|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:18 pm
програматор за i2c памети ...
| Автор |
Съобщение |
|
radolin
Ранг: Форумен бог
|
 Re: програматор за i2c памети ...
Много време ще се губи да boot-ва малинката всеки път. Сложи както Ицо е предложиш един бутон на някое от GPIO-тата, който при натискане да стартира скрипта.
|
| Съб Дек 29, 2018 12:04 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
То като тръгна да слагам бутони трябва да му сложа и червен и зелен светодиод, ама това ще дискриминира далтонистите, затова ще се наложи и звукова сигнализация, а защо не и дисплей, а най добре и микрофон и директен речеви контрол. После защо роботите измествали хората в производството.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Съб Дек 29, 2018 2:07 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Това има лесно решение - червен светодиод ф10 и зелен ф3. В TFM ще пише: ...ако червения (големия)... ...ако зеления (малкия)...
|
| Съб Дек 29, 2018 2:12 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Да, но това ще дискриминира неуките. Което те кара да се замислиш защо изобщо програмирането на памети трябва да се поверява на хора без основни технически умения и познания.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Съб Дек 29, 2018 2:18 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Добре, коригираме. Става така: червен светодиод, ф10, отдясно, горе зелен, ф3, отляво, долу Червения светодиод ще е комбиниран с електрошок в операторския стол. Да го събужда ако е задрямал. А в TFM: ...ако червения (големия, десния, горния) и ви боде на задника... ...ако зеления (малкия, левия, долния)... 
|
| Съб Дек 29, 2018 2:28 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
|
| Съб Дек 29, 2018 2:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии още преди поне 30-40г. руснаците бяха направили нАучно изследване как чукча може да контролира сложен производствен процес: на едно екранче личице, на което очи, нос, уста и т.н. са свързани с определени параметри и целта е да се постигне приветлива и усмихната физиономия. Да, ама тогава ако на чукча не му се работи щеше има разстрел, така че електрошокът днес може да се смята за хуманно решение.
|
| Съб Дек 29, 2018 6:50 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
 Затова на чукчата не трябва да и се дава поле на изява извън подходяща за нея среда - общите приказки.
|
| Съб Дек 29, 2018 7:04 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
според мен тъч дисплей е достатъчен да замести всички диодчета и бутончета. 1. черен екран 2. слайдваш надолу - зареждаш имиджа 3. при готовност за програмиране екрана става зелен с надпис "готов" 4. щипваш - дупчи прома -екрана се пълни с жълто. 5. ако записа е добър, отиваш на 3, ако не е - червен екран с "грешка". грешката се отминава със слайдване надясно -> отиваш на 3. 6. в състояние 3, ако направиш обратното на щипване (не знам сленга - zoom in) -> прома се трие. 7. ако направиш строук под формата на L - влизаш в сетъп меню за смяна на прома, имиджа, скорост, адрес и т.н. 8. ако направиш движение като ? вади Help 9. ако направиш F обновява статуса на брояча на програмираните промове във фейса и тони ще може да следи мехиканците дали дупчат промове или пият сервеса, докато си седи в задръстванията.
|
| Съб Дек 29, 2018 7:24 pm |
|
 |
|
stefan63
|
туй много сложно...интерфейс към андроид/иос...и Тони да си ги програмира , докато седи в задръстванията. Двама мексиканци на смени ще сменят чиповете, между бирите.
|
| Съб Дек 29, 2018 7:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не са толкоз неуки, по страшното е че разни дипломиран инж. в БГ не се оправят също, не съм ги пробвал още мехиканосите, може да се справят по добре от родните инжове. Истината е че Тула на аналог е за девелопери, кой държи девелопър в производството. Затова и трябва нещо което да упрости процеса, времето също е важен фактор. Аз съм сигурен че ако на мехиканоса му дам лист прави 1,2,3,..55 всичко ще е наред, ама много време ще отнема, и много възможности за грешка.
|
| Съб Дек 29, 2018 8:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да, 1..55 не е добра идея, дори магистри-доктори да цъкат по тула. трябва да се сведе до 1..3, най-много 4 стъпки.
|
| Съб Дек 29, 2018 8:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е аз затова търся нещо различно, а то 4 стъпки има само във физическото закачане и разкачане, за което ще им направя улеснение на игли ама това ще е стъпка 2...
|
| Съб Дек 29, 2018 9:28 pm |
|
 |
|
fich
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 4:15 pm Мнения: 153 Местоположение: Русе
|
_________________ The fastest code is code that is not executed. (c) Free Electrons
|
| Пон Яну 07, 2019 10:37 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да, аз даже май това гледах, и в комет има някакво изостанало сигурно от миналия век, но тия дни се занимавам с железа и това остана да го измисля като се поосвободя. Пускам 3 нови изделия едновремменно та и трите отиват на изложение а някои доставчици ми првят интересни изненади и точно сега колко пъти клика тоя дето прогрмаира чипа ми е най-малката грижа, за пръв път слагам голям декоративен вакуно формован детайл пред очите на клиента и дори преди да съм ги видял вече излизат проблеми. досега все е била за неща които се гледат от 5-6 метра, отделно че и формата е като на пикасо и за капак от всичко се появиха технологични проблеми които не би следвало да ги има ...
|
| Пон Яну 07, 2019 1:10 pm |
|
|