|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:19 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Windows/Linux & HL-1430
Принтер Brother HL-1430, работи добре, по USB канал с XP SP2 & Fedora Core 4. Наложи се, да го закача вместо на USB портовете на задния капак на PC-то, на USB портовете на предния панел на PC-то, където обикновено си закачвам фотоапарата и флаш диска. Обаче не ще и не ще да заработи. И под двете ОС едно и също. Откриват го, като нов хардуер на друг USB порт и до там. Никакви съобщения за грешки. Тръгвам да печата, мениджерите на печата печатат в небитието, принтера си мълчи кОлтУрно и толкова.
Като го закача на първия USB порт, на който първоначално го подкарах работи. Защо така се получава ? Пробвах и на другите USB портове на задния капак, не ще и на тях да работи. Досега не съм имал такива проблеми с USB, нали все пак всички USB-то е направено за уж по лесна работа, plug & play, а то се оказа plug & trouble ...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 20, 2006 8:36 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Така е навсякъде - включващ нещо на USB-to - инсталираш драйвери - работи. При смяна на USB порта веднага ти го открива като ново устрйство и пак старата процедура - инсталация на драйвери - работи. Пробвай да инсталираш драйверите когато ти го открие като ново устрйство. Успех.
|
| Чет Апр 20, 2006 8:53 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми то така е с всичко - като преместиш една мрежова карта от един слот на друг и вин си иска драйвери
федорара явно и тя върви по стъпките на били. ама кой знае - може така да е правилно? 
|
| Чет Апр 20, 2006 9:02 am |
|
 |
|
milenjs
|
Поне при мене като местя карта по слотовете Вин-а си инсталира самичък драйверите, за разлика от местене по USB-портовете. На линукса нямам впечатления, но ми се струва че така рекламираното Plug&Play за USB-tata нещо куца на М$, дали защото откраднаха идеята за този порт от Макинтош, или просто всичките им работи такива - хубави, но с малки забележки тук-там....
|
| Чет Апр 20, 2006 9:43 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Добре де, защо тогава със фотоапарата ( български на Дейзи ) и флаш диска не става така ? Къде ги закача, като куче захапало кокал, така захапват USB-то 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 20, 2006 3:13 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Аз имам съмнения относно дали се покриват нуждите за захранване на усб у-вото.
На предният панел най-често са изведени (!)допълнителните usb конектори.
Т.е тези , които не са изведени на самата дънна платка на задният панел с конектори.
Та то са си една група пинове на които се забива кабела и т.н , та имам съмнения, че по-скоро напрежението да не е стабилно ,да има някъв пад .. знам ли .
просто така го виждам.
Защото и аз имам подобен случей не с едно, а с две у-ва.
Слагам отпред (доп. усб) usb камерата не зацепва (въобще няма ново у-во). Слагам я отзад на изведените от дъното от раз. Всичко точно.
Усб ethernet адаптер от пред не , отзад разпознава ново у-во , но като чели не може да си комуникира.
Та предполагам ,че напрежението не им е достатъчно или нещо от този сорт , нещо не е както трябва.
НО така и не задълбах , ами отзад имам 4 порта и ми стигат, въпроса се , че има навеждане и няколко движения повече.
|
| Чет Апр 20, 2006 8:38 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Добре де, защо тогава със фотоапарата ( български на Дейзи ) и флаш диска не става така ? Къде ги закача, като куче захапало кокал, така захапват USB-то Wink
Ами така става когато драйверите си ги има в самия Виндос, не пита за нищо - устройството си тръгва. Повечето фотоапарати и флаш дискове си ги има натив. Обаче ако ги няма... ръчно показваш къде са въпреки че си ги слагал за друг от УСБ-портовете. Абе, откачена работа ама няма начин.
|
| Чет Апр 20, 2006 10:57 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Преди време имах проблем с един флаш диск. При поставянето му в кой да е от USB портoвете никаква реакция от страна на Windows-а. На същите портове други USB устройства работеха без проблем. При мен помогна следната бабешка рецепта:
1. Изключваш всички USB устройства;
2. Стартираш Windows в Safe Mode;
3. Деинсталираш всичко що е USB в Device Menager;
4. Намираш usb.inf някъде из ситемните папки на Windows, щракаш върху него с десен бутон и му даваш "Install"
И след това Plug&Pray ...
|
| Пет Апр 21, 2006 1:06 am |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Един мой колега ми показа следният номер:
-едно и също USB у-во : USB-HDD-DRIVE
-един и същи порт на USB
-един и същи компютър
-един и същи Windows със инсталирани два различни сървис пака.
ефекта е следният със единия сървис пак windows го вижда а със другия сървис пак въобще не подозира за него дори.
Та това ме навежда на мисълта че разширителните портове на USB-то на дъното може би са просто един обикновен USB-HUB който най вероятно се нуждае от софтуерно побутване!
|
| Чет Апр 27, 2006 10:19 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|