Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
velio написа:
Проблема е липсата на градско планиране и алчността на местните феодали!

Не знам защо мнозинството не го разбира това. Другото нещо, което не разбирам, е защо тъпия селянин си купува кутийка в безумните лабиринти за мишки от сорта на Манастирски ливади, след като планира да се придвижва с кола?

Чет Ное 22, 2018 10:49 pm
Профил

Култура, навици, разбирания ...мързел ... ти представяш ли си ако тоя народ трябваше да живее в къщи като в САЩ, София щеше да стига до Ихтиман,ама иди накарай някого да живее там, 30-40 каране за Българина са ужасно много време.

Чет Ное 22, 2018 11:18 pm
Профил
Аватар

Ми, не е това. Трупат се около удобните места, където има магазини/училища/транспорт и т.н. Строителните предприемачи строят конфекция - жилищна сграда с магазини на първи етаж. С макс 2-3 гаража. Без мази. Или другия вариант - жилищна сграда с гаражи (пак недостатъчно) липса на тротоар или паркоместа. Никой не строи детски градини, са така нужни! Никой не строи паркове (на ново място, иначе старите масово ги "ремонтират" по проекти) и т.н. Отделно че комуникациите не могат да насмогнат (канали, водопреносна мрежа и т.н.).
Ако не друго, то в Куба липсата на автомобили ги е накарала да проектират градовете така, че всичко да е достъпно максимум на 20мин ходене пеша (така казват).
Градското планиране е едно от нещата които не бива да се оставят на частните инвеститори!

Пет Ное 23, 2018 4:53 pm
Профил

Хммм пак казвам, бг разбирания, най-близкият супермаркет в инди ми е на 10 мин с колат, при нормален трафик, по една случайност е костко, до следващият са още 10 мин така, че ако костко не ме устеойва до крьогер са около 15-20 без трафик... никой не се оплаква, качва се и кара. За 20 мин стигаш от ихтиман до метро... Училището на малката е около 25 мин без трафик. Просто нашите разбирания са че 10 мин с колата е много длеч, за там с нищо, не си предатавям масовия Бтлгарин в такава обстановка. Пък ако ти кажа че в Лима рботниците ни пътуват по около час и полови а до офиса ни с градски транспорт...

Пет Ное 23, 2018 7:30 pm
Профил

ами така е
от дома до офиса е 7 минути пеша/с кола може повече
как да имаме еднакво виждане? :)
а най-близките магазини са на максимум 100 метра :)
че за по малко от час се качвам до карандила - пеш

Пет Ное 23, 2018 8:13 pm
Профил ICQ

и аз съм пътувал по час и половина... е, не можах да го приема за нормално, то просто не си е нормално, има ли начин гледам да го избегна
пък за градското планиране - докато има корупция все частни инвеститори ще го правят
имах една позната учила в лондон в някакъв университет, преди много години земите били дарени на общината, огромен парк с гори, дарението било от някакъв богат човек с условието там да не се строят къщи а университет, общината така и направила, университет със студентски общежития насред парк с гора, чудо
да обаче с разрастването на лондон този университет вече става апетитна хапка, умишлено го фалират, половината сгради вече са съборетини, останалите стоят празни и опитват да го прилапат инвеститори, имало е големи протести, общината спира уж всичко, сега е оставено да пустее докато хората учили там го забравят, и след някоя друга година пак ще се пробват да го лапнат

Пет Ное 23, 2018 8:33 pm
Профил

Ами час и половина може би си е множко, но 30-40 мин е нормално. В момента пътувам по 20-на и е направо лукс.

Пет Ное 23, 2018 10:37 pm
Профил

Според мен 40мин. извънградско е по-добре от 40мин. в задръстване...
От пешеходна гледна точка обаче е по-удобно всичко да е сгъчкано.

Пет Ное 23, 2018 10:48 pm
Профил
Аватар

Мдам, днес на път за село заобиколих по "магистралата на боклука" на бат Бойко и не че спестих много време и нерви (а при хлъзгав път направо не става), но е далеч по-добре от заобикалянето на пешеходци.

Съб Ное 24, 2018 1:44 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами час и половина може би си е множко, но 30-40 мин е нормално. В момента пътувам по 20-на и е направо лукс.

Ами какво да ти кажа, американски разбирания. И аз не мога да приема за нормално да живееш в колата си.
Предстои ми да се преместя в съседния град, при което ще трябва да пътувам по 15 мин в посока (средно), всеки ден. Имам някакви съмнения дали ще ми понесе.
В момента живея буквално на 100 метра от работа. Можеш да сметнеш колко ми е пътя, пеш :). А помежду офиса и моя блок има голям магазин. Идилия. Другия е на 6-7 мин пеша, в близост има още 2-3 малки, мин 2 аптеки (едната денонощна), поща, еконт, спиди, лео експрес, авто сервизи, всякакви магазини, мола е на 10-12 мин пеша... Всичкото това в един български квартал. Не можеш да ме впечатлиш с твоите 10мин каране ;).

Сря Ное 28, 2018 5:00 pm
Профил

Ами не е разбирания, а условия. За мене има много предимства, не се кефя на ЛА, там е безумно, но реално и там има начини, стига да не си кон с капаци, е и да можеш да си го позволиш. Всеки сам си решава, 15 мин не са много, и 30 мин и 40 мин не са много, това не е живеене в колата, не очаквам Българин да го разбере, но 30-40 мин в посока са нещо нормално навсякъде по света. Човек сам си избира къде да живее, и по белия свят рядко там където работиш ще намериш място в което би желал да живееш и да отглеждаш семейство, и не говорим за цени.

Сря Ное 28, 2018 5:47 pm
Профил

30,40,50мин - на "тъпите" немци не им пука, понеже им го броят към работното време от 7 часа и половина, че и разходи за пътуването плащат...
Аз ако пътувам по час и половина работния ми ден ще е 11 часа. Да не говорим че няма как да закарам и взема детето от/на училище, особено ако то е на половин час в другата посока.
Ако сам си си началник и съответно и без това си приел за нормално да бачкаш повече от 10ч е по-различно. Но ако цениш това да "запалиш" мозъка за 8:00 и да пуснеш по инерция около 17:00, то един час отгоре влиза в неприемлив разрез с основните ти ценности.

Сря Ное 28, 2018 10:52 pm
Профил

Пак казвам условия, при теб условията са едни, ти си се нагодил по тях и ти харесва, не искаш да сменяш, нямаш желание и т.н. ако обаче живееше в друго място нямаше да мислиш така. Обаче като погледнеш цялата картина те нещата са навързани, и няма как да получиш 1,2,3 без 4,5,6 ... не казвам че го искаш или неискаш, но масово хората гледат но не виждат, има големи фенове на западните общества, особено на САЩ но май никой не е готов да води техният начин на живот. За немците не знам колко работя ти кое им се плаща, аз имам едни други впечатления ама .. тук има хора които работят и живеят там и могат да кажат.
Аз не съдя и по себе си, за мен е нормално да работя през времето което не спя, не очаквам никой да споделя моите виждания, но тук имаме някои много съществени проблеми и разбирания, които ако не решим не знам как ще си повишим стандарта на живот. Просто е несериозно да казваш ще ми се налага да пътувам по 15 мин на ден и едва ли не е някакво предизвикателство. Не знам, на мен някой като ми каже оо много далеч не мога да пътувам по 20 мин наден, или ама как за тая работа ще отида до Варна, то са 400 км ... просто мога да кажа че такъв човек не заслужава нищо повече от това което има, тъй като не е осъзнал необходимостта от нещо повече. Това е много сериозен проблем който има в нашето общество, срещам го всеки ден навсякъде. Проблем е защото е несъвместим с желанията на хората, те хем искат един живот, хем не са готови за него. Има места по сета където не трябва да се пътува много, където няма нужда много да се напрягаш, нещата стават лесно, не се работи много, но никой не иска да ходи по тези места. Всички искат да водят живот по американски, или западноевропейски, но в същото време не са готови за всичко което този живот носи със себе си .

Чет Ное 29, 2018 2:33 pm
Профил

gicho написа:
...немци не им пука, понеже им го броят към работното време от 7 часа и половина, че и разходи за пътуването плащат...

Това пък кой ти го каза :)

Чет Ное 29, 2018 3:02 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Пак казвам условия.....

Цитирам само началото, че много дълго си писал :).
Това дето го казваш вярно. Ако искаш да имаш много неща, трябда доста да се бачка. Само дето някои хора не осъзнават че имат много неща, за които са работили много, обаче нямат време да им се порадват. Живота им е едно непрекъснато състезание. Губят чувствителност към усещанията и им трябва още повече за да получат същото усещане. Човек трябва да има време и за себе си, да поспре за малко, да погледа в една точка, да помисли над живота. Да усети нещата. Иначе работа, работа, пътуване, работа, "почивка" (която се изразява в пътуване, набързо, тук набързо там...), спане набързо т.н.

Чет Ное 29, 2018 7:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618 ... 1080  Следваща