Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
HP 3478A ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение HP 3478A ...
имам тук едно настолно волтметърче, преди да замина за мехико работеше, онзи ден го включвам че ми трбяваше четипроводно да меря съпротивление и йок, не светва, дисплея само премигва и до там. Не че имам много време, ама ако някой вече е борил нещо подобно може да се заиграя. Някой беше споменал, че кондензатори им умирали, ама кой не помня, и кои ... предполагам някой електролити или тантали . Мяза ми да е или захранване, или по скоро процесор или каквото там врътка индикацията ама .. неми се рови да откривам, ако някой има идея едно но иначе така ще си остане горкото.

Пон Дек 03, 2018 8:04 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: HP 3478A ...
предполагам за друг случай си спомняш (34401)

аз имам едно таквоз, отварях го колкото да видя как се преправя от 110 на 220.
нормален траф, грец, кондензатори, мисля че имаше 317 след това, но са ми изкуфели спомените.

за да е умрял така трагично, нещо драматично му се случило :D
ако е батерия за рама с калибрациите, все ще даде някаква грешка. най-вероятно е по захранването. ако ти се занимава, сменяй наред.

ако искаш мога да ти дам моя екземпляр да гледаш от него.
мога дори сигнатурен анализатор от тази епоха да ти дам, май по схемата имаше контролните числа.
после ще говоря с един познат да ни пуснат на парен локомотив, да те видя дали ще го подкараш :P

Пон Дек 03, 2018 9:18 pm
Профил

Не е батерията, погледнах е 3 v, струва ми се наред. Има едни 5 V меря ги 4... до тук успях за есин ребилд на модела в солида... на следващата по бавна операция може да изнеря още нещо. Ама то тия 5v така ги пише на платката, а дали трябва да са толкоз...
p.s. едва ли някой го е бутал, или не си признава, ама какво да му сторят ... въпросът че преди да замина мерих с него и работеше, и за има няма година се е спомениал от стоене ...

Пон Дек 03, 2018 10:39 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
...Има едни 5 V меря ги 4... до тук успях...

В мрежата има сервизно описание...

Пон Дек 03, 2018 11:55 pm
Профил

Ще поровя, ама няма да е днес ..
p.s. даже успях да го оправя, нещо солида съвсем се омотка днес, повам да се нервя. Иначе филтровия на +5-те за цифровата част. Явно съвсем е сдал багажа, някога е бил 3000 uF сега го меря 3 :) Е нямах най-подходящит екондензатори, сложих му 2х1000 това се намери за сегам но ще взема да сменя някой ден къде що има електролит, само дето това не е за днес .. солида ребилдна .... направо ще си прережа вените.

Вто Дек 04, 2018 1:24 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]