Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Новини от страната
itso.t написа:
MYXATA написа:
а ако имат тези станции по-чист ли ще им е въздуха ?
:)

Не, но ще има какво да се пише в медиите и фейсбука, и да се драматизира... :lol:

ами да... фейсбука, туитъра... това са новите законодатели :)
в смисъл всеки ще се оплаква, а никой няма да иска да се топли и купува по-чисти въглища или газ,
също така никой няма да спре тъпото застрояване насам натам, без да се мисли за естествените потоци на въздуха - демек спиране на ествствените течения и .т.н.
аа и дали някой ще напомни за онази хватка с мариците? дето такъв хубав договор е направен, че им плащаме и за да с повече на печалба като спират сероочистващите инсталации никой нищо не им казва...
е никокй не казва нищо на не-интегрираното малцинствено мнозинство дето пали гуми пластмаси и прочие насам натам из "красна поляна"(в софия поне там знам)

с две думи и със станции и без се тая - инвестирайте в противогази

Вто Дек 04, 2018 8:45 pm
Профил

Никаква съвест не може да ме накара да позлвам градски трaнспорт, ако не е колата ще е с такси, не знам дали е по-добре. Тук разбиранията са ми много различни,може д ане съм прав но не приемам никакви опити да се принуждават, стимулират, или молят хората за едно или друго, кой както му е кеф така ще живее. Данъците за това се плащат, трябва да получаваш нещо насреща, и това нещо с еизразява в пътища, паркоместа а не буферни паркинги, и др. такива. Абсолютно съм съгласен че не трбява да се насърчават стари автомобили, но в същото време трбява да се съобразяваш и с действителността. Аз мисля че Българина има и друг проблем, иска винаги повече от колкото може да си позволи, и ако има някава причина поради която бих подкрепил по-висок данък за стари автомобили е точно тази. Не защото е лошо да имаш стар автомобил, а защото много хора купуват стари кошници които са горе долу на ценат ана нова малка кола, ама на едното пишело дачия или greatwall а на другото BMW или Mercedes, съответно първото може да не е върхът на екологията но отговаря що годе на някакви стандарти, докато второто ще е барака която дори и да отговар япо принцип, не отговар яна практика щот катализатора е изтърбушен, ламбдите ги няма, и влиза в сервиз само за спешни ремонти, което обикновенно е често, но това нито подобрява безопасността и нито екологичността и.
Същото важи и за отоплението на твърдо гориво, то това е свързано и с планирането което е тотално осрано, така че малко може да се направи, но ако живееш в силно урбанизиран район трябва да си наясно че употребата на твърдо гориво ще е невъзможна или ще е скпо удоволствие. Ако си в район с по-малка гъстота, тогава си го изпозлвай. Да ама това е свързано с много други проблеми, това, че бългрина не иска да пътува, това че планирането на големите градове е правено в друга епоха и друг строй, всеки иска да живе епо-централно ... парното скъпо, газта скъпа, електричеството скъпо, давай ще се топлим на въглища и дърва в центъра на София.
п.с. да знаете че съм кисел и жилав, не ставам за ядене :)

Вто Дек 04, 2018 9:04 pm
Профил

Цитат:
п.с. да знаете че съм кисел и жилав, не ставам за ядене :)
ъпа
С две чаши вино ще те преглътна....

Тъп премиер, тъпи депутати...живея на 460км от тях... защо ме въвличат ?
Да си сложат кондуктори на входните точки, да си глобяват нарушителите в града...защо занимават несофиянците с техните проблеми..не схващам. Всъщност - за да не се замислям над простите факти.

Не ..не са тъпи...тЪпегьози са.
Значи - изнасяме гори за горене в съседните страни,,,,дървата за огрев тук стват златни.. после плачем , че доМбаските въглища пушели... Това изчерпва въпроса...ако не си софиянец-
ще схванеш.

Вто Дек 04, 2018 9:25 pm
Профил
Аватар

Отдавна си знаех, че държавата е заприличала на гз, но сега се оказа, че всъщност е Колос, ама на гръцки (огромен задник).
От доста време търча покрай инвалиди, но последните седмици не се трае: е'ти бюрократщината, е'ти великобумащината (а всичко го има в комповете), е'ти безумната система! А става въпрос за истински болни нуждаещи се от реална помощ.

Още в началото в ТЕЛК ме изгледаха под вежди: "Така както го представяш - искаш чек за банката!". Явно изненадата така е избила на челото ми, че тръгнаха да ми обясняват, че те ще отпусна няк'ва пенсия и дотам. А с новата промяна ти дават ТЕЛК само за една болест и е без значение дали зобаш хапчета по цял ден или просто си си загубил кутрето да речем (по-точно: платил си където трябва).

После тръгнах по социални, общини и к'ви ли не нароили се организации. Навсякъде отпускат по някоя сумичка, но реална помощ не. Има и няколко изключения, разбира се, но те са завряни в кучи гз, а бумащината е обезкуражаваща.
Не издържах и попитах една служителка:
- Добре де, братята роми как се справят?
- Мии наемат си адвокат.
Горките бедни! И що не учих навремето, сега да стана Агент по социални помощи...?!

Докато висях по опашки се зачетох в табели и брошури. Само у наше село десетки проекти за милиони евра от които поне половината да бяха стигнали до целта щяхме да станем рай. Вярно, че повечето са европари, но участва и държавата и общината, а само общинските пари за един проект биха стигнали за оправяне на някоя улица или детска градина. И всичко това се излива в къртичини!

Всъщност, има и полезни европроекти:

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Четириног хакер доволства от претоварването на системата.
Cat-hack-1.jpg
Cat-hack-1.jpg [ 257.43 KiB | Прегледано 4531 пъти ]
Вто Дек 04, 2018 9:31 pm
Профил
Аватар

бе не знам дали е от кюмюра...
по соца парното беше без пари, всички драпаха да се включат. дори от топлофикацията казваха - ако ви стане топло, не намалявайте радиатора, а отворете прозореца. от там и лафа 'отопляваме софийското поле'
газа в голяма степен беше без пари - получавахме го като цена за построените от наши работници газопроводи. но дори и като почнахме да го плащаме, пак беше на ниска цена.
тока беше 1 стинка нощната тарифа. масово народа се топлеше с акумулиращи печки, купешки, доработени или изцяло майсторански.
дървета карахме от Коми също без пари, виждал съм цял ферибот (143 вагона) само с трупи.
колите да са били 1/5 от сегашните

обаче си миришеше по същия начин зимата.
не вярвам да е било от икарусите и чавдарките

пък и не виждам кой знае колко къщи, поне в кварталите в които обикалям, да са на въглища.
с газа нещата са безнадеждни - едно, че никой няма да копае софето за да прекара газ в града; второ, че излиза доста солено; трето - ами газ от догодина не се знае дали ще има. може и да имаме хъб (разклонител), ама като няма 'контакт' къде да го включим?

Вто Дек 04, 2018 9:43 pm
Профил

нидей бе, ша се задавиш ...
не съм софиянец, поне не оригинално, по неволя, ама то толкова съм и софиянец, никакъв не съм вече, в моента съм баш гринго ..... както мановарите пеят .. i am man without a country .... :) Поредният държавен провал, затрихме топлофикациите, не и без хорската помощ, и сега въздуха бил мръсен. Е с кво да с етоплиш бе чоджум, наредил си блоке до блокче, затрил си централното отопление, на хроата и газта им скъпа, и тока ... да ти кажа малко селска работа си е, хем сърби хем боли, искма да съм мъж ама ми харесва да ме чукат други мъже ... недоклатена работа, това е. Няма как да стане, доходите били ниски, разходите били високи .. ала бала ... как да е, аз съм от село и съм за малко, да му мислят постоянно пребиваващите.
То не точно по темата, но е паралел, построи се един не лош комплекс, всичко имзислено, направено, подземни гаража, абе .. модерен комплекс по западен образец .. и се почна .. един на 1-ви етаж имал 20 кв полянка пред тераската, да вземел да си я загради, друг искал да си огради паркомястото с мрежа, в момента вече се зидат стени и се слгат ролетни врати, това в гараж ... абе селчо недоклатен, ти си платил по 1900 евара на метър да живееш в луксозен охраняем и напълно затворен комплекс, за къв хуй ти е стена и рулетна врата бе ... гъзар си да живееш там, а пък не искап да плащаш за поддръжка ... всичко ти вътре, ама ти искаш не такава а онкава клавиатура на сота, ама онакавата струва още 800 евра, това ти е скъпо, ще изкормиш цялата система дето струва 1000 евро, ще докараш бай иван от незнам къде си, да ти лепне някоя китайска централка за 100 лв ама с онакава клавиатура ... аз виждам много паралели ...

п.с. иии много сте изписали бре ..
Дедо, ние в Шумен ТЕЦ нямахме до централните части, имаше само в гоелмите квартали, ама не поня да е миришело като тук, хората се топлеха я на ток, я на нафта, съседите бяха на въглища, не знма въглищата ли са други .. не му разбирам на кюмюра.

Бонго, това подобие на киоск, тотем или като са го кръстили, занеш ли колк проекти ткаива има. Имаме и софтуер за целта, ако си бизнес клиент ще ти го продам за 600 евра, ако си община го даваме по 60, ако си училище не помня, ама за там и безплатни даваме, познай колко софтуера сме продали за училища и общини ... що да не сложиш един power point или друга простотия ... сега има 100-200 лиценза такива, ама това е един интегратор който си продава киоските, и го прави щото установи че 60 евро му спестяват сума и разправии, ама на повечето и това им се свиди, а няма да ти казвам на какви цени ги продават.

Вто Дек 04, 2018 9:48 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
......
Бонго, това подобие на киоск, тотем или като са го кръстили, занеш ли колк проекти ткаива има. .....

Това е подобие на подобието: би трябвало да върти няк'во инфо, копчета няма, мониторът скрит зад стъклото е CRT. Само котките са доволни.

Ха да ви е честита Индия Пауър на мястото на кака Гинка!
Понякога, все по-често напоследък, се радвам да съм в дълбоката провинция. Нищо, че тук все още се пързаляме - буквално, върху лед. А магарешки дава качествен бензин за лев и осемдесет и пет.
Ама всички лайна валят отгоре!

ПС2: тъкмо изслушах репортаж за читалище "ВасилЛевски 1928". Знаете ли защо са добавени цифрите отзад? Защото след поредния закон за субсидии Сулю и Пулю тръгнаха да си правят читалища, а старите и истинските по някакъв начин трябва да се разграничат. Нещо правилно и некорумпирано в тази държава?

Чет Дек 06, 2018 8:20 pm
Профил

Ама 1928 защото тази година е направено, или защото е номер 1928 от както са приели закона :)

Чет Дек 06, 2018 9:47 pm
Профил
Аватар

Или вестника не е наред или Левон, какъв е тоя трактор който струва 30 млн.лв....
https://m.dnevnik.bg/biznes/finansi/201 ... ementarna/

Нед Дек 09, 2018 12:30 pm
Профил
Аватар

Е как кой?! Онзи, мирно орящият, който отблъснал противника и излетял вертикално.

Нед Дек 09, 2018 1:28 pm
Профил

Поканили група професори-инженери да летят с нов модел самолет. След като те удобно се настанили, ги информирали че самолетът е построен по проект на техни студенти. Всички, освен един, станали и хукнали панически към изхода. Останалият професор, спокойно стоящ на мястото си, попитал:
- Защо станахте? Аз напълно вярвам в моите студенти! Познавайки ги, мога да ви уверя, че този боклук изобщо няма да тръгне.

Нед Дек 09, 2018 3:16 pm
Профил WWW

Grubi написа:
Или вестника не е наред или Левон, какъв е тоя трактор който струва 30 млн.лв....
https://m.dnevnik.bg/biznes/finansi/201 ... ementarna/

Да не си ги броил в хиперинфлационни левчета? :) Защото аз доста време си носех една банкнота от 500 МИЛИАРДА динара да ми напомня, че парите са хартийки. Иначе в статията е написано 30 ХИЛЯДИ евро но може пък отначало да са били милиони.

А това че Левон са го направили "Банкер на 2018г" е лоша новина. Те така Цветан Василев го бяха направил "Мистър Икономика" и скоро след това КТБ фалира. Ще трябва да си изтегля парите които са в Булбанк.

А това че прогреса направил работата на тракториста по-трудна е пълна глупост. Напротив, техническият прогрес я прави по-лесна, вече има системи за автоматично водене, определяне положението със спътник и много подобни. На ред са напълно автономните трактори, ще ги управляват от къщи. Друг е въпросът, че РЕМОНТА на такова чудо ще иска много по квалифициран човек от тримесечен тракторист но това са други хора. Пък и там навлиза прогреса, автоматизирана диагностика и просто сменят цели възли, не както едно време да запояваме кондензатори.

Нед Дек 09, 2018 3:54 pm
Профил
Аватар

Аз като четох бяха милиони. То май като онова с двете кила германий.

Нед Дек 09, 2018 4:57 pm
Профил

Не му е за първи път на Левон, но кой каквото и да говори, той си разбира от работата.
А за трактора, хич не е лесно, като да се качиш в нов багер, 10 мин сечудиш как да го подкараш, аз трябваше да поюзвам помощ от приятел, много сейфти...

Нед Дек 09, 2018 6:45 pm
Профил

явно са редактирали статията, по-рано беше милиони

Нед Дек 09, 2018 8:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621 ... 1080  Следваща