|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:20 pm
програматор за i2c памети ...
| Автор |
Съобщение |
|
Bai Ui
Ранг: Форумен бог
|
 Re: програматор за i2c памети ...
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Чет Дек 06, 2018 5:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
бай уий, добре изглежда, баш квото ми трябва май, или около, дори и да не е баш, лесно може да се намами, сега ако си бях и в мехико, утре щеше да ми е пред вратата ... сега ще видя от де да заръчам няколко, маузер как праща до БГ, аз последните 3-4 години тук нищо май не съм поръчвал от тях.
p.s. даже го поръчах, първо кликнах 5 ама после си викам айде да пробваме с 2, че и без това имам купища ненужни боклуци, ако не става да не увеличавам бройката.
Последна промяна ToHu на Чет Дек 06, 2018 6:32 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Дек 06, 2018 6:26 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
не съм в бегето и не знам - друг да се изкаже там. Дори да не намериш същото, на теория всяко друго, което е FT232H базирано трябва да работи със същия интерфейс, като ей това например - https://learn.adafruit.com/adafruit-ft2 ... psse-setup
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Чет Дек 06, 2018 6:32 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Маузер си пращат до БГ без проблеми. Аз редовно си поръчвам. Над 50Е е безплатна. Ако не ти се занимава мисля е доста приличен. Поне на картинка.
_________________www.elkran.com
|
| Чет Дек 06, 2018 6:39 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Търсиш програматор или не'къв интерфейс към I2C? Тия платчици с нов файл на еепрома, стават и на USBi. https://www.ebay.com/itm/CY7C68013A-56- ... :rk:3:pf:0
|
| Чет Дек 06, 2018 8:14 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Хм този CH341a programmer наистина ще се укаже недодялан. Като му гледам схемата не е предвиден за външен EEPROM и задаване на адрес. По принцип може от цокъла да се извадят сигналите, но софтуера не позволява задаване на адреса. Въпреки това мисля, че това с адреса става на софтуерно ниво (програмата за PC), но така и не намерих такава в която може да се задава...
|
| Чет Дек 06, 2018 8:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да адреса е на софтуерно ниво, този на бай-уй май може, гледм имаше нещо за адрес, или така ми се видя на някакъв скройн шот, нали знаеш за гладната кокошка ... интерфейс към I2C ясно, ама трбява да му се пише, иначе имам тук един куп платчици със силабс и USB, нищо не ми пречи да ги изпозлвам като интерфейс ама що да се наказвам, а и хич не ми се пише код, ама никак, ще трябва да занимавам друг, пък той си има друга работа.
|
| Чет Дек 06, 2018 9:39 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Не мога да си коригирам поста горе, искам да предупредя - софтуера от линка да не се инсталира! Микрочеп, както винаги правят, са се изсрали на оригиналния софтуер на Микрел и съответно са го направили да не работи. С триста клизми намерих оригиналния софтуер на Микрел.
|
| Пет Дек 07, 2018 12:14 am |
|
 |
|
stefan63
|
Извинете за спама, това си е за "хумор", ама много ме мързи сега....
|
| Пет Дек 07, 2018 1:15 am |
|
 |
|
ToHu
|
Извинен си, ама ако хуйнята работи хич биля няма да е хуйня, виж за фигнята на микрочеп ... Бай Уй, мерси за линка, не знам как ама ми попадна еидн линк към микрел и някак ми се видя че има и софт, аз хич и не мислех да дърпам нещо микрочепско. като дойде ще кажа, препдолагам ще е чак понеделник .. сега погледах софта на микрел, виждма че им ама примерн файл за четене на 24 512, трбяв ада разуча как се пише, и как аджеба се създават тия файлове .. ама може и да стане, да не говорим че аз пишя някакви мижави байтове в тоя еепром .. п.с. това не е бил сайта на микрел, техния явно е претопен ...
|
| Пет Дек 07, 2018 1:40 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
 |  |  |  | ToHu написа: Извинен си, ама ако хуйнята работи хич биля няма да е хуйня, виж за фигнята на микрочеп ... Бай Уй, мерси за линка, не знам как ама ми попадна еидн линк към микрел и някак ми се видя че има и софт, аз хич и не мислех да дърпам нещо микрочепско. като дойде ще кажа, препдолагам ще е чак понеделник .. сега погледах софта на микрел, виждма че им ама примерн файл за четене на 24 512, трбяв ада разуча как се пише, и как аджеба се създават тия файлове .. ама може и да стане, да не говорим че аз пишя някакви мижави байтове в тоя еепром .. п.с. това не е бил сайта на микрел, техния явно е претопен ... |  |  |  |  |
И аз го поразгледах - избираш File -> New, след това отиваш на Setup -> Add registers to monitor, задаваш начален и краен адрес в зависимост от обема на паметта, забиваш го на един програмиран чип, прочиташ го и го съхраняваш, от там нататък може да го редактираш или да го копираш на празен. Ще ти препоръчам един текстов редактор, сигурно го знаеш - Notepad++, с него може да отвориш файловите формати които програмата поддържа и да ги редактираш ръчно. пп малко се чувствам виновен, не искам да те подвеждам, ще гледам да помогна с каквото мога.
|
| Пет Дек 07, 2018 1:53 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да разгледах и аз, точно така мисля да направя, ще прочета един записан чип, ще го съхраня и от там само ще се мултиплицира. Като дойде ще го видя. То като му гледам схематиката, директно може да тръгне и с някой от софтуерите за i2c през сериен порт ми се струва, ако с тоя нещо не е както трябва, ама за момента не виждам какво.
|
| Пет Дек 07, 2018 2:00 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе и тоя софт който ти качи нещо не работи както трябва, опитва да отвори порта, после дава грешка и до там. След това ресрат на порт ане върши работа, трбява да вкл./изключа USB-то. Другото кофти е че са аправили клока на Tx а данните на Rx/ RTS, съответно не мога да изпозлвам понопрог или др. подобне, там сигналите са други. Ще го мъча още да видим какво ще стане.
|
| Вто Дек 11, 2018 7:44 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Я ми дай точно заданието какво искаш да правиш и да ти направя един програматор, покрай Коледа имам бая свободно време, утре ще видя на работа какви китове и интерфейси имам и ще гледам да го направя с възможно най-евтиното устройство. Опиши доколко работи устройството, което имаш, мисля че имам някакъв интерфейс с таkъв чип, отваря ли се виртуален порт, можеш ли да го управляваш с терминален емулатор, minicom, putty, hyper-terminal и подобни. Дай ми и серията, което искаш да програмираш/четеш.
|
| Вто Дек 11, 2018 9:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то ако е това целта ще го дам на колегата, аз исках просто да платя едни пари и да вземанещо готово, което може и друг да купи. Чипа е 24АА128, с него има и един ADAU на аналог на друг адрес. Идеята е да мога да го пиша на платката с адреса който му е зададен от адресните му пинове, т.е. да има в софта адрес на чипа. Видях няколко такива, сега ако е въпрос вместо да се пише е по-лесно да модна някое ftdi в схема за понипрог. Както казах идеята ми беше за нещо което вдеки може да купи онлайн, да му дам един зип с бат файл, хекс и софтчето и да не трябва да мисли /преправя. Ако е за мен, аз си го пиша и с интерфейса на адау-то, не ми пречи.
|
| Сря Дек 12, 2018 1:25 am |
|
|