Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
програматор за i2c памети ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение програматор за i2c памети ...
дайте идея, нещо дето да може да се ръчка на USB, гледам из комет и нищо не виждам, може и да е някъде другаде, искам да купя няколко за моите мехиканоси ...

Сря Дек 05, 2018 7:02 pm
Профил

Мнение Re: програматор за i2c памети ...
Microchip програматора - Pickit може да програмира I2C памети.

Сря Дек 05, 2018 7:15 pm
Профил

3-ката ли за 2-ката знам ама нещо не видях 2-ка, за тройката в интерес на истината никога не съм поглеждал ...

Сря Дек 05, 2018 7:23 pm
Профил

ToHu написа:
3-ката ли за 2-ката знам ама нещо не видях 2-ка, за тройката в интерес на истината никога не съм поглеждал ...

Последно ползвах 2-ка, не съм се занимавал с пикове от дълго време, чета сега че с тройката има проблеми с директен достъп на SPI и I2C шините, то какво ли тръгва лесно на Microchip аз затова техни микроконтролери повече не пипам, май това с Pickit-а не е добра идея.

Сря Дек 05, 2018 7:34 pm
Профил

Ако ти е за БГ - кажи - ще ти дам моята двойка да си програмираш.

Сря Дек 05, 2018 7:37 pm
Профил ICQ

Не аз искам да купя 5-6, няколко за БГ и няколко за Мексико, искма да им ги сетна с някакъв тоол и всичко да се сведе до едно бат файлче щото сега имам енди усилватели с ADAU и там програмират през неговия интерфейс което си е голямо наказание. Той самия може да програмира директно i2c-то, ама пак трбява да се отваря софта им който не е за мехиканоси, още по-малко за българаноси ...

Сря Дек 05, 2018 7:55 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ToHu написа:
дайте идея, нещо дето да може да се ръчка на USB, гледам из комет и нищо не виждам, може и да е някъде другаде, искам да купя няколко за моите мехиканоси ...

https://www.totalphase.com/products/eeprom-devkit/
ардварка е много удобен тоол - гледам имат точно за еепром експанжън боард....

Сря Дек 05, 2018 7:58 pm
Профил

https://brtchip.com/product/umft201xb-01/
Пусни в Обяви оферта за ПК-софт :)

Сря Дек 05, 2018 10:26 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:

Миро беше купувал някакъв, на юсб. Поддържа доста чаркове.
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopi ... 19#p242519
Питай го за отзиви.

Сря Дек 05, 2018 10:29 pm
Профил

В olx по 8.50лв има китайски с CH341 - така можеш да ги търсиш "CH341 programmer". Нищо специално, но ако просто искаш да наливаш епроми не виждам защо да ръсиш хилядарки.
Взимаш 1+1 за резерва за всяко работно място и си готов. Поддържа се и под линукс (flashrom), мисля че имаше и за андроид с usb host.

https://www.olx.bg/ad/usb-eeprom-programator-ch341a-CID632-ID7EyjV.html
https://www.youtube.com/watch?v=DWWigscuQDY

Сря Дек 05, 2018 10:35 pm
Профил

itso.t написа:
Миро беше купувал някакъв, на юсб. Поддържа доста чаркове.
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopi ... 19#p242519
Питай го за отзиви.

Само веднъж ми се наложи да го ползвам и ми свърши работа. Аз тогава взех TL868A заради ISP опцията, но ми направи впечатление че фърмуера му беше по-стар и поддържаше по-малко памети спрямо основната версия. Сега погледнах че TL868II Plus е актуален, другите са спряни от производство и по-добре да се избягват...
В ибей го има в комплект с различни адаптери, те също са важни а и не са евтини.

Сря Дек 05, 2018 10:54 pm
Профил

И аз препоръчвам CH341 programmer. Има го в Алито. Само софтуера не помня откъде се теглеше, но сън качил програмката. Интересното е, че на тази версия на програмата която имам, 24Схх беше нарисуван наобратно да се постави. Поставих го и веднага загря. Викам си ебаси късмета, пък тя програмката явно любителска...

Прикачени файлове:
CH341A-programmer-software-1.29.zip [4.4 MiB]
327 пъти

Чет Дек 06, 2018 12:27 am
Профил

Аз ще го програмирам както е на борда, адреса на чипа е различен, софтчетата за тия имат ли опция да смениш I2C адреса на еепрома който записваш. Тия голямите са хубави, мога да взема еидн или два за продъкшън, ама да ги вземем за да ги разнасят с тях малко ... струва ми се че бъдат редовно унищожавани.

Чет Дек 06, 2018 11:25 am
Профил

Микрочеп-а има някакъв подобен софт, но никога не съм го използвал! Не съм сигурен дали е само за контролери или става и за памети.
Преди време търсех нещо такова, но смених тактиката. До колкото си спомням трябва да нямаш нищо друго на линията, за да можеш да пишеш. Това означава или контролера, който ще чете да си вдига пиновете във високо импедансно или да имаш джъмпър-и, с които да разкачаш...
Аз правя следното - контролера си чете стойностите и ги валидира. Ако някоя от валидациите не мине си записва сам на ново default стойности. Неудобството е, че трябва да разполагаш с толкова ROM на контролера. Друг плюс е, че може да се изведе бутон за ресет и принудително задаване на default...

Чет Дек 06, 2018 4:44 pm
Профил

:) не мой, това е ADUA, няма къде да му пишеш, има рам, и толкова, сорса му стои във външна памет от която бутва. с това на микрочеп до никъд ене го докарах, т.е. докарах го ама не както ми се иска. Имам друга платка, там имам малък пик и силабс. За силабса им направих еидн бат, пише, проверява, после и самия девайс проверява ... да ама на пика дърво, новата микрочепска простотия за запис много ...абе шибана, направих им бат, ама колкото да им я стартира и да зареди правилния файл и процесор, трбява на ръка да цъкат да се програмира. Гледах, четох, не видях разумен начин, може да го ембедваш ама нямам нито време ни желание да им пиша някакв интерфейси, не знам защо ми се стори че върви на жаба.
Едно време имаха доста по приличен тул за запис, не знам има ли го още и дали е съвместим с пиккит 3.
А за този i2c ... има вариант, ама що да е така, ще закача един силабс, ще му го наливам през USB-то и после смао ще цъкат един бутон запиши и той ще го пише ако намери на i2c-то ... но то със същият успех мога да си сглобя и програматор, искам да си купя бре мамка му ... ама няма да купя 5х500 евра, едно две може, аз и в комент видях една бройка от нещо https://store.comet.bg/Catalogue/Product/5145905/ и мислех да го купувам днес ама не стигнах до там.

Чет Дек 06, 2018 4:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща