Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Ами застраховката е нещо полезно винаги, ама У нас хич не се цени, как да е.

Съб Ное 17, 2018 11:47 pm
Профил
И кво сега - българина убедихте ли го че трябва да плаща 1000 лева застраховка (минимум), за да стане атрактивен за международния застрахователен картел на който нашите таварищи самоуправници проправят пътя с такива геройски напъни. Или си остана на мнението че глада е по-силен и от застрахУвателя, и ако се наложи, ша налита и на бой :D
Ей- тва да рискуваш да се само-свалиш от власт, само и само да угодиш на един картел - много яки комисионни са играли...

Нед Ное 18, 2018 1:26 am
Аватар

Траконе, не знам дали си проверявал но застрахотелните компании не правят пари ит премиите. Правят пари от инвестирането им и то някакви мижави проценти от сорта на 4-5%. Дали премията ще е 1000 лв зависи от оценката на риска. Пак да ти повторя - ако живееше в една правова дтржава щеле сам да търсиш застраховките :D .

Нед Ное 18, 2018 8:44 am
Профил
Димитре, няма как да ме знаеш къде живея сега и къде съм живял. Тея тиради дето ги изпяхте с Тони, съм ги
слушал само по Американските и Английските форуми от българи без професии гризнали
голямото дръвце с 'живота на запад' и мъчещи се да преживяват след едно изкарано 'Ен Ве Кю' като застрахователни брокери, счетоводители, етц. Затова съм в недоумение , защо вие -квалифицирани хора ги пеете в български форум.
Както казаха по-рано -за да има промяна на българска застраховка в България , трябва да има обективна причина. Едната за която се сещам е 'Коминтерна' от 'реализирани по Света българи в международни банки' така да е наредила на местното ЦК и финансово да е подплътила нещата. Като с колективизацията на земята през 47-ма ( никой не им е пречел да се сдружават помежду си на търговски принцип, но на тях им е било важно да колективизират чуждата земя с декрет. Знаели са от името на цял народ кое е 'най-доброто за него', като сега.
Втората обективна причина за вдигане на застраховките в БГ може да е че моята заплата като консултант е станала $ 200 000 на година и отделям по $ 100 000 за застраховка която като се прецака нещо да покрие щетите на пациента. А българското правосъдие е станало като американското и отсъждат по $500 000 обезщетения , в резултат на което сме свидетели на масови фалити на застрахователи и паническо затваряне на офиси.
Да ми говори немеца , англичанина или американеца (.....от български произход) че цинизма в България е малко и трябва още, когато пътя му в Германия до селото му е като огледало, има супермаркет, здравна служба , поща, полиция, даже нерядко-банков клон и малко летище , филипинката два пъти в седмицата идва да почисти, изкъпе и сготви на близките му... На тоя фон това в България не е 'естествен подбор' ,а 'естествен отстрел на дивеча' от засада.... от международно-българска ловна дружинка.

Нед Ное 18, 2018 1:20 pm
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Съгласен съм с теб че цинизма в БГ е прекалено много.
Посещавам БГ с кола почти всяка година и още от Русе направо ми завират говната от джигити по пътя.

За CRX-a премията ми е 180паунда пълно каско с всички модификации които съм правил по нея. Ако бях на 20г щеше да е 20-30 пъти по толкова.
Гледам статистиката и се чудя 1000лв много ли е, малко ли е за застраховка в БГ. Все пак със същата тази застраховка може да караш из ЕУ без проблеми.
https://www.mvr.bg/docs/librariesprovid ... 6015af7e_2
В крайна сметка карането на кола не е задължително. Ако някой смята че цените са високи да вземе да си отвори застрахователна компания и да утрепе гадните капиталисти

Нед Ное 18, 2018 3:13 pm
Профил

trakon написа:
... Да ми говори немеца , англичанина или американеца (.....от български произход) че цинизма в България е малко и трябва още, когато пътя му в Германия до селото му е като огледало, има супермаркет, здравна служба , поща, полиция, даже нерядко-банков клон и малко летище , филипинката два пъти в седмицата идва да почисти, изкъпе и сготви на близките му... На тоя фон това в България не е 'естествен подбор' ,а 'естествен отстрел на дивеча' от засада....

Напипваш ги нещата, но според мен бъркаш за западно европейците - нациите са им болни, не физически а психически - живеят един празен от съдържание живот състоящ се от непрекъснат стрес да не се катурне нещо някъде в него защото не могат да се справят ако както го казваш я няма филипинката да чисти или пък пътят до магазина, аптеката, пощатата, банката и т.н. е целият в дупки ... или пък не са се застраховали да си вържат гащите ако нещо недай си боже им се наложи да плащат.

Да ти разкажа няколко истории от последните няколко седмици:

Оспамиха ме за някакво национално (т.е. белгийско) състезание по C/C++, по принцип е ясно, че цялата работа е "иновативен подход за набиране на персонал" но викам си хайде ще участвам ей така за спорта, тръпка ми е, още в началото на 90-те ходех по олимпиади и т.н. да видим ставам ли още или не. Уж на майтап пък взех, че се оказах в топ 10 и ме викнаха на финал - близичко беше, на пешеходно разстояние от нас, пък обещаваха и коктейл + безплатна вечеря. Явно съм одъртял вече и мозъкът ми не работи като когато бях тинейджър та не ми стигнаха по 30 секунди на въпрос да разбера въпроса, камо ли да видя кой от 4-те отговора е правилният - това включваше и пасажи код по 5-10 реда в условието. Някои от експертните въпроси бяха съвсем елементарни - примерно дефиниране на указател към функция. Т.е. доста неадекватен тест за оценка на подходящ персонал - в бранша рядко се налага да се намират грешки в код с гледане за 30с. Отделно на няколко въпроса бяха сбъркали и верният отговор ... т.е. как са подготвяли въпросите без да проверят отговорите и това няколко човека - университетски преподаватели, висши (т.е. много опитни в бранша) мениджъри и т.н. Общото за журито беше, че до един бяха нахакани но добронамерни западно европейци. Спечели го някакъв Славомир - май май беше на моите години - седеше отдясно на мен, отляво ми седеше един младок виетнамец току що (т.е. от месец) дошъл за в Белгия - т.е. от тези топ 10 които бяха събрали май половината въобще не бяха западно европейци. Интересно, че нямаше нито един индиец. Заприказвах се с един чичка от организаторите т.е. гонещ 60-те и го питам откога е в бранша - тръгна да ми се оплаква как бил тръгнал навремето в някакъв завод на Филипс - били общо 20-на завода в Белгия през 80-те - мислил да гради кариера там и т.н. След 2-3 години му преместили завода в Малайзия и така един по един махнали за 10-на години всичките заводи без един. Най големият му "asset" в момента бил контактите които бил направил през тези 30 и кусур години т.е. нищо общо с първоначалният му план за спокойна кариера в голяма фирма.

Скоро имаше местни избори и съседа белгиец ме спира един ден да ме пита дали ще гласувам - обяснявам му, че няма защото ако един път гласувам ще ме гонят да гласувам на всеки избори пък нито им следя местната политика нито ми се плащат глоби, че не гласувам (то не че са глобили някой досега де - само плашат). Стана му криво, не било хубаво така - еми прав е, не е хубаво. Реших да си направя майтап и го питам - добре, кажи ми кои са ви фашагите защото може да съм имигрант ама никак не ми харесва политиката която водите с емигранти на хранилка тук - реши да не ми отговаря и доста се запени по темата - баба Меркел колко хубаво била направила, че взела милион имигранта, защото сега с това застаряващо население трябвало да има свежа работна ръка да плаща вноски зада дават на бъдещите пенсионери като него достойна пенсия. Също те били имали ангажимент към всичките си колонии които били експлоатирали толкова години и заради които живеели добре сега и били богата държава. Опитах се да му обърна внимание за противоречието което ми обяснява - не ме разбра ... сигурно ми е лепнал етикет - фашист. На другият ден истинските фашаги ми бяха пуснали и те рекламна картичка в пощата - време било да си върнат Белгия, за справка само в нашият квартал 80% не били белгийци ...

Детското списание на щерката празнуваха 40 години юбилей и бяха направили интерактивен брой т.е. цялото списание беше прочетено/разказано/прожектирано като театрална постановка - с рок оркестър, жонгльори, балет, учени експериментатори и т.н. Добре им се беше получило - само че на първите две "статии" ми идеше да си грабна детето и да си тръгна да не му промиват мозъка с глупости и внушават вина. Първото беше за децата в Сирия как бягат от войната и се качват на лодки да се спасят в Европа и се давят. Сърцераздерателно ... само дето и дума не обелиха, че тези в лодките въобще не са само от Сирия, че децата които са там са ги качили родителите им с пълно съзнание за рисковете без някой в Турция да ги им заплашва живота в момента. После дадоха фото репортаж от Африка - пак сърцераздерателен - толкова бедно живеели, че нямали дори футболни топки да играят и си ги правили от увити с парцали и прочее надути балони/презервативи - мъка, живи да ги оплачеш. Разбира се нито дума за това, че на практика глад няма, че детската смъртност е ниска, че никой не ги е бил родителите им да раждат по 4-5-6-7-8-9-10 деца (те между другото намалят вече де) без да могат да ги изгледат както западно европееца смята, че трябва да се гледат - с нови топки, скъпи дрешки и обувки и т.н. Не им обърнаха внимание, че децата на снимките се забавлавяха като всички деца по света, че бяха креативни като нещо го няма да си го направят сами - а не като белгийчетата които са научени, че ако нещо няма трябва да се реве на мама и тате за да го купят.

Нед Ное 18, 2018 3:50 pm
Профил
Аватар

След обяснихте колко е зле на Запад, я ми обяснете какво пак се заформя в България, че според вестниците пак има някаква национална стачка?

Заплатите са ниски, магазините празни, съда не работи, общините не работят, пътищата са с дупки, училищата и болниците не работят, бензина е скъп, престъпленията и мутрите са многобройни или нещо ново? Или просто цирка се завърна, а може би не си е тръгвал?

Нед Ное 18, 2018 5:23 pm
Профил
Аватар

Последното...
Тези протести са организирани. Нямам идея от кого, а и не ми пука...

Нед Ное 18, 2018 5:42 pm
Профил
Аватар

Траконе, кви са тия тиради ве - къде видя да ви казвам колко трябва да ви струва застраховката? Споделих как е тук и съответно ме питаха какви премии плащам. Колко точно трябва да плащате вие нито знам нито ме интерисува. Единствения ми пойнт беше че е добре човек да има добра застраховка и да не му се налага да я ползва. Всичко друго са някакви твои си итерпретации. Иначе ниски премии водят до ниски или никакви обещетения, щото всичко е пропорционално и управление на риска. И това е много добре, докато не ти се наложи да застаниш от другата страна. Подобно на положеието със застраховките за къщи - много хора в Бг не ги правят и като дойде наводнението, пожара, земетресението и т.н. почват да реват държавата да им плащала за разрушената къща. От къде на къде някой друг ще плаща, щото някой е решил да си спести едни пари за застраховка. Застраховките са измислени за споделяне на риска точно от хора, които нямат пари да плащат всеки път пълните щети. Демек само супер богати хора могат да си позволят да рискуват.

Нед Ное 18, 2018 5:43 pm
Профил
Аватар

И на мен на такова ми заприлича, защото не върви от една страна всички да приказват колко много работа има, а от друга как се задава поредния апокалипсис...

Да не говорим как оня клоун Сидеров и последователи са се загрижили за "голямата политика"...

Нед Ное 18, 2018 5:50 pm
Профил
Аватар

Мани го Болен... Обърни внимание какви коли се движат в протестите срещу високите цени на горивата. Да ме бяха питали, та да ги светна да изакарат малолитражки-трошляци и с тях да протестират. :wink: А като гледам как размахват трибагреника, направо ми се къса сърцето... :lol: Тия помияри така и не разбираха, че флага, герба и прочее държавни символи ... символизират именно статуквото, срещу което протестират ... уж.

Нед Ное 18, 2018 6:00 pm
Профил

Траконе, не е лошо като четеш да осмисляш прочетеното. Аз ти дадох примери, дърво не съм гризвал първо защото си имаме застраховки, и второ щото и да нямаме не ми е проблем да си платя. Ама не разбирам защо това че мога да платя за болница или обещетение, трябва да значи че не ми трябва застраховка. Всеки живее както иска, рботниците в БГ ги застраховам не за мое спокойствие, щото няй ми е лесно да им тегля една майна, застраховам ги за тяхно добро, ако стане нещо да не останат с пръст в устата, но и те не го разбират и не го ценят. Сигурно щеха да са много по щастливи ако вместо за застраховки и истински предпазни средства им давах тия пари като заплата, па било и 50-100 лв на месец....

Нед Ное 18, 2018 6:13 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Desert Leo написа:
Последното...
Тези протести са организирани. Нямам идея от кого, а и не ми пука...

Тенденциозно изказване , Приятелю !
Тенденциозно ... ако не си тук в "акото" не коментирай плийс !!!
Първо - бях там - НЕ СА ОРГАНИЗИРАНИ А СПОНАННИ (имаше древен слоганът "Мразя Ви безплатно !)

И ако наистина "не Ти пука" що коментираш ???
(дразнещо е !)

Харе сполай ти !

Нед Ное 18, 2018 7:13 pm
Профил WWW
Аватар

Grubi написа:
След обяснихте колко е зле на Запад, я ми обяснете какво пак се заформя в България, че според вестниците пак има някаква национална стачка?

Заплатите са ниски, магазините празни, съда не работи, общините не работят, пътищата са с дупки, училищата и болниците не работят, бензина е скъп, престъпленията и мутрите са многобройни или нещо ново? Или просто цирка се завърна, а може би не си е тръгвал?

1000-2000 човека си търсят някой нов велик политик да ги оправи,че текущия им бил омръзнал и пречат на всички останали да си вършат работата.
Съмнително е да успеят нещо смислено да постигнат, най много да сменят едни карикатури с други и всичко пак по начина който е до болка познат, освен ако не им стане достатъчно студено и не потънат обратно в кварталните кръчми, а спонсорите им да зачеркнат рисковия капитал като невъзвръщаем.

Нед Ное 18, 2018 9:35 pm
Профил ICQ

Хората протестират срещу ниската покупателна способност, срещу високите данъци, срещу недобре работещата осигурителна система.

А защо не протестират, когато ги наемат без законни договори, когато им дават заплатите в плик, когато работодателят не им плаща осигуровките?

Нед Ное 18, 2018 9:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614 ... 1080  Следваща