Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
приемането само на кредитни е по ред други причини, да не ти казвам че някои бензиностанции в САЩ не ми приемат дебитните, и то американски дебитни. като за начало BP-то дето ми е до гъза в Инди, и не приема дебитната на BOFA, но никога не ми е оставало време да разуча защо. Отрделно пък някои вериги не приемат мастеркард и много други, та има много случаи. За самолетите очевидно тези в които са ми реджектвали са имали връзка. То по-скоро най-честата причина да не вземат дебитни е точно това че не могта да блокират суми, ама и това вече не е по всички дебитни. С дебитната ми от ПИБ успяват да ми блокират суми и после д ами ги върнат.

Сря Яну 16, 2019 6:50 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
А пидерасите са се охарчили по празниците и гледат да наваксат. Днес за 15мин пред болницата ми фраснали акт за неправилно паркиране, като да съм пред таверна. Пък почти не пречех.
То не друго, но това ми е първият акт от десетилетия и като се има предвид повода съм бесен, само не знам на кого да отида да се развикам.....

Жената чула по новините за фалшиви полицаи пъхащи "листовки" под чистачките, аз нямах време да разследвам. В общи линии разчитали да им бутнеш бакшиш, щото банковата сметка на фиша била невалидна, а на посоченият сайт https://e-uslugi.mvr.bg не откривам нищо за глоби.
Най-важното: "синият печат" определено е изкаран на принтер!

Един комшия случайно ги е видял, но още не съм го срещнал да го питам доколко са приличали на истински и били ли са с патрулка.

Иначе днес ходих до Варна: на едно място имаше голяма хайка, но ми прегледаха само документите, бяха любезни и за винетка дори не попитаха. Имаше и други хлебарки, мамка им ниедна, аман - като да не знаят номера с присвяткането, само пречат на хората!
А престъпникът го гонили над 300км...!

Чет Яну 17, 2019 9:16 pm
Профил

Вчера едни ме спряха взеха ми документите, седяха 10 мин в патрул ката, върнаха ми ги и викат айде няма да пишем....кво пишат не знам, събират пари от балъци. Гледам спряха още двама докато чаках и тиквите веднага доприпкаха до патрулката да се обесняват нещо.

Чет Яну 17, 2019 11:28 pm
Профил
Аватар

ilkor написа:
Цецо написа:

Всяка кредитна карта позволява обработка в офлайн режим.

Това предполага в картата да се пази информация за наличния кредитен лимит и тази информация се актуализира при всяко минаване през терминал?

Това не ми се вижда много сигурно. Хипотетична ситуация. Преди качването в самолета картата е имала свободен лимит от 1000 лева. Качваш се на самолета за 12 часа полет. През това време някой на земята прави покупка през интернет за 1000лв. Ти в самолета също правиш за 1000лв .... Какво се случва?

Не, че е голям проблем де, ще излезнеш на червено, банката ще те гони с лихвите. :) Но транзакциите към търговците ще минат ли ми е интересно или единия ще изгори с плащането?

Пет Яну 18, 2019 11:45 am
Профил ICQ
Аватар

Коя нормална компания и самолет нямат Интернет на борда в наши дни...

Пет Яну 18, 2019 11:54 am
Профил
Аватар

В картата нищо не се пази, това би било много глупаво.
Просто такива всекидневни поръчки могат да се обработват офлайн защото операторите на тези платежни системи имат договори за определени лимити.
Затова има и златни и платинени карти.
И тук не става дума дали има интернет в самолета или не. Често в самолети съм виждал миниатюрни POS терминали които нямат никаква комуникация.

Понеже комуникациите вече стаха толкова масови офлайн метода вече се ползва само на ограничени места, но е възможен.

Пет Яну 18, 2019 12:40 pm
Профил
Аватар

А моите полицаи ако не са били фалшиви със сигурност са действали в извън работно време.
Днес говорих с комшията: били са с цивилна кола, сив Пасат-4, и по-голямата част от номера ѝ помни. Дори им се развикал (щото е устат) и те се оправдали с нареждане от общината.
За подробности - вижте по-горе как трябва да се наричат пидерунгелите.

Пет Яну 18, 2019 6:53 pm
Профил
Аватар

ilkor написа:
В картата нищо не се пази, това би било много глупаво..

Добре де, откъде ПОС без връзка ще знае какъв е лимита на картата? Че тя може и да е изпразнена или блокирана въобще.

Пет Яну 18, 2019 11:15 pm
Профил ICQ

карта

Прикачени файлове:
karta.jpg
karta.jpg [ 63.13 KiB | Прегледано 6048 пъти ]

Съб Яну 19, 2019 12:07 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
ilkor написа:
В картата нищо не се пази, това би било много глупаво..

Добре де, откъде ПОС без връзка ще знае какъв е лимита на картата? Че тя може и да е изпразнена или блокирана въобще.

Транзакцията се осъществява наземно, т.е. поемат калкулиран риск. Ако картата няма покритие или била блокирана пият една студена вода. Затова при покупки над определени суми искат да видят лична карта, като сравняват името с това на пътника на резервираното място и така знаят към кой да се обърнат. Но това при всяка компания е различно.

@Grubi, тези при които полетът до България струва по-малко от билета до летището. За пример с WizzAir плащам 10е до София. Билета на автобуса до летището е 15...

Съб Яну 19, 2019 12:46 am
Профил WWW
Аватар

вече не помня от преди колко години обаждане по телефона от джъмбо става от слушалката в седалката.
онази, дето е дистанционно за програмите, за игрички и т.н., като я обърнеш обратно е телефон. слайдваш кредитна карта и набираш номер. след малко чуваш човека отсреща.
историческия спомен ми е малко мъгляв, кога за първи път съм го ползвал, но може да е било и миналия век. е, не съм пробвал с занулена/блокирана карта :|

Съб Яну 19, 2019 9:10 am
Профил
Аватар

Тези могат и онлайн да го правят през сателита в действителност. На Луфтханза А320 също са снабдени са WiFi AP. Обаче на WizzAir са базисно оборудване и няма такива екстри, затова и лимитът им за пазарен без идентификация или поне само с такава по номер на седалка, което се лъже лесно е 50€. Но така ви по-добре . Low cost e low cost.

Съб Яну 19, 2019 10:46 am
Профил WWW
Аватар

Мисля че риск за търговеца няма - иначе никой не би приемал офлайн плащане.
Картата си има валидност и банката която я е издала има договорка да поеме риска, ако не може да си получи парите от картодържателя (в случай че примерно е обявена за открадната) Иначе дори да я закриеш трябва да погасиш всички суми по нея в разстояние на 1 месец след унищожаването и. Това важи и за дебитните карти защото не всички търговци изтеглят сумата веднага от картата.
Лимитите са базови за различните видове карти или организацията под чието лого са издадени.

В Европа дори много от редовните линии нямат интернет на борда. Мисля че австрийските линии са най-напред.
Най лесно се познава по добавения купол в задната част на самолета:
Изображение
Аз съм ползвал такъв интернет - самолетът е брандиран с логото FlyNet и обикновено го плащам с точките от Miles & More програмата - иначе цените започват от 3 евро.

Примерно в WizAir, RainAir и EasyJet веднага след като се набере височина се почва с разносната търговия.
Можеш да платиш в брой или с кредитна карта.

Съб Яну 19, 2019 1:28 pm
Профил

Интернет има вече в много самолети, и не само Интернет, то вече и мобилни мрежи има. Това със слушалката май не работи от 9-11 насам, иначе го има много отдавна, със сигурност от ми алия век, като мин 90-те.Вече и почти няма самолет без Интернет, но не всички го шерват с пътниците.
Вече и почти няма офлайн транзакции, в много редки случаи се приемат. Банките и картовите оператори доста са затегнали изискванията заради измамите, съответно и застрахователните също.

Съб Яну 19, 2019 5:57 pm
Профил

Вчера касиерът в Лидъл отказа да ми вземе дебитната карта за да я сложи в терминала. Съгласно някакви нови разпоредби, нямали право да докосват картите на клиентите. 8O

Пон Яну 21, 2019 7:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631 ... 1080  Следваща