|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 1:51 pm
| Автор |
Съобщение |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: Новини от страната
Въздуха който влиза в цилиндъра съдържа 78% Азот. За трошките, предлагам да се спре автомобилният транспорт изобщо. Само въздушният да остане. В крайна сметка който няма пари да поддържа самолет или хеликоптер, къде е тръгнал ? Аман от бедняци със трошки.
|
| Пон Ное 19, 2018 5:41 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Абе направо да дават на безработните 50% от глобата за рапортуван и глобен неправлино паркирал автомобил и всичко ще се оправи - хем социална политика - гарантиран доход за социално слабите, хем Ганя няма да спира на тротоара щото общината не му е направила паркинг ... е тук таме може да се посбиват хората, ама то и това е плюс - физкултура 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Ное 19, 2018 6:06 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
|
| Пон Ное 19, 2018 6:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Това не е съвсем така. А и CO и NOx не са проблем, колите са достатъчно добре мапнати за да има оптимално изгаряне дори в open loop, проблем са саждите, където принципа е - колкото по-гъсто е горивото, толкова повече сажди.
|
| Пон Ное 19, 2018 8:44 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
Да това е така. Това което е основният проблем са саждите. Нали затова нападат дизелите. А специално за катализатора да работи трудно ще го нацелиш за всички режими в open-loop, ама той не е за саждите... Тука в Търново има един завод който замърсява ужасно въздуха, основно фини прахови частици. Никой не се е оплакал от него за CO или NOX  , но пък миризмата е подобаваща... Но има една особеност, че когато колата работи на богата смес, се отделят повече сажди, това важи в макар и в малка степен и за газта.
|
| Пон Ное 19, 2018 9:43 pm |
|
 |
|
trakon
|
Ако ставаше въпрос за касови апарати , вече за 115-ти път ги подменят и най-новата версия има чип който дистанционно лови търговските сделки между марсианци и нептунианците. Ако е за замърсяване- никой не се захвана да го произведе този чип и интегрира безплатно(за държавна сметка) във всеки автомобил, който да подава към сървъра в колко часа на коя дата един двигател пали и в колко гасне, умножено по замерените газове на апарата за технически преглед = средно-годишна графика на това кой какви ги дЯла и кви ги приказва.
|
| Вто Ное 20, 2018 12:15 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Резюмирано - борбата с колите, като част от борбата с мръсния въздух е като борба с мрежестия чорапогащник като част от борбата със секса.
|
| Вто Ное 20, 2018 1:06 pm |
|
 |
|
trakon
|
То е ясно на всеки , че борбата е за парата - на 2 милиона ще увеличат данъка, на 200 хил. ще го намалят, сметката е проста и ясна. Бас ловя, че думите на Менда " не е задължително да се управлява автомобил... ( и недоизказаното -... че трябва да е лукс за богати и 'качествени' хора ), на 99 % хората веднага си го перефразират в подсъзнанието на - " не е задължително да се управлява държава от бързо и случайно издигнали се бедни канцеларски лелки . Това трябва да е привилегия за богати и образовани хора и най-вече добре възпитани. За да не се опияняват от властта и да се превращат в парламентарни джигитки - да карат в насрещното срещу хората и да им бибиткат нагло. Понеже са вечно прави и няма нужда да се съобразяват с другите участници в движението ( или трябваше да кажа - другите участници в социално-икономическия живот на една страна , която принадлежи на всички.) Аз ако бях на мястото на 'другаря ББ' , отдавна да съм им взел книжките (партийните) и да съм ги извел от движението, но и той като стар ДАИ -аджия се оглежда, ослушва , почесва под фуражката и пита 'Ся кво ша праим' , докато парламентарните и министерски джигити не предизвикат някой хептен тежък и нетърпим инцидент. ПС- за замърсяването- някъде 60 на 40 е - от твърди фини частици от автомобили и от органичен прах идващ от разораните полета ( зърнените мини) в които страната се е превърнала.
|
| Вто Ное 20, 2018 1:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами така е, след като се искат инвестиции в обществен транспорт, управлението на мпс става лукс, това е социализъм който много го харесват всички. За пръв път да каже нещо почти умно... дори и политиците ще вземат да поумнеят, но не и те, и дето ги избират.
|
| Вто Ное 20, 2018 4:29 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами аз не виждам що личния автомобил трябва да се насърчава. Нека си седи, ама да е скъпо удоволствие.
Трябва да се насърчава обществения транспорт. Няма по-екологичен от него. Икономически най-изгоден е. Насърчава социализацията на биологичните единици.
Знам, че за Ганьо Балкански това звучи еретично, как ще се лиши той от скъпоценния гоуф.... Няма да е лесно, но поне трябва да се работи в тая посока, а той пътя е един - финансово обременяване на личния автомобил.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 20, 2018 5:24 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
А не би ли трябвало посоката да е развитие и оптимизация на обществения транспорт? Другото ще е логично следствие...
|
| Вто Ное 20, 2018 7:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Цецо ... става като вица за мечката ... аз те мисля за гаден капиталист а ти ще излезеш чистокръвен социалист  Аз лично си мисля, че нищо социално не следва да се насърчава, то рано или късно води до социализъм със всичките му проблеми. Сега тук някой да не се обърка, не плюя социализма/комунизма от преди 30 години, той си имаше и добри страни, и към момента в който се е появил май е бил по-малкото зло, но това е друга тема. Аз просто не обичам нищо социално, не искам никой да прави нищо за мен, и не искам аз да правя нищо за никого. Щастлив съм с това което имам, не искам да го деля с никого, да помагам на никого и никой да дели и да помага на мен. Всичко социално, дори най-елементарните неща, вземат от едни и дават на други, аз не искам никой нищо да ми взема нито да ми дава. Склонен съм да плащам данъци доколкото те са минимални и обслужват мин.нуждите на една държава да съществува, сред това не влиза безплатно образования, здравеопазване, хранене на мързеливите, старите и не можещите, още по-малко влиза преместването на гъза на иван от точка А до точка В, ако иска да върви пеша, ако иска да си купи кон или камила, а ако иска да кара кола. Много е хубаво да имаш развит обществен транспорт, може да ти спести много време, и аз се кефя че в Лондон стигам от единия край до другия ползвайки метро за 1/3 от времето ако трябваше да карам, много е хубаво, но по-добре да го няма ... на мен лично обществения транспорт няма да ми липсва, и като се замисля то има два града на света в които го използвам, Лондон и Шанхай ... не мога да се сея някъде другаде да съм се качил на такъв последните 10 години ... едно време и в Москва чат пак се качвах, ама там бях със шьофер и докато дойде ми се изчакваше чакането. Еко меко, евтино скъпо .... кой плаща ако всички са на обществен транспорт, и кое точно е по-евтино, особен но а нашата държава с има няма 6 млн човечета. Дори в Шанхай с десетките му милиони обществения трнаспорт беше сравнително празен извън час пик, да ама не може да го спреш, и къде му е евтиното ако 80% от времето влачиш автобуси, влакове и кораби за тоя дет духа ... изобщо не съм съгласен, че е евтин .. също надали е и толкова Еко, ако беше постоянно пълен да, ама той не. Ако обществения транспорт беше изгоден бъди сигурен в САЩ щяха да имат най-развитата транспортна система в света, ама той не е, в него пари няма, там някой трябва да дотира, затова и частният бизнес му е през кура за общественият транспорт.
|
| Вто Ное 20, 2018 7:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми специално в случая на Ганьо - определено не. Калто вече написах, Ганьо изпитва сексуална привързаност към ламаринения кошник  Аз не говоря за теб, мен или частни случаи. Ресурса - място, въздух е ограничен. Логично е цената му да се качва. Няма социализъм, чист капитализъм е. Който иска да кара лична кола, да плаща. Реално за да се нормализира София например, половината коли трябва да изчезнат. Като стане достатъчно скъпо, това ще се случи по естествен път.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 20, 2018 8:27 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Тони, комунизма е неизбежният резултат от истинската демокрация.  Ако някъде няма комунизъм, то значи, че народа не решава.
|
| Вто Ное 20, 2018 8:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
|
| Вто Ное 20, 2018 8:53 pm |
|
|