| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Дубай
Колегите с опит да се обадят какво е интересно и важно да се види. Виждам, че има ръгби мачове и освен това 2 декември им е национален ден. Важно е какво може и какво не е добре да се прави... Разбира се, човек може да кисне само в хотела и нищо да не прави, но предполагам че има по-интересни неща от фонтани, небостъргачи, магазини и ресторанти.
|
| Пет Ное 23, 2018 11:37 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Дубай
Освен, че ще срещнеш изненадващо много българи (евентуално) и то свястни (май) можеш да покараш ски между стотния и осемдесетия етаж  Не е добре да шляпнеш някоя ханъма по гза, да пиеш алкохол извън хотела или да си мислиш, че магазинът е отворен само защото вратата му не е затворена. Най-добре върви на плаж, ама първо питай къде и как на рецепцията.
|
| Съб Ное 24, 2018 1:21 am |
|
 |
|
stefan63
|
"Сафари" му викат - разходка с джип из пустинята - питай да покараш малко - ама сигурно няма да ти дадат  Има нещо свързано с Формула 1- писта ли, музей ли - някъде къмто Абу Даби. Хотелът на емирите в Абу Даби си струва да се види- пускат/ха свободно да пиеш едно кафе, голямата джамия в Абу Даби - също (ама сигурно ще я прескочиш, ако си с деца). Има хубав плаж в Абу Даби - нещо като Албена - плитко , като за деца. Та - един ден в Абу Даби , с автобус. Има аквапаркове. Палмата също е готино място за разглеждане - отиваш докрая - за гледката, може и да се къпеш/хапнеш, и бира дават(не в хотела- там не пускат, а до него). Фонтаните са яки, кварталът Марина за една -две - три вечерни разходки. Бе ...има много места за разглеждане. Из моловете може да се загубиш, ако искаш... хапвай на корем и не се натискай да си купуваш нещо....аз си купих едни ботинки - меки и тънки - докато ги скъсах - все се чудех - кой арабин би си ги купил, ама може да са зиморничави, знам ли. Имат разни интересни инициативи за привличане на хората - я изложба, я скелет на динозавър, голям аквариум в единия.
|
| Съб Ное 24, 2018 2:51 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Едно от малкото места които не събуждат никакъв интерес, като съм ходил от офиса в къщи и обратно. Чисто архитектурно има интересни неща, ама ...за магазини има, по моловете има и изгодни неща, и това което наблизо няма, хубаво телешко в хипермаркетите 
|
| Съб Ное 24, 2018 8:41 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Почти чисто професионално ще съм там, и точно архитектурата и осветлението може да са важни, но се надявам да ни оставят свободен ден - събота или неделя. Сам съм, с колеги, няма да имам проблем с джамии и т.н. Мисля да се екипирам като някой местен, да имам костюм за следващия Хелоин 
|
| Съб Ное 24, 2018 10:12 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Калашника и пояса с експлозиви в нашенско ще са ти по на сгода! Всъщност идеята ти е страхотна: ще ти дават не само бонбонки, а и портфейли, и цели улици ще се опразват за да има къде да паркираш.
|
| Съб Ное 24, 2018 10:59 am |
|
 |
|
Grubi
|
а може и просто да ми ударят един бой, или по-лошо
|
| Съб Ное 24, 2018 11:44 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ай ся "по-лошо" - нали на мацките обяснявахме, че само първият път боли 
|
| Съб Ное 24, 2018 10:28 pm |
|
 |
|
HCL
|
Взимаш кола под наем и отиваш до Abu Dhabi да видиш Scheich-Zayid-Mosque. Ако си с децата - Атлантис аквариума на палмата, ако си сам както прецениш. Сафарито с лодкаот марината и джип в пустинята също е за препоръчване.
|
| Нед Ное 25, 2018 10:21 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Май ще е сафари, иначе ще съм до палмата, но май ще е доста работно...Те даже две палми виждам на гуглето...строят във водата не си играят.
|
| Сря Ное 28, 2018 1:10 am |
|
 |
|
Grubi
|
Сафарито в пустинята си е tourist trap, но иначе бива - човек може и на плаж да отиде, и в нормален клуб, даже може и работа да свърши. Тоя път ще скипна архитектурните забележителности.
|
| Нед Дек 02, 2018 12:51 pm |
|
|