| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Коли
А, това със седалката си е много кучешки въпрос на вкус. То по принцип удобна няма, при положение че часове наред трябва да седиш неподвижен. Аз я държа максимално ниска за да ми е удобно товароразтоварването на гза, не че е огромен, по други причини. Това съответно иска повече място за краката за да не стоя с вирнати колене. А за да не стоя с протегнати ръце се налага сгъването на облегалката напред. Колкото да е странно, при това уж неудобно положение не ме заболява кръста, а ми се схващат врата и раменете, почва се от лявото рамо заради колана.
|
| Пет Ное 02, 2018 11:03 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Бонго - твоя голф4 няма нищо общо с тоя за който аз говоря. И седалката на "ебаси големия голф" има 6 различни неща за наместване + отопление и вентилация...
|
| Пет Ное 02, 2018 11:05 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Разбрах де, ама аз почнах с една каручка наречена Фиат Панда, за москвича - бях млад тогава, пък и не ми се налагало повече от час да го карам. В общи линии идеята ми беше: харесваш си набор от правила за наместване и толкоз, после най-веротно ти се приспособяваш към позата. И нема нужда да връткаш непрекъснато 20 моторчета.
|
| Пет Ное 02, 2018 11:13 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е то да беше един път - ама не. Вече не знам колко пъти все изгърбен слизам ...
|
| Пет Ное 02, 2018 11:28 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Много неща не ми харесаха. За не малка част от тях съм наясно че е по-скоро въпрос на вкус, и това че на мен не ми харесва, не значи че друг не ги намира за удачни. Тая работа с евтиното изпълнение и дрънченето на варел ми дойдоха в повече. Взели бутони без осветление, щото били по-евтини на Илиенци, и требе да се прекарат 1 или 2 проводника по-малко. Пестено, но пестено от глупости. Автоматичен режим на стъклата. Да, само на шофьорския. За другите, по-редичко...  И куп подобни... За дрънченето на каца... Не съм водил статистика, но имам спомен за едва три автомобила с подобна екстра: 1. гореспоменатия Вартбург 2. една нова за времето си Импрезка, евтино изпълнение, с ниско ниво на оборудване, с най-малката моторетка (1.5 или 1.6). 3. гореописания джи... автомо... абе нещо, произведено от Тойота.
|
| Пет Ное 02, 2018 11:55 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Първото поколение е правено със същата идея с квато и Лада Нива - здрава непретенциозна малка джипка с ниска цена, предназначена за секретарите на ТКЗС-тата, обаче пък да не е съвсем толкова военна като УАЗ-ката.  Да, обаче се оказва, че вместо текезесари, тая кола я купуват предимно жени (и други същества с неизяснен пол) по градовете. В Тойота са били ей така -  обаче кво да правиш, трябва да се продава. Съответно второто поколение вече се отклонява от първоначалната идея и е леко по-комфортно, но си остава все така здраво. Третото поколение вече няма нищо общо с първоначалната идея и се позиционира в класа на т.нар. "компактни градски кросоувъри" от сорта на Нисан Кашкай, Мицубиши ASX и т.н. Актуалното четвърто поколение вече е скъп скрап, както и всичко останало.
|
| Пет Ное 02, 2018 12:29 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
 |  |  |  | Цитат: > Ядосан естонец води списък на ремонтите върху BMW-то сиНедоволен собственик на почти ново BMW 750i G11 от Естония протестира срещу постоянните повреди на колата с грижливо изписан върху каросерията списък на дефектите и поправките. Срещу всяка неизправност е отбелязан моментният пробег на баварската лимузина с цена €122 700. За малко повече от 54 000 км "седмѝцата" явно е създала доста грижи на човека, като първите проблеми са започнали още преди 20 000 км. Списъкът на задната дясна врата споменава: 18 000 км - поправка на вентилацията на шофьорската седалка 20 000 км - ремонт на люка 23 205 км - смяна на маркучите на охлаждането на турбото 27 312 км - смяна на термостат и поправка на освежителя на въздуха в купето 30 000 км - смяна на управляващия модул за позициониране на шофьорската седалка и поправка на освежителя на въздуха в купето 40 000 км - повреда на арматурното табло 45 500 км - повреда и смяна на двигателя 50 000 км - повреда и смяна на волана 52 000 км - силни вибрации и тракане в салона 52 750 км - нестабилна работа на всички сензори 54 082 км - грешка в окачването, дефектен компресор 54 082 км - дефект и смяна на маслените маркучи на двата турбокомпресора На предната дясна врата пък има послание към производителя и естонския му дилър: "Под предния капак би трябвало да има 450 коня, но всъщност има само един, който едва работи. На вниманието на BMW AG и Inchcape Eesti". |  |  |  |  |
И ся кво?  Не си е работа нито назад към Лади-те, нито напред към скъпия скрап. Начи остава пешачката или елегантно педелиране. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
Последна промяна Private на Пет Ное 02, 2018 3:08 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Ное 02, 2018 1:09 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Опитай се да отгатнеш колко от изброените не могат да се повредят в една Лада, и защо? 
|
| Пет Ное 02, 2018 1:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Е па нема! На единия бразуър на телефоня нямам блокер и освен реклами друго май не гледам, отделно че гигабайтите си ги плащам.
|
| Пет Ное 02, 2018 1:47 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Колкото и да се пънеш, безсмислено е съществуването на какъвто и да е апарат, който е невъзможно да се ползва поради повреда.
|
| Пет Ное 02, 2018 4:58 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не се пъна. Ама изобщо. Свикнал съм с мисълта че техниките се повреждат по една или друга причина. Е, на моменти е дразнещо и досадно, но това е положението.
|
| Пет Ное 02, 2018 5:09 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
На пазари има и лади, и бмв-та - клиентите си избират кое да купят. Ама са малко тия дето купуват ладички с идеята да не им се счупи климатика. Искам да кажа че ония дето купуват нови коли не гледат дали е карбуратор или директно пръскане, те гледат разход, вървене, комфорт и на база на това купуват. Ако в новата А8-ца има радар за разстояние, дали има голям смисъл бмв да се мъчат с E38 да му се конкурират?
|
| Съб Ное 03, 2018 11:03 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Японските марки/модели имат доста странно разбиране за лукс и екстри. И моят Форестър го взех със всички възможни опции и добавки ама и той няма подсветка на бутоните на вратата и в тъмното доста често ми се е налагало да погледна съсредоточено за да заключа вратите или стъклата. И доста други дивотии има - само шофьорската седалка е с ел.пакет и то без памет, стъклата, огледалата и люка се отварят/затварят само при включен двигател/контакт и т.н. ... Ама пък си е здрава кола и като му преглътнеш тези дреболии всичко друго е ОК
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Ное 03, 2018 11:11 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
А бе ако имах работа по къра нищо освен "Нива" не бих си купил за разлика от новопоникналите "фермери". Ако работата ми беше свързана с дълъг път в никакъв случай не бих си купил нещо фрашкано с електроника. Ако бях келеш щях да продам нивите на дядо си и да си купя най-лъскавото за което ми стигат парите. И т.н. Пък карам гоуф 4 - малолитражка ...
|
| Съб Ное 03, 2018 11:37 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
А колко могат да се повредят в една Лада пък не могат в тази: 1. да избяга центровката. 2. Да се разстрои карбуратора, сместа 3. Да се измени разстоянието на електродите на свещите със повече от 0,2мм (прекъсвания в запалването) 4. Да се разстрои сместа на изпрителя за газта (евентуално) Между другото на моята кола центровката не е мръднала повече от 20 години  И все пак не случайно са ги направили с електронно запалване/впръскване новите Лади. Аз съм за електрониката по колите. Те и ВАЗ са за явно 
|
| Нед Ное 04, 2018 12:46 am |
|
|