|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:11 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Съвет за електрожен
Целулозни електроди?! Бях боядисал и опушил няколко пръчки за шишчета и ги слагах на ръкохватката на електрожена - ако знаеш какъв "сръбски" се чуваше  Обяснявах, че това е електрод за дъски - като си калпав заварчик кой ти е виновен?!
|
| Чет Ное 15, 2018 4:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Ами целулозни да, електродите не са само рутилови, има най-различни обмазки избира се според материала, типът заварка, нужният контрол и т.н.
|
| Чет Ное 15, 2018 5:27 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Е, предпазните средства са малко по-сериозни и (д)ефектите от пренебрегването им личат отдалеко. Макар че те сега солариумите са модерни и може даже фурор да предизвикаш ако си заварявал клекнал с къси гащи 
|
| Чет Ное 15, 2018 6:14 pm |
|
 |
|
pechkov
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Пет Фев 14, 2014 4:45 pm Мнения: 439 Местоположение: Монтана
|
Някакъв съвет за тел? Edit: самозащитен тел имах предвид. 
_________________ Не карай по-бързо от своя ангел-пазител!
|
| Чет Ное 15, 2018 10:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
От тел до ТЕЛК разликата не е огромна!!!
|
| Чет Ное 15, 2018 10:59 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
С ауспух мастур бях приказвал за телоподаващо, човека рече , че ако не се ползва редовно CO-то , телта ръждясва. Та има такава защитена от ръжда ?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Чет Ное 15, 2018 11:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Уф, пак аз  Преди доста години си купих от лидъла помеднена. Аз я купих само за тел, не за заваряване. Още след една година ръждяса тук-там, но после не мръдна особено.
|
| Пет Ное 16, 2018 12:23 am |
|
 |
|
pechkov
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Пет Фев 14, 2014 4:45 pm Мнения: 439 Местоположение: Монтана
|
Имах предвид тел за заваряване без газ. Ползвам ей тази, заварките се получават добре, без да претендирам, че имам уменията на заварчик. Но в един момент като си рече, че няма да стават заварки, и плюе на капки, каквото и да правя. След няколко метра изхабена тел - се оправя, и пак почва да заварява добре. Не мога да твърдя със сигурност, че проблема е в телта, но евентуално бих пробвал с друга тел, ако някой може да подскаже за нещо изпробвано.
_________________ Не карай по-бързо от своя ангел-пазител!
|
| Пет Ное 16, 2018 1:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Ами може и до бранда да е, а и този на телоподаващото. Който и каквото да ти говори, знай че с 0.8-1 няма как да получиш по-добър шев спрямо заваряване в газова среда. То това е измислено за домашно използване или пък ако чак толкова те мързи и не ти се носят бутилки. Разликата между добър и не толкова добър електрод не е малка, за телта не знам ние купуваме само качествена. Абе и това като всичко останало си иска и техниката, и уменията и условията. Иначе Ицо дето казва колкото да си прикапеш хасмалъка .. да ама такива прекапани неща съм виждал че ... верно вече никой не си остаъклява терасата с Т винкел, ама на времето беше много модерно 
|
| Пет Ное 16, 2018 6:48 am |
|
 |
|
nik
|
теловете без газ са по-скъпи, купувам само за газ, и да, ръждясват ако се оставят на влажно, като в мазе например, иначе на сухо си кара с години без проблеми, и много трябва да се пази от дъжд, малко да го навали и половин ролка заминава също трябва да се пази от химикали - например в същото помещение ако имаш азотна киселина в пластмасово шише - минава си през пластмасата, насища въздуха в стаята и всичко наоколо започва ускорено да ръждясва не мога да препоръчам марки, щото купувам само евтини, имат някакво покритие като медно, вършат ми работа без проблеми
колкото до плюене на капки - както казах по-рано проблемите са много, резултата все един и същ - кофти заварки може ръжда по телта да затруднява плавното движение (телта забавя и образува капка висяща във въздуха) може лоши ел връзки по самото телоподаващо (усещаш как телта удря в детайла) може корозия по медната човка която подава телта (пак удря в детайла) първото ми телоподаващо което беше евтино купено - моторчето си променяше скоростта при загряване - в началото върти по-бавно, като загрее регулатора започва да върти по-бързо и трябваше да корегирам в процес на работа (въпреки че беше рекламирано като автоматично регулиране)
|
| Пет Ное 16, 2018 2:30 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
nik, ти с какъв модел си? И какъв ти е бил предишния?
_________________ Хайде де!
|
| Пет Ное 16, 2018 2:36 pm |
|
 |
|
nik
|
предишния ми беше купен, някакъв от най-евтините, безмарков, пак MIG-160 писано като модел, но доста по-зле от това което си пуснал по горе, някаква китайска имитация, уж 160 ампера ама по-скоро 60 откраднаха го, сега съм със самоделка, малко и слабичко, но за дребни неща върши работа
|
| Пет Ное 16, 2018 2:55 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Една дреболия която често се пропуска - повърхнините които се заваряват трябва да са чисти от ръжда, боя и други замърсители.
|
| Пет Ное 16, 2018 3:00 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Аз днес трябва да го купя, утре ще му е сефтето. И съответно още се чудя телоподаващо за 600 или инверторен електрожен на същата фирма за 300. Гледам филмчета из тубата как се заварява с електроди и не ми изглежда невъзможно трудно.
|
| Пет Ное 16, 2018 3:01 pm |
|
 |
|
dan
|
Профилите сякаш са намазани с някакво масло. С бензин става ли да го почистя?
|
| Пет Ное 16, 2018 3:02 pm |
|
|