|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:36 am
Възможно ли е PIC да се изтрива сам?
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Възможно ли е PIC да се изтрива сам?
Всеки уважаващ себе си китаец ще ти го осигури (на табелка)  , а ако е глух тоя китаец значи даже я е тествал.
|
| Нед Окт 21, 2018 3:17 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Е лесно, слагаш 2 сирени по 100децибела 
|
| Нед Окт 21, 2018 4:41 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
А, не е като да нямам познати и приятели в печатарския бизнес. Не е проблем да се сдобия с етикет с произволно умопомрачаващо число. Ама аз питах за реално звуково налягане от 200 dB.
|
| Нед Окт 21, 2018 5:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не помня точно, но излитащият изтребител май правеше до 160dB. В казармата прекарвахме лампи към една писта и когато забелязвахме Су–не–помня–кое (древен летящ кюнец) всички скачахме в рова и залягахме, запушвахме си ушите, но въпреки това червата ни ставаха на Гордиев възел.
|
| Нед Окт 21, 2018 8:29 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
Преди 15-ина години работих в една инсталация за производство на стирен. Там имаше едни пароежекторни вакуум-помпи, работещи с 20 атмосферна прегрята пара. На едната имаше пробив в една гарнитура, колкото косъм... Аз чувам докъм 18kHz и беше на границата, но "режеше глави" на 500м от помпата звукът, дори и с антифони. Та може и нещо като пневматична свирка с бутилка газ под налягане и ел-клапан да се измисли.  Отделно и як събуфер на 6-8 херца за разкош. 
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Нед Окт 21, 2018 8:59 pm |
|
 |
|
fred
|
Аз твърдо съм за ултразвук. Защото освен бандита ще претрепе и всичките хлебарки, мишки, комари и останалите видове гадинки в квартала... 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Нед Окт 21, 2018 9:27 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Тъй де, ама мерната единица е логаритмична, и колкото "по-нагоре" се отива, толкова по-тегаво става да се добави някой и друг децибел. То и надолу е тегаво де...  И за да не сме голословни: за аудио ала-балата, удвояване на подадената мощност, увеличава звуковото налягане с 3 dB. Има корави "профи" драйвери (високоговорители) с чувствителност 100 - 115 dB/W/m. Това съвсем общо. Тоест, ако подадем 1W, ще получим звуково налягане колкото е указаната чувствителност. Нагоре сметката всеки може да си я направи. Всичко това е на теория. На практика се намесват и други мотики. 
|
| Нед Окт 21, 2018 11:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не няма нищо, има доста около 120 dB, за индустрията има и до 140dB, и там свършват електрическите, аз по е не съм виждал повече. За нагоре има пневматични, не съм използвал никога, не знам и до къде стигат, но след 200dB лопатата се обезсмисля, освен за да му изкопаеш дупка...
|
| Пон Окт 22, 2018 3:08 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
механични, електрически, пневматични, ядрени
|
| Пон Окт 22, 2018 4:04 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Тишо, за мъглата, теоретично продаваме, на практика не. В БГ не сме продали и едно, не съм проверявал нито дали ги има още нито какви са цените. Имам и хамерикански, ама не са за внос в БГ, иначе цената беше по-добра от италианските които теоретично, продавахме... Не знам дали и Сектрон не започнаха да внасят някакви.
|
| Пон Окт 22, 2018 8:10 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Теоретично, практически, ще ми трябва за края на годината, най късно март догодина. 
|
| Вто Окт 23, 2018 7:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ице, ето как: https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/10/24 ... amiranoto/Масова електроника, потребителя се реди на опашка за друга джаджа, силно вероятно от същата марка.... 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 24, 2018 6:35 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не ми се подхваща отново тоя безумен и безсмислен спор, но това е нещо мааааааалко по-различно от това за което говореше Ник. Ако не се лъжа, някъде по-напред в темата бях споменал, че много от съвременните джаджи имат връзка с кораба майка, и е много по-лесно да ги подкараш по тоя начин, отколкото да им слагаш криви кондензатори... И да спомена за пореден път. Не всякак инженерна недомислица или "байчовщина" е капанче или планирано остаряване. 
|
| Сря Окт 24, 2018 6:59 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мойто умнофон го подариха съвършено безплатно за добра служба на жената (малей колко пъти го плати!). С добри параметри е. Аз го ползвам да си чета книжки в леглото и чат-пат да ми дава интернет на лаптопа, истинска сим-ка няма. Да, ама по някое време нещо не ми хареса и му пуснах антивируси: изчистиха доста буболечки с изключение на две заложени от производителя - можеш само да ги спреш до следващия рестарт. Това е официално известно в нетя, к'во друго има н'нам.
|
| Сря Окт 24, 2018 8:03 pm |
|
 |
|
nik
|
на теб ти говори кораба майка, а аз ти говорех за джаджи които си нямат кораб майка, и въобще нямат комуникация с каквото и да било, това са захранващи блокове, телевизори, монитори и други подобни, за тях им се налага да залагат на кондензаторите, защото имат доста предвидимо поведение, дори някъде бях мяркал в даташитовете им графики - температура/живот и за всяка серия било то 2000/4000/8000 часа си имат съответната графика за живот за съответния пиков ток и като заложат капанчето някъде по стенд бай веригата която най често работи 24/7 лесно може да се предвиди живота да изкара малко след гаранцията още повече пък бие на очи когато една и съща схема съм я мяркал стотици пъти със 100 uF и изведнъж се появи с 33 и точно той умрял.... ако пак ти е трудно да асимилираш ... от това по просто не мога да обяснявам
|
| Сря Окт 24, 2018 8:37 pm |
|
|