прозорците.
Да не говорим, че при преинсталация всичко почва отначало...
Аз пари за това не давам. То е счупено още от фабриката. Ползвам го, вярно, но както те не уважават мен като потребител, така и аз тях няма да ги уважа като производители. Ами то до ХР Microsoft не знаеха къде се намира София (справка - часовите пояси). Да не говорим за календара и така известния четвъВтък. Прости работи, ама не ги оправиха много време.
Темата може да се развие и в насока "световна конспирация" - разните там Wizard-и и авто-online-"незнам си каво си"...

А пък от друга страна какво му трябва на човек за домашно ползване - OS, някоя офис програма.. Всичко друго има безплатни версии... Така че у нас ще мина и без пари...

Сря Апр 26, 2006 11:56 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]