|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:02 pm
| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
В събота успях да си купя винетка. На третата посетена бензиностанция намерих терминал и след 3 безуспешни опита и 1 рестарт на терминала, успях. Чувствам се почти като китаец, нищо, че свалянето на старата от стъклото и лепенето на новата отнемаше доста по-малко време.
Преди това опитах с банков превод, както казват от бгтол, но се оказа, че през интернет банкирането мога да си плащам ток, вода, парно, данъци, да пазарувам от алиекспрес....., но винетка - йок.
|
| Пон Яну 07, 2019 9:32 pm |
|
 |
|
fred
|
И при мен е така, всичко през Интернет включително кварталният супер. Но предплатената Прима не мога да я плащам през ДСК Директ та се налага да го правя през Epay.bg.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Яну 07, 2019 9:50 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Това, което видях е че тия терминали са с windows о.с. и когато се рестартираше имаше поне 50 прозореца, които се затвориха. Явно висят дълги опашки а последният чака ако си няма друга работа.
|
| Пон Яну 07, 2019 9:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз пък много исках да видя 'общите условия' до съответната чафка, ама като цъкнеш на линка те връща в главната страница. сигурно при някоя от надстройките следващите 22 месеца ще драснат една страничка със съответния текст.
|
| Пон Яну 07, 2019 9:57 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Любо Нейков в новогодишната пародия на Ноовогодишно слово на НП ББ каза всичко за общите условия: "Драги сънародници! През новата 2019....дупе да ви е яко!" 
|
| Пон Яну 07, 2019 10:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
И едни пикливи киоски не могат да сложат, не знам колко им трябват, ама такива без да се напълва човек прави по 1000-1500 на месец. Но както винаги поръчка се възлага на тоя който не знае какво и как прави.
|
| Пон Яну 07, 2019 10:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз преди Нова година ходих да питам за една безплатна винетка и ми казаха да опитам пак след 15-ти януари. До тогава да не отлепям старата, като че съм луд да го правя. А колкото до Нова ТВ: ако закрият основният канал ще направят огромна услуга на целокупния български народ. Всичко си остана в стила на гръчка чалгаджийска телевизия. Те и другите ги ръсят, но тия не излъчват нищо друго освен спор дали Манго наистина е набил жена си и т.н. Между другото напоследък почти не ми остава време да ровична нетя 
|
| Вто Яну 08, 2019 3:41 pm |
|
 |
|
fred
|
https://btvnovinite.bg/bulgaria/nadpisa ... ichen.htmlНадписът „Локо 2019” върху Хеопсовата пирамида е автентичен
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Яну 08, 2019 10:34 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Е бате ние от форума на тебе се надявахме да ни уредиш някоя държавна поръчица за скромни няколко десетки мильона. Абсолютно всичко в тая държава се случва ( или не) в зависимост от това дали и колко ще откраднат чиновническите нищожества. От изтребители до тротоари и улици.
|
| Вто Яну 08, 2019 11:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тц ни щъ, нямам нерви за глупости, а и при мен принципа с пръдня боя не е на почит.
|
| Сря Яну 09, 2019 1:42 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Чет Яну 10, 2019 4:50 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
няма да е само пачване. софтуера за управление на продажбите вече се одобрява от НАП. процедурата е с яснота някъде между лондонската и софийската мъгла. и малка особеност - искат сорса. така че, ако твоя софт не е от одобрените - следва смяна. което за едно по-сериозно предприятие/производство може да отнеме и година-две. не всички стопански субекти 'произвеждат' шопска салата и ракия 50гр.; и да вземаш за презумпция този бизнес модел и да го налагаш на далеч по-сложни и обвързани производства... си е типичната експертиза на калинките. философията на НАП е: тъй... аз си мислех, че главното задължение на коя да е фирма е да носи печалба на собственика. съответно да продава, произвежда, или с каквото там си вади парите. а не да си загуби 80 дни от дейността си, за да си изпълни главното задължение към приходната агенция - да си смени софтуера за продажбите с някой от одобрения от НАП списък, да си смени фискалния принтер и да си обучи персонала 'в контролирана среда извън търговския обект' (цитата е от Наредбата). ПС: не знам защо НАП погрешно ги наричат 'данъчни'. това е Агенция по приходите и трябва да осигурява приходи, за да може едноличната Агенция по разходите да има какво да харчи. ако се издои и някой страничен приход или тон-два суджук по веригата - супер.
|
| Чет Яну 10, 2019 5:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Еййй простотията няма край. У мехиканско фактура се издава само през някакъв специален регистър, еба ли мама му какъв, ама не може всеки да си издава както иска. Минва през някакви сървъри на тамошните напа-джии, кога какво работи никой не знае. Отделно от 6 месеца насам не само че всяка фактура минава от там, ами вече има и конкретни позиции, не може да пишеш каквото си искаш, не о като ТАРИК-а, и ако не подаваш точно има глоби, пък как точно като баш твойто го няма ...
|
| Чет Яну 10, 2019 7:08 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
демек - дали е платка, или стенсил, или елементи за платка - пишеш assembly за всичко. няма лошо да видим Миро дАли ще им даде сорса  може и сорда, но без библиотеките...
|
| Чет Яну 10, 2019 8:23 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Според най новите промени които вече бяха отлагани ведньж, всяка регистрация на покупка трябва да се регистрира в НАП онлайн, като в резултат се получава код който трябва да бъде отпечатан - тоест ако няма връзка не може да се направи продажба. Говорил съм с оператори и произовдители - текущо използваната технология за комуникация GPRS няма как да издържи такова натоварване и се очаква да има проблеми. 
|
| Пет Яну 11, 2019 11:59 am |
|
|