Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Ниски температури 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Ниски температури
Ъъъ, многу мьй срам, ама ако ще е омазване: най-евтино и може би ефикасно ще е онзи черният "силикон" за автомобилни прозорци.

Вто Окт 30, 2018 7:38 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Ако имаш ток в излишък, що не сложиш една 2-3-5 ватова крушка в кутийката?

Вто Окт 30, 2018 9:30 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Desert Leo написа:
Има ли някой от пишещите тук, който да е изпитвал електроника на минусови температури, по каква методикаи какви резултати е регистрирал? Защото като чета мненията ми се стрева, че сме в раздела "Хумор". :) Няма лошо, но не помагате на питащия...
Груби, направи следното:
1. Покрий платката с няколко (до 3) слоя с Plastik 70. Пробвал съм го за пръв път преди 20-тина години и го използвам и до днес. Така ще защитиш спойките и компонентите.
2. Ако не сигурен дали кутията гарантира херметичност, залей платката в кутията с този силикон.

Не знам този коментар дали беше за мен, но аз лично съм изпитвал електроника на минусови температури. Даже и работи понякога :)
Сега като се замисля дори съм ривърсвал, подобрявал и изпитвал вашите творения правени в cопoт средата на 90-те за които не веднъж си споменавал.
Ех спомени.... матричен ЛЕД дисплей (супер!), iнфиниън микро контролер (много добър избор бай дъ уией, май беше единственият чип който бачкаше при -50 по чаршаф), не много ефикасна защита от копиране (един самотен байт в цял празен еепром). По спомен аналоговщината беше пълна аматьорщина. Най готиното от цялата разработка, типично по shапкарcки беше кутията: светло зелена, алуминиева и с перфектно фрезовани алуминиеви панти.
Поздрави

Вто Окт 30, 2018 11:17 pm
Профил
Аватар

jig.tak написа:
Не знам този коментар дали беше за мен, но аз лично съм изпитвал електроника на минусови температури. Даже и работи понякога :)
Сега като се замисля дори съм ривърсвал, подобрявал и изпитвал вашите творения правени в cопoт средата на 90-те за които не веднъж си споменавал.
Ех спомени.... матричен ЛЕД дисплей (супер!), iнфиниън микро контролер (много добър избор бай дъ уией, май беше единственият чип който бачкаше при -50 по чаршаф), не много ефикасна защита от копиране (един самотен байт в цял празен еепром). По спомен аналоговщината беше пълна аматьорщина. Най готиното от цялата разработка, типично по shапкарcки беше кутията: светло зелена, алуминиева и с перфектно фрезовани алуминиеви панти.
Поздрави

Сещам се от кои варненци си... :wink: Ами напиши за кое точно творение става въпрос, защо се наложи да го ривърсваш, а не да го проектираш или просто да го произвеждаш, кога се е случило това и кой го е произвежда(л). Защото аз имам спомен за случая, че не можаха да подкарат работещи и тествани платки от ЗИП-а, просто защото никой не си беше направил труда да осмисли за какво е предназначено творението и какво прави. Ако е за критика на това творение, аз мога много повече от тебе... :) А, и още нещо. Ако наистина си подкарал творението за хонорар под да речем 30-50к долара си направо будала, защото пазарната цена на една бройка беше между 12 и 25 к долара и имаше доволно търсене..

Сря Окт 31, 2018 10:46 am
Профил
Аватар

Не се заяждайте моля :) Мисля, че достатъчно помогнахте всички.

Сря Окт 31, 2018 11:22 am
Профил
Аватар

@ десерт лео
задаваш много въпроси. Очевадно знаеш за кое от двете неща става дума, вероятно знаеш и що за стока беше. Другото го проектирах изцяло от нула защото оригиналното беше малко в стил транзисторен радиоприемник.
Недей прави лирични отклонения в стил "една жена каза" кой какво не успял да подкара и колко пари е трябвало да искам за работата.
Ако след това което написах в предния пост все още имаш съмнения че съм докарал проекта докрай, попитай нещо конкретно относно електрониката/софтуера/пуцалото ако си наясно с материала. Все още помня доста подробности, но беше много много отдавна и вземам да забравям
Интересна ми е и твоята роля в оригиналната разработка

Пет Ное 02, 2018 1:40 am
Профил
Аватар

Що оспамваш темата? Ако желаеш пишкомерене, не си попаднал на правилния човек.

Пет Ное 02, 2018 10:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2