| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Ротационен енкодер и превод от руски
Това е от една машина за дърва. Свети лампа на която обяснението е Не може да завива, тя кормило няма с бутони и джойстици се сгъва по средата от хидравлични машини да взема завои. Един от механизмите за командване на посоката за движение е едно чудо колкото бурканче от бебешко пюре, по надписа не намирам нищо. Буксата е с 5 пина, на 2 меря маса, на един +5В. Мяза на ротационен енкодер ама дали е така? И защо е със захранване, може би заради шумоустойчивост? При въртене на това чудо и в двете посоки се чува щтракване на реле някъде в машината, еднократно при завъртане. Някой може ли да каже какво точно е грешката на руски (
|
| Сря Яну 02, 2019 6:33 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Ротационен енкодер и превод от руски
отказ на колелото на "рамного управления"
|
| Сря Яну 02, 2019 7:02 pm |
|
 |
|
milenjs
|
колеса в единствено число ли е или в множествено? Това рамного какво ли значи? Или е загубено в превода от шведски на руски? Ако се превежда колело може ли да имат в предвид едно колелце на пулта което се върти с пръст за да завие машината (снимката е от него)? Самата лампа е червена с логото на мерцедес и полукръгчета като за завой около логото. Тази лампа явмо е като чек нещо, при даване на контакт си свети, след запалване и стабилизиране на оборотите на двигателя (5-6 сек.) угасва. Сега след запалване не гасне и съответно нищо не работи...
|
| Сря Яну 02, 2019 7:17 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Май съм забравил руския... Май "сбоя" е в множествено число и от там и колеса е не колело, а колелета. В единствено число би трябвало да е "сбой колеса". Но да се обади още някой с по-свежи знания... Пустите им падежи...
|
| Сря Яну 02, 2019 7:27 pm |
|
 |
|
stefan63
|
това си е точен превод. За разтълкуване - трябва да се чете описанието на машината.
|
| Сря Яну 02, 2019 7:52 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
https://nova.rambler.ru/search?query=сбоя+колеса+рамного+управления Рама, шаси, управление на рамата/шасито. ПП Всичко е в множествено число! Отказ на колелата на управлението на рамата/шасито. Или "Отказ на управлението на колелата на рамата/шасито." Според зависи в кой ден са го "сделали" ... Повече инфо, евемтуално, разбира се, при даден модел, марка и по-подробни данни. 
_________________Химик-галфон съм аз. 
Последна промяна After_Dark на Сря Яну 02, 2019 10:53 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Яну 02, 2019 8:17 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Значи превода е може би "дефектирало колело за управление на рамата" Тя машината е на рама, завива като се върти рамата а бе колелата. Тогава въртялката от снимката как да я пробвам? Никакво инфо, имаме колега в Швеция, да не се срамува ако знае нещо 
|
| Сря Яну 02, 2019 8:35 pm |
|
 |
|
sthx
|
Нормално е енкодерът да има захранване.  Най-добре се мери с осцилоскоп, ако не- с волтметър. При включено захранване врътката са върти бавно на ръка и с волтметъра се мери 1 или 0.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Яну 02, 2019 10:13 pm |
|
 |
|
After_Dark
|
"Трябва ми боя за обувки 42-ри номер"... Земи да напишеш за кво иде реч, ако очакваш адекватни отговори, моля. Машината за дърва Москвич дванайсетак ли е или фуражомелка? Покрай Коледата и Нова година боба ми свърши и гадая на листа от чимшир ама там много ентропия и неопределеност ми влиза и не дава реални резултати 
|
| Сря Яну 02, 2019 10:23 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Айде обади се на братята финландци и ги питай какво е то, и колко струва. С английски няма да имаш проблем https://epec.fi/products/
|
| Сря Яну 02, 2019 11:27 pm |
|
 |
|
milenjs
|
За съжаление и аз гадая кое какво е по тази машина, инфото е доста оскъдно, иначе е добре направена, матора е Мерцедес, корава работа.  Ще драсна една писмо на финландците, дано ми дадат някакъв pdf за тази въртялка...
|
| Чет Яну 03, 2019 10:26 am |
|
 |
|
After_Dark
|
https://www.ponsse.com/products/harvesters/ Това на първо четене. Има контакти, сервиз, поръчка на части и софтуер някакъв, за диагностика, мисля. ПП Изскочи един пдф, но не е за същия модел, но все пак: http://q-e-x.narod.ru/Ergo.pdfЗа другите в официалния сайт иска регистрация.
Последна промяна After_Dark на Чет Яну 03, 2019 11:02 am, променена общо 1 път
|
| Чет Яну 03, 2019 10:46 am |
|
 |
|
timt
|
Тази въртялка ти е типичен енкодр. Закачи осцилоскопа да си сигурен. +-АБ код на Грей едва ли е причината в него но все пак....
|
| Чет Яну 03, 2019 10:48 am |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Прилича на отрязано изречение в родителен падеж, например: "Дефект вследствии сбоя колеса рамного управления" - т.е. дефект вследствие повреда на колелото за управление на рамата/шасито. В единствено число би трябвало да е: "Сбой колеса рамного управления". В множествено число: "Сбой колес рамного управления" или "Сбои колес рамного управления" съответно за една повреда на колелата или много повреди на колелата. Май са го превеждали с Google, макар, че финландците би трябвало да поназнайват руски.
|
| Чет Яну 03, 2019 10:57 am |
|
 |
|
milenjs
|
Шах с пешката, май производителя EPEC няма инфо за изделието си, дори казва че му е грешен номера което не е така - Ще питам Ponsse да видим какво ще кажат, донесоха ми и сервизни книги на руски за машината, повечето на хидравликата но има и основни ел. схеми, дано излезе някоя сламка от тях. Енкодера не съм го закачал на осцилоскопа че нямам букса - една дребна кръгла мъжка, пък не вървеше да отрежа от машината другата част 
|
| Чет Яну 03, 2019 6:59 pm |
|
|