Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Wise написа:
Ами не си прав - Бонго да се е застраховал ДОБРОВОЛНО /третият

Никъде по нормалния свет го няма това. Даже е обратното, там почти никой не прави каско, освен ако не иде реч за някакви бутикови коли, всички разчитат на ГО за да си оправят колите (ако не са виновни разбира се). На мои колеги в Европа като им кажа, че правя каско на пет годишна кола извън лизинг и ме гледат като малоумен.

Тук в БГ каското се е наложило като стандарт, най-вече заради кражбите. А и така се спасяваш от главоболията по ГО, когато си потърпевш. Е имаш си други главоболия, щото и по Каско, застрахователите са едни щедри... Ама там нещата са доста по-пазарни и по-прогнозируеми, с ГО то е страшен буламач.

Пет Ное 16, 2018 4:36 pm
Профил ICQ

Е то вноската във гаранционния фонд за този Голф не е ли еднаква за всички застрахователи ?

Пет Ное 16, 2018 5:45 pm
Профил
Аватар

Бонго още за баба Рено избираше евтиното, ама застрахователите покриваха щетите без тън-мън, че и отгоре даваха. Но преди това имаше яко разследване как, кого и защо, пък и майсторите издали фактурата не работеха под навесче на улицата.
Вярно, че парите бяха същите ама в евра.

Пет Ное 16, 2018 8:24 pm
Профил

Цецо написа:
Wise написа:
Никъде по нормалния свет го няма това. Даже е обратното, там

Абе не е баш така, в САЩ масово се прави, само дето не се казва каско и е част от нормалната ти застраховка, но може да си избереш какво да покриваш, само щети към трети лица, или да покрива и за твоята кола. Ако не си го направиш да покрива и твоята кола, много вероятно е че ще имаш щети който няма кой да ти покрие. Ние си застраховаме всички коли и застраховката ни е в пъти над минимално възможното, кто казвам в пъти разбирай 2-3, дори доста повече май, най-евтината която е с някакво разумно покритие и що годе малък даунпеймънт е около 170$ на месец, нашата е повече със все отстъпки. Всичко зависи къде си, за европа не знам, но в САЩ всякакви видове застраховки може да ги смяташ за задължителни, и е добре да не пестиш от тях, иначе в един момент ще ти влезе през гъза и ще ти излезе през носа. Всеки разбира се сам си решава, но аз предпочитам да съм застрахован и да имам покритие поне 6-700 хил да не кажа милион защото не се знае утре какво е стане, и кой за каква сума ще те осъди, и ако нямаш добра застраховка ще трбва да се бръкнеш в джоба. Може никога да не ти се случи и да се окаже че си давал едни 2 хил -3 хил всеки месец на вятъра /това за всякакви/ , ама практиката показва че не е такава. Това важи за всичко, здраве, коли, къщи... за колите нени се е налагало досега да използваме, не за нашите но другите застраховки редовно се използват. За последните години са покрили сигурно няколко стотин хиляди, основно медицински разходи, не че сме много болни, ама ерката има янкави проблеми с главата, напоследък и някакви спазми получава и едно посещение до спешна помощ да и сложат някакво успокоително отива 10-15 хил, зависи какви изследвания ще и пуснат, а те всеки път пускат каквото се сетят преди да сложат какъвто и да е медикамент. За къщата също, вече не помня колко плащаме на месец, но повечето ел.уреди са покрити, преди година ни смениха фурната, като включи и преправяне на шкафа, ремонти всякакви, климатици два сменяхме скоро, единственото което сме платили е по 60$ на посещение и това е. Единствено хийтера в гаража си смених сам, че не ми се разправяше, и една помпа на топлата вода ремонтирах, всичко останало като уреди си го сменят застрахователите, сигурно с нас им е кофти щото нормалните американци сменят много преди да са се повредили нещата, ама аз нямам ни време, ни желание да сменям каквото и да е и всичко работи докато умре.

Пет Ное 16, 2018 9:10 pm
Профил

dan написа:
Абе, Палавров, що не си седиш тук, дето пропастта между бедни и богати е толкова голяма, а одиш по загнилиьо запад????

Щот мога :D
Мога и да не ходя ... зависи началника какво ще рече ;)

Пет Ное 16, 2018 9:23 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
........ и едно посещение до спешна помощ да и сложат някакво успокоително отива 10-15 хил .......

Цялата сграда ли наемате или само един етаж?
Мани, системите различни - целта една: да те издоят до дупка.

Пет Ное 16, 2018 9:38 pm
Профил

Цецо написа:
Просто трябва да се тръгне от презумпцията, че кола, която не е в движение носи минимален риск, т.е. глупаво е тежестта на застраховката да е персонализирана върху колата. Основния риск е от шофьора, там трябва да се персонализира застраховката.

Цитат:
Ако са 10 и са служебни то вероятно ще да се карат всичките. Ся ако на всяка кола има тракер по колко се кара е друго ама не става ли много сложно.

Логиката е правилна и няма нужда от тракер - пробега на автомобилите се проектира в платеното гориво. Слагат 4лв за литър и удрят джакпота - левче за застрахователите има, хората се замислят сутрин дали да не хванат обществения транспорт, еко-меко, здравеопазване.
Обаче има един дребен за мен, ама основополагащ за дебелогъзите дупетати проблем - не просто няма да ги изберат ако направят бензина 4лв, ами и работния ден няма да ги оставят да довършат ...
Всъщност, както в Англията, би било логично риска да се оценява по-точно и да оказва влияние върху цената, защото не е само до изминатите километри. Но пак е в пъти по-правилно да е на км.
Както с ддс - боли ги ти какво декларираш или криеш, нали все ще си платиш двата десятъка.

Пет Ное 16, 2018 9:42 pm
Профил

Така е там, затова трябва да имаш застраховка. Преди две години един колега вдигна кръвно, първия път две три изследвания и система, беше около 6000 дадоха някаква отстъпка и платихме около 2000, вторият път се наложи линейка, сметката беше около 8000, това за едно кръвно ... естествено болниците не вземат тия пари, това е твоят бил който застрахователя казва че покрива, реално плаща горе долу 1/5 от това, дори и до 1/10 се стига, това официално никой няма да ти го каже, в отчетите се виждат само разходите, но не пише шина за крак 200$ ... но това е бизнес. Затова и трябва да имаш застраховка, защото ако нямаш ще платиш като поп на дебелата тарифа която е за плашене, най-много някоя отстъпка да ти дадат като на нас, защото колегата беше в командировка иняма местна застраховка. Така че застраховка си трява, осоенно автомобилна и здравна. Имай в предвид че има стада адвокато които само чакат някой да пострада или да може да се направи на пострадал за да издоят застрахователя, и ако не е застрахователя ще си ти. Обещетение от 100-200 хил хич не е рядко за някакви глупости, може да се сетиш кои нации го практикуват най-често, и после търсят някакви скрити фитнеси за да не ги гепне застрахователя.

Пет Ное 16, 2018 9:44 pm
Профил
Аватар

gicho написа:
....Както с ддс - боли ги ти какво декларираш или криеш, нали все ще си платиш двата десятъка.

Да бе! Аз ако плащах ДДС никога нямаше да стана милиардер. Аз само го тегля :)

Пет Ное 16, 2018 9:50 pm
Профил

исканията на брадатите майки пред МС са изпълнени...

Пет Ное 16, 2018 10:16 pm
Профил
Аватар

Ако ви направят съдебната система като тукашната ще почнете да се молите да имате хубава (не евтина) застраховка, която да сикупите и да се молите да не използвате. Тоя с бентлито да си направил той скъпа застраховка, щото Петкан като се напил и го блъснал нямал пари за застраховка - баси и смешките. Ми като няма пари за застраховка няма да кара кола бе - толкова е просто. Иначе прави се застраховката (гражданска отговорност) да зависи от шофьора И колата, щото реално зависи и от двете, прави се минимален лимит, който да покрива (тук е $20к за имуществени, $20к за неимуществени на човек и $40к тотално за инцидента) и всеки да си прави сметката. Ако искаш караш с минимума и трепериш нон-стоп да не стане нещо, щото от личен опит удряне леко на една баба на паркинга и чупи ябълката горе в таза и операцията само струва $180к и докато минат разследванията и адвокатите се разберат ти побеляват косите, щото си отговорен с цялото си имущество или пък си купуваш застраховка с по-големи лимити и си свиркаш. Сега моята е с $500к лимити и отделно имам застраховка чадър, дето покрива всичко, не само инциденти с коли и е с лимит $2млн. Като искаш и каско или пък да се застраховаш от такива с малко покритие, вече си зависи само от колата, която караш щото може да е такава за $10к но може и да е за $1млн. Застраховките са нещото, от което вече не пестя и стотинка - купувам най-доброто и се надявам да не го ползвам. Един вид застраховката е - the cost of doing business :).

Съб Ное 17, 2018 3:46 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
...Сега моята е с $500к лимити и отделно имам застраховка чадър, дето покрива всичко, не само инциденти с коли и е с лимит $2млн...

Ако не е тайна, от какъв порядък е премията която се заплаща за подобна застраховка?

Съб Ное 17, 2018 3:55 pm
Профил
Аватар

За 3 коли с трима шофьори (аз, жената и сина) плащам около $1800 за 6 месеца (тук застраховките се подновяват на 6 месеца), демек около $3600 на година. Но това е гражданска плюс каско и щото сина е на 22 год. Преди той да вземе книжка плащахме с жената за две коли около $1100 на година. Разликата между $50к покритие и $500к за моята застрахивка е около $300 на година. Само гражданска отговорност със същите покрития щеше да е около $1500 на година. Това е за горе долу скъпи коли - за по-средна ръка коли застрахивката щеше да е около $2800-$3000 вместо $3600. Чадъра, дето покрива всичко е около $1500 на година пак основно заради сина иначе щеше да е около $1000. За да имаш чадър трябва застраховките на колите и къщата да са с минимум $250к покритие и чадъра е за мин $1млн. За къщата плащам около $800 на година пак за $500к покритие. Застраховката за къщата покрива и тъй нареченото персонално лиабилити - някой ако се хлъзне у нас и си счупи крака или пък докато играя голф и нацеля някой в челото и го пратя в спешното за няколко дена. Чадъра покрива всичко над лимитите на колите и къщата, което техните застраховки не могат да покрият. Цените на застраховките зависят и от това къде живееш - в ЛА или пък Ню Йорк ще е доста по-скъпо или пък в Чикаго в ситито сравнено с при нас на село. Дам ли си колата на някой да я кара и стане нещо важи моята застраховка, не неговата, демек той може и да няма. Също така моята застраховка покрива и коли под наем ако са наети до 30 дена период. Над това се смятат за един вид постоянна кола и се иска да направиш допълнителна застраховка все едно е твоя кола. Сега последно време някои кредитни карти покриват до $100к ако колата под наем е наета с тяхната карта.
Въобще тук е страната на застраховките, щото не се знае кой за какво може да те съди :D Примерно застраховката на докторите за малпрактис им струва около $100к на година щото ако оплескат нещо тук се плащат яки обезщетения. Мисля също че в повечето щати има лимит за колко максимално човек може да бъде съден за персонално лиабилити - $3-4млн мисля е. Затова и застраховките чадъри покриват макс до $4млн. За бизнесите няма лимит за колко могат да бъдат съдени и затова минималния лимит за застраховка за такси примерно е $1млн. Аз затова не ползвам подобните на Юбер и Лифт щото те карат с обикновенните застраховки с лимит от $20к.
Преди месец ме гепиха в Джорджия за превишена скорост (85 мили на 70 ограничение) и понеже нямам време а и възможност да се занимавам с тях там на място си платих глобата като поп ($350) и сега очаквам само тоя инцидент да ми вдигне застраховката за колите с около $300 на година за три години. Демек едно такова смешно спийдване ще ми струва около $1250 тотал :D .

Съб Ное 17, 2018 4:43 pm
Профил

Като покрития и нашите са горе долу така ама за цени не знам, жената се занимава с това, мен през повечето време ме няма, помня само че за тая във вегас ни излиза около 800 на година и хем стои в режим гарж повечето време.
В БГ хората не са свикнали да се застраховат, за строителната фирма правя каквито има, и за служители и за щети и за проф.отговорност. Миналат година на едно изложение една от стените падна докато застроявха, подизпълнителя обаче нямаше никаква застраховка, хем на няколко пъти им казах. Двама пострадали, единия по-сериозно и сега е хванал някакво адвокатче в UK и се опитва нас да съди, а той е служител на подизпълнителя, да не говорим че точно той ме уверяваше как стената е "бетон". Ако то се беше застраховал, сега нямаше да има проблем със служителя си, той пък друг тарикат, явно е решил че от нас ще изкара повече и май ще се разходя до пловдив и ще възстановя щетите в оригиналният им вид...

Съб Ное 17, 2018 5:29 pm
Профил
Аватар

Мдам, само след една седмица тръгвам към хамериката за да ме блъскат колите.

Съб Ное 17, 2018 10:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613 ... 1080  Следваща