Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
А бе протестите почнаха срещу необоснованото поскъпване на бензина в някои райони, както преди години бяха срещу удвоените сметки за ток, т.е. напълно "спонтанно и срещу неизвестен извършител". Да, ама само след ден-два виковете "Оставка!" (неизвестно на кого) взеха да преобладават над простото "Ууууу!". И протестиращите с изненада установиха, че пак искат оставката на бат' Бойко. Понеже номерът се поизтърка (не бат Бойко диктува цените, а от оставката му файда йок) голяма част от протестиращите се опитаха да доуточнят целта на протеста. Пък целите са бол и се размиха, а периодът е от най-неподходящите за протест и всичко това ще послужи за изпускане на парата и допълнително олекотяване на гражданските протести. Пак ще ни остане само мрънкането по кръчмите.

Нед Ное 18, 2018 10:16 pm
Профил

Все се каня да отида за да имам лични впечатления и все не мога да се наканя. А аз съм бил на всички значими събития, не съм от пасивните. Може да не подкрепям но съм там за да си създам мнение. Все пак това е част от историята ни.

Може би защото от откъслечните информации оставам с впечатлението за много ЖАЛКИ протести а не ми се губи времето за нещо незначително. Ето например тези протести на "майките" срещу Валери Симеонов, ами на снимките се виждаше много рехава тълпа и то в нея само тук там се мярка по някоя майка, все едни мъжаги. Или от грижливо подбираните от фотографите гледни точки така че да не може да се прецени колко са, все снимано от ниско та да изглежда за много значително и нито веднъж поглед от високо да се прецени колко са. Впрочем тук бяха дадени прекрасни примери за такива фотографски манипулации.

Дори Дневник който определено симпатизира на тези протести беше принуден да признае за София "полицаите повече от протестиращите". За 2000 полицаи /според Дневник/ колко ли са били протестиращите за да са по-малко? Против Орешарски събираха по 15-20,000. От мненията под статията излиза, че в другите градове били по 30-40 души. Измъчена история и затова изглеждаща нагласена.

Нед Ное 18, 2018 10:26 pm
Профил

petko_sz написа:
Първо - бях там - НЕ СА ОРГАНИЗИРАНИ А СПОНАННИ (имаше древен слоганът "Мразя Ви безплатно !)

Като не са организирани, ориентирайте ги спрямо тези от които сте недоволни. Ако ще затваряте пътища и така ще пречите на сънародниците си, защо просто не биете жените си в знак на протест?

Нед Ное 18, 2018 10:31 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
Хората протестират срещу ниската покупателна способност...

Процесът частично е започнал, но предстои да видим явлението "ниска покупателна способност" в пълния му блясък на 23.11.2018 (черния петък) и около коледа... :D

Предусещам бой за LCD и OLED телевизори. Дано нуждаещите се да успеят да се вредят, че това са неща от първа необходимост, че дори и животоспасяващи! :lol:

Нед Ное 18, 2018 11:11 pm
Профил

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/11 ... obnoviava/
С 1.3 млн. лв. Агенцията по вписванията обновява сървърите си

Цитат:
Агенцията по вписванията е обявила нова обществена поръчка за надграждане на базите данни и обновяване на сървърите, информира в днешния си брой в."Сега".

Търгът е поредният след кризата през август, когато Търговският регистър, за който отговаря агенцията, се срина и не функционираше 18 дни. Преди няколко дни се разбра, че за същия период на служителите в агенцията са раздадени бонуси за близо 700 хил. лв. за "постигнати резултати".

По новата поръчка ще се похарчат над 1.3 млн. лв. Като крайната цел е "загубите на данни да бъдат сведени до приемливи стойности", пише в документите.

Това за приемливите загуби много ми хареса. Аз наивникът досега си мислех, че щом правя бекъп и значи всико е запазено, а то се оказва е не точно така. Интересно тези приемливи загуби колко ли са като обем и стойност? И 700,000 лв бонуси по времето на най-големият скандал, доста нагличко е...

Пон Ное 19, 2018 9:54 am
Профил
Аватар

На някой и пистата им е малка, какво остава за пътищата навън
https://dnes.dir.bg/intsidenti/katastro ... iya-snimki

Пон Ное 19, 2018 12:52 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
fred написа:
....
Това за приемливите загуби много ми хареса. Аз наивникът досега си мислех, че щом правя бекъп и значи всико е запазено, а то се оказва е не точно така. Интересно тези приемливи загуби колко ли са като обем и стойност? И 700,000 лв бонуси по времето на най-големият скандал, доста нагличко е...

Ами Фред, докато няма ефективна присъда от 10 + години за разхищение на държавни средства така ще е :)
сега(мисля си аз) е условно до три години - онзи Вальо топлото какво стана влезна-излезна, онази пача на младост кметицата влезна в ареста депресира се излезна...
трябва да се поучим от братския китайски народ - и там има корупция и разхищение, ама като те хванат и обвинят - конфискация(даже и това на роднините ти ) и пандела в леките случаи и разстрел(публичен и по телевизията) в по-фрапиращите случаи.
Дотогава ще се чудим и маем и ще люпим семки пред телевизора...

Пон Ное 19, 2018 12:56 pm
Профил
Аватар

petko_sz написа:
Desert Leo написа:
Последното...
Тези протести са организирани. Нямам идея от кого, а и не ми пука...

Тенденциозно изказване , Приятелю !
Тенденциозно ... ако не си тук в "акото" не коментирай плийс !!!
Първо - бях там - НЕ СА ОРГАНИЗИРАНИ А СПОНАННИ (имаше древен слоганът "Мразя Ви безплатно !)

И ако наистина "не Ти пука" що коментираш ???
(дразнещо е !)

Харе сполай ти !

5-ко старозагорски, ако протеста е спонтанен, значи, че на него са излезли най-тъпите парчета...
Нито исканията им са дефинирани както трябва, нито начина е правилен и съответно резултатът ще е никакъв. Най-много банкянската тиква пак да врътне номера с оставката и на следващите избори същите тъпи парчета ще го преизберат... бтв - имаш правото да се дразниш колкото искаш...

Пон Ное 19, 2018 1:01 pm
Профил
Аватар

Ми да се протестира против скъпото гориво и данъците за колите, при положение, че България има много по-важни проблеми... Малко е гьонсуратлък. Начи Ганьо гащите му съдрани, децата гладни, ама на скъпоцения ламаринен курник като посегнат - ааааа на бой скача.

Пон Ное 19, 2018 2:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Абе според мен положението е малко "като няма хляб, да ядат пасти".
Въздуха бил мръсен, щели да ни глобят, за това давай да ограничаваме автомобилите с финансови мерки. То ако хората можеха да и купуват нови, щяха да го правят и без да им бъркат в джоба. Отделно че отоплението на дърва и въглища е по-голям замърсител. Сега ще каже някой - дизелите виновни. Да ама в Горна Оряховица няма кой знае колко коли. Лятото е добре, но зимата не се диша. И мирише на въглища от всякъде.
То проблема е сложен - за да намалят азотните окиси от дизелите, увеличиха твърдите частици (заради EGR), сега за да намалят твърдите частици - DPF, после SCR (и AddBlue по бензиностанциите) и т.н. безкраен процес. А бензинките също бълват азотни окиси. Особено пък тия на газ. Ама няма как да обясниш че нещо дето е било уж еко до вчера, вече не е. И особено ако не пуши (което не е баш тъй де, доста бензинки пушат). Как да е.
Всичко е мода, за пари....

Пон Ное 19, 2018 4:25 pm
Профил

Да газовата уредба ако няма ламбда контрол реално замърсява повече. Но виж може да е кривнала в посока богата смес, тогава азотните окиси са по-малко а повече въглеродния окис.

Пон Ное 19, 2018 4:47 pm
Профил
Аватар

velio написа:
...Въздуха бил мръсен, щели да ни глобят, за това давай да ограничаваме автомобилите с финансови мерки. То ако хората можеха да и купуват нови, щяха да го правят и без да им бъркат в джоба...

Да, и накрая се оказва че си закупил съвременен и екологичен автомобил, замесен в поредния скандал за неспазване на обявените екологични норми... :lol:

Пон Ное 19, 2018 5:07 pm
Профил

slav4o.com написа:
Да газовата уредба ако няма ламбда контрол реално замърсява повече. Но виж може да е кривнала в посока богата смес, тогава азотните окиси са по-малко а повече въглеродния окис.

Къде в газовата смес има азот?

Пон Ное 19, 2018 5:20 pm
Профил
Аватар

Ами незнам кой е чист и кой не е, ама знам, че в София зимата не се диша. И то в квартали където няма къщи. Отделно, че колите са буквално навсякъде и човек пеша реално не може да се движи нормално.

Така, че аз лично приветствам всякакви мерки ограничаващи трафика. Мен ако питат, в София трябва да се въведе такса паркиране повсеместно и да е поне 500лв. на година за първа кола и поне 2000лв. за втора кола на апартамент. Отделно нямам нищо против горивото да стане 4лв. на литър що се отнася до шофирането ми. Лошото е, че това ще повлече всички цени със себе си и няма как да бъде допуснато. Но една яка такса паркиране би била много добра мярка, лошото е, че няма кой да го направи, щото Ганьо си обича ламарината повече от децата.

Пон Ное 19, 2018 5:21 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
Ами незнам кой е чист и кой не е, ама знам, че в София зимата не се диша. И то в квартали където няма къщи...

Виж въздушната карта на София и ще разбереш защо е така. Защото голяма част "свежия въздух" в София влиза през гетата.
А че трябва да се спрат трошките - трябва.

Пон Ное 19, 2018 5:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615 ... 1080  Следваща