Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Генератор Feeltech FY6800 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Генератор Feeltech FY6800
Някой използва(л) ли го е това, FY6800
http://en.feeltech.net/index.php?case=a ... how&aid=61

https://tech.scargill.net/fy6800-signal-generator/

и по-специално софтуера за програмирани сигнали?

Нуждая се от правоъглен сигнал - 50 или 100Hz на двата канала/изхода, които да се включват/изключват през няколко секунди, в някаква безкрайно повтаряща се последователност. Амплитудата 0-20Vp-p си я има, коефициента на запълване е 50%.

Ако пусна канал 1 с 1Hz, канал 2 с 2Hz, с външна модулация 50Hz не се получава, защото модулира само единия канал (или аз така разбрах).

Благодаря за всеки съвет предварително.

Вто Окт 16, 2018 1:06 pm
Профил

Мнение Re: Генератор Feeltech FY6800
Ами напиши си го, 10 до 100 реда според контролера и/или езика.
Става и на ПЦ, Ц,Ц++.Ц--, Кобол,Фортран...
Пуш-пул 0-20В се прави с три транзистора, захранване 20В - вземи си универсано зарядно за лаптоп.

Вто Окт 16, 2018 10:53 pm
Профил
Аватар

Ами и това е вариант, но хората които ще го използват не им е работа да модифицират код, когато им е нужна промяна, нито да запояват. Затова съм взел готов генератор, дори и да е китайски.
Благодаря все пак.

Вто Окт 16, 2018 10:59 pm
Профил
Аватар

Е програмируемите банки са OK, но си има подробности - като например че амплитудата рязко пада. Някой се е оставил ръцете по FPGA-то и схемотехниката. Да не говорим за PC софтуера, който постоянно гърми - но за толкова пари, толкова. Нямам право да се оплаквам.

Сря Окт 17, 2018 1:40 am
Профил

Имаше някакви схеми със К155ЛА3 за звукови сирени или какво беше. Със една интеграла се правят 2 мултивибратора. Единият мултивибратор работи на ниска честота и включва/изключва мултивибратора със звукова честота. :roll:

Сря Окт 17, 2018 3:40 am
Профил
Аватар

Нека пак да напиша въпроса - някой да е работил с ТОЯ генератор,
и по-точно да е опитвал работа с програмируемите сигнали
и да е настъпвал мотики с тях.

Ако никой не го е виждал или чувал, здраве :)

Самоделката е направена и работи, просто искам малко повече гъвкавост и да не започвам да правя кутии, платки и т.н.

Сря Окт 17, 2018 9:51 am
Профил
Аватар

не би и ми минало през акъла да купя таквоз нещо...

от малкото голи снимки на нещото в нета:
- видимо е със софт процесор в циклон-4
- конструктивната концепция е ... хммм (в никакъв случай не се доближава до мъррр)
- има хакове на заменено импулсно захранване с линейно (траф, грец, LDO). не съм се зачитал нататък, вероятно има проблеми с импулсната мощност и там да е заровено кучето в твоя случай с импулсни сигнали с голяма амплитуда (и вероятно мощност)

софтуерния 'менуал' също е хммм. очевидно не са чували за SCPI. вероятно не са чували и за други неща.
концепцията за генериране на самия сигнал на ниско ниво вероятно е ОК. повечето снимки и ревюта пропускат крайния усилвател. видимо е един чип по не особено голям радиатор (виждат се 2 вида радиатори, или малкия е бил недостатъчен и са го увеличили, или са решили да спестят още някой цент и да направят по-малък). от решенията, които съм виждал по китайчетата от този клас, обаче, съм силно скептичен да е реализиран като хората. в AWG на HP в първите версии е техен чип, после минават на хибрид. информацията в нета и за двете е по-малко от библиографията на прочетените книги от Него.

1. като начало, пробвай да го захраниш със захранване лаб. грейд и виж дали проблемите с амплитудата ще останат. ако е така - направо го прибери в някой шкаф, докато не изчезне от счетоводния баланс на фирмата. ако се оправи ситуацията, направи му линейно захранване и стискай палци. поне няма да се занимаваш с кутии :P

2. със софтуера не виждам какво може да се направи. софт-процесора вероятно му стига въздуха да клати менюта и генерация (все пак има едно ST на дисплейната платка), но за смилес RTOS надали ще му е останал ресурс. все пак е възможно с твой софт, който директно изпраща команди по серийната порта да работи стабилно. ще трябва да прочетеш 20-те страници описание на командите и пак да стискаш палци, че то съответства на реализацията. с техния софт не мисля че си заслужава да си губиш времето.

3. купуваш си използвано HP 33120/220 и забравяш за проблема.

Сря Окт 17, 2018 10:39 am
Профил
Аватар

Ами подкарах го, но има странни разбирания за памет, т.е. като се събуди се power cycle явно някои от банките мажат по-другите.

Но като гъвкаво решение за първи проби е много добре. Все пак струваше под 90 зелени с доставката, а си има нормална кутия, дисплей и захранване. Само Циклона струва толкова ако го купя отделно.

Интересно, че ако избера правоъгълен сигнал, си прави амплитудата от 20V, но с програмируема банка при амплитуда над 3 (каквото и да е там волтове, компоти, ябълки), амплитудата никога не стига повече от 5V и започва прогресивно да намалява ако задам по-висока стойност. Според мен някой е загубен в превода, улучил съм стара версия или някакъв фалшификат.

Но работи учудващо добре като комуникация с PC софтуера, дори не запцна.

Не очаквай такива неща като SCPI, но все пак хората произвеждат и имат доста модели. Може пък и да пораснат като GW Instek, Siglent и т.н., и тогава да им дойде на акъла за SCPI. Използвано 33120... просто изяжда целия бюджет, тежко е и отговорно. Плюс ровенето в стария им софтуер... и там нещата не са много розови, пробвал съм го.

И си мисля, че май ще направя най-накрая всичко хардуерно, с един кварцово стабилизиран генератор за 50те херца, и два таймера с потенциметри за времената/коефициента на запълване на двата канала, плюс драйвери за високото напрежение и това ще е. И ще заема място колкото китайския генератор, заедно със захранването.

Сря Окт 17, 2018 11:42 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Не знам какво си пробвал за 33120 ама ми се струва че не е в софтура (или генератора) грешката. Единственото което не може да стане е да извадиш 2 сигнала, защото генератора има само 1 изход :D . Иначе на рафта има повече от един и ако проявиш интерес, ще отделя време да направя сигнала който ти трябва и да го закача към скоп от който мога да ти пратя снимка. Имам и двуканален 33522А, но той не се продава (независимо от цената).

Нед Окт 21, 2018 4:38 pm
Профил
Аватар

Риторично мнение - има само един канал, бюджета на проекта не е за такъв генератор, иначе проблеми няма. Проблеми има със новия софтуер на Keysight... не със стария.

Нед Окт 21, 2018 8:07 pm
Профил
Аватар

прилично генераторче :), на прилична цена. Но пак няма 20Vp-p или повече

https://uk.tek.com/signal-generator/afg ... hsOXRoWSJ9

Пет Окт 26, 2018 11:45 am
Профил
Аватар

мдаамм
Цитат:
BASE PRICE
€1,930 - €5,320

какви ли цифри може да стане с опции...

Пет Окт 26, 2018 11:53 am
Профил
Аватар

Нищо работа - ще им подаря мрежовия анализатор на Keysight да си го сложат в музея, и те ще ми дадат нов генератор.
Но засега съм хвърлил око на Fieldfox-a, успях да шитна едни бондери обратно при производителя и май ще имам малко реален бюджет, поне за 6GHz fieldfox с повечето опции. Но докато не получим парите в сметката, нищо не е сигурно.

Пет Окт 26, 2018 11:56 am
Профил
Аватар

за каво използват тестери като тоя дето го мисля, но тука просто подават 5VDC,
млади и образовани хора....

https://www.thingiverse.com/thing:1848578
https://www.adafruit.com/product/3330

Сря Окт 31, 2018 7:15 pm
Профил