|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:46 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Проблем с Proteus & Virtual Monitor
| Автор |
Съобщение |
|
nickzl
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 7:43 pm Мнения: 27 Местоположение: Varna
|
 Проблем с Proteus & Virtual Monitor
Здравияте колеги,
Имам един проблим с Proteus и не знам как да го реша. Писах до форума на фирмата, която го е направила, но не получих смислен отговор. Може би някой ще може да ми помогне.
Става въпрос за следното: опитвам се симулирам предаване и приемане на данни по сериен канал между ATMEL AT89-серия процесор и Virtual Monitor в Proteus. Искам да използвам софтуерен контрол на данните т.е. XON/XOFF контрол. Виртуалния монитор, обаче, не ще и да чуе за такъв контрол, макар че от Labcenter Electronics се кълнат, че го поддържа на 100%. Опитах със хардуерен RTS/CTS контрол и всичко е перфектно, но със XON/XOFF не става и данните се губят защото се препълва входно-изходния буфер.
В случай, че някой се заинтересова от този проблем, мога да приложа схемата и програмата, с която се опитвам да направя симулацията.
Благодаря ви предварително.
Поздрави.
|
| Пет Апр 21, 2006 7:21 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Прилагай!
С коя версия си?
|
| Съб Апр 22, 2006 1:19 pm |
|
 |
|
nickzl
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 7:43 pm Мнения: 27 Местоположение: Varna
|
Версията ми е Proteus 6.5 SP5 with Advanced Simulation. Схемата, която прилагам е опростен модел на това, което се опитвам да реализирам на практика. Програмата също е опростена. От виртуалния монитор изпращам символи към процесора и той ги връща обратно като ехо. От файла MAIN.C се вижда, че след SETUP-a изпращам XOFF символ и би трябвало Виртуалния монитор да спре да изпраща данни, но на практика това не се получава. От форума на Labcenter Electronics ми казаха, че трябва да организирам софтуерен контрол върху входно-изходния буфер и когато той се запълни на изпратя XOFF, за да спре трансфера. Това съм го направил в пълната версия на схемата ми, но независимо, че изпращам XOFF продължавам да губя данни от препълване.
Не знам аз ли греша глобално или нещо не съм направил както трябва. Ще съм много благодарен на каквато и да е помощ.
Поздрави.
|
| Съб Апр 22, 2006 5:09 pm |
|
 |
|
teglicho
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
Здравей
приложил съм един файл в него е описано на асемблер
при мен работи
|
| Чет Яну 04, 2007 7:48 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |