|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:23 pm
Жични и безжични комуникации
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Жични и безжични комуникации
моето разбиране за тест е - първо с обикновен удължител, може да взема един 100 метров кабел и да сложа три разклонителя - в началото, средата и края - втори тест - сграда някаква с външно осветление (някой замък, паметник и т.н.) - един модем вътре и един или повече по осветителните стълбове, може би ще е добре и някакъв лог да си водя за седмица или нещо такова. т.е. ще ми трябва или реален тест или някаква записана последователност.
понеже идеята дойде от наши дистрибутори, като нищо ще им запратя няколко и ще им кажа да тестват там където им е дошла идеята, конкретно беше една фирма с архитектурно осветление близо до Рим. има осветителни протоколи, които вървят и по-етернет и даже имаме някакъв такъв конвертор
|
| Нед Окт 28, 2018 1:45 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Объркал съм се, mac/phy-то е атерос AR7400: https://www.codico.com/fxdata/codico/prod/media/Datenblaetter/AKT/AR7400+AR1500%20Product%20Brief.pdfДават го до 700мбит/с по коаксиален, гледам че някой ги пускат и по телефонен: https://bitlair.nl/Projects/Ethernet_over_phone_cableОттам видях че тп-линк имат utility, и погледах на trendnet - ами и те си имали такова, а аз се мъча да пускам скриптовете... Не намирам лан кабел обаче ... 
|
| Нед Окт 28, 2018 2:31 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Е, това не знам доколко е подходящо приложение - в смисъл едно е да гониш 500мбит/с, друго е да ти стигат 1200 бода ама да осветяваш стадион... Както и да е, видях че в по-новите ревизии на homeplug поддържат репитъри - не знам дали имат предвид че онзи контакт по средата на разклонителя дето говореше ще го изиграе такова, но може да се проучи. Твоите клиенти ще да искат сигурно и защита от атмосферни влияния, .... - със сигурност soho продукт няма да им пасне. Може бе разни модеми като отделни модули - имаше нещо даже за ардуино по спомен.
|
| Нед Окт 28, 2018 2:35 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
ама ти за осветление ли го мислиш това... има къде къде по по най варианти за това
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Окт 28, 2018 3:52 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Пак да повторя - по това 485 върви DMX стандарт, от 250кбит нагоре докъм 1-2МБит, в най-лошия случай 4Мбит (при сложни инсталации, безжични връзки и т.н.). Знам, че има мноооого по-лесни варианти, но те нса стандартни и отпадат.
|
| Пон Окт 29, 2018 12:26 am |
|
|