|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:35 pm
Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
Дано поне да е качествена криза - бензина с купони, хляба с връзки и т.н. Поне да можем да дишаме чист въздух докато си драпаме макарите, и небрежно разцъкваме табла... 
|
| Съб Дек 08, 2018 3:14 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Има много случаи в които работниците биват принуждавани да правят уж доброволно някои неща. Например да пишат в молба за отпуск точно определени дни, да се подписват че са им казани инструкции за безопасност, да полагат извънреден труд без фа им го водят като такъв, да вършат работа за която не са наети и много др. Прилага се правилото, че във фирмата важат законите на собственика, а работниците са слуги и са под пълен контрол. Фирмата е нещо като секта или малка комунистическа държава. Контролът обикновено се осъществява чрез удръжки или заплаха за уволнение.
|
| Съб Дек 08, 2018 5:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да де, но най-боли когато към края на втория месец ти наброят под 400лв. И що си ручал жабетата?! ПС: пък ба маа муй синдикати, дето ги имаме!!! 
|
| Съб Дек 08, 2018 7:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Какви синдикати бре, това е уряла работа, синдикатите не водят до нищо добро за никого, всичко е пазар на труда, в IT сферата да не би да има синдикат, а тм където има да не би да има условия като в IT ... . Бонго, то няма такава минимална заплата бре, кви 400 лв ? Славчо, това за отпуските трябва някак да се орегулира, не ме кефи италианският модел, който в голяма степен решава някои от проблемите, но не ме и кефи това да вземаш когато си искаш без да се съобразяваш, аз съм привърженик на система като в САЩ, ама то едно е да изядеш съседската кокошка, друго е да прекопаеш съседският двор ...
|
| Съб Дек 08, 2018 9:27 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ми то щом не сме в криза не значи ли всъщност, че всичко си е ОК - щото ако не е значи сме в криза ... пък ние всъщност я чакаме 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Дек 09, 2018 1:50 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Помня 2008ма , често се возех в такси, редовният въпрос беше "Усети ли се ктизата при вас" или вай, вай, вай "то ся криза"  Като се возех в такси, чак ме караха да си мисля как не са се затрили такситата от апокалипсиса...
|
| Пон Дек 10, 2018 8:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не отговорих, щото си мислех да си снимам фиш за заплата от последната работа и чак после си спомних, че такива не ми даваха - привеждаха на банковата сметка и толкоз. По-късно ходих за документ за доходите и видях от 500лв нагоре, ама бързах и го предадох директно на бюрократите. В договора ми пише: "460лв + бонус за продукция" - за началото на 2017г. Бонус не видях, въпреки че преизпълнявахме нормата (?!), а в БГ дори на минималната заплата има камара данъци и осигуровки, т.е. (по спомен) трябваше да вземам 320 лв да речем. Вземах повече щото работех извънредно. А ставаше дума за майсторска работа, не да лъскаш пода. Отделно с какво друго ми се подиграха... ПС: скоро ходих при социалните и за 400лв на човек те смятат за бедняк - работещи бедни. Пък един колега от предната работа се пенсионира и взема повече. Ай стига са рИвали мошенниците с куфарчетата, потокът към чужбина не случайно не секва, пък и аз отдавна съм се примирил, че моят малкият ще остане не повече от петилетка край мен  ПС2: А иначе отсреща има къщи раздадени на "социално слаби", т.е. цигани. На две къщи средно пет комина пушат и то яко - не можеш да си проветриш къщата. Горките бедни!
Последна промяна bongo_x2 на Вто Дек 11, 2018 4:42 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Дек 11, 2018 4:11 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бонго, преди малко гледах обява на автомивка в София. 1000лв. чисто. За в Лидл имаше обява, пак толкова май беше. В крайна сметка, ако не ти утърва във вашия край - отивай някъде - в София, в Гърция, в Люксембург... където искаш. От мрънкането по безполезно няма, това е единствения гарантиран начин да не станат нещата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Вто Дек 11, 2018 4:47 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Дек 11, 2018 4:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мерси за идеята, ама аз от там идвам, и не става дума само за моя край. Значи: София или къш? Ба маа муй дървеношопизъм! А аз мрънкам само тук и знам, че файдата е йок, ама що точно тук ме убеждават в разни други "еврейски" истории...?!
|
| Вто Дек 11, 2018 4:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Добре да го ..... ЕБА, какво искаш? Да дойда да открия фабрика в твойто село и да те назнача за генерален директор??? Ти за мобилност на трудовия пазар чувал ли си? Свърши са тая, държавата да ти дава работа. Или си намираш където си или отиваш другаде. Това е днешния свят, свиквай! Ако не можеш - циври.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 11, 2018 4:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Не циври, полза нема, сипи си една ракийка. Няма угодия, на бонго софия му е далеч, на софиянци захарна фабрика им е далеч
|
| Вто Дек 11, 2018 5:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мдам, ти си циври и си внасяй афганистанците и украинците. А за българите е ясно. А аз ако исках да съм директор - имах възможност и за доста повече, но маята ми е по-друга. Ама без майтап бе, е'ти майтапа: цяла България да се изнесе в София щото видите ли, на работодателят не му харесвало Русе да речем. И да се внасят чужденци за сметка на напускащите българи. Мии що да ручам жабета в София след като на един гръчки "Занзибар" бях в пъти по-добре?!
|
| Вто Дек 11, 2018 5:42 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е що де? Нали и аз това те питам?
|
| Вто Дек 11, 2018 7:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Бе мен ме остави, аз съм от малкото завърнали се и то поради различни причини. Но ме дразнят великите приказки за огромни заплати, отрицателна безработица и внос на работна ръка докато всичко продължава да бяга навън и БГ става на все по-голям гз. Заради баба и дядо ме е срам, както казах малкият съм го отписал като българин, въпреки че той беше от главните причини да се върнем. Всъщност заплати има, но не точно в ИТ сектора, знаете къде. А аз вече съм дърт да скачам по площадите, пък и май ще съм сам юнак на коня ако не броим дежурните антипротестиращи.
|
| Вто Дек 11, 2018 8:05 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Бонго - ми заповядай : https://www.jobs.bg/front_job_search.ph ... frompage=0Две от обявите са от фирмата където работя. Това е с филтър от 1000 до 1500. И за каквото си стиснеш ръцете с шефа се дава. А тези длъжности са и на часова ставка - колкото си изработиш отгоре се дават. Тия обяви седят там постоянно и хора няма. Вземат се хора без грам квалификация. Ама напоследък и такива няма.
|
| Вто Дек 11, 2018 9:12 pm |
|
|