|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:31 pm
Възможно ли е PIC да се изтрива сам?
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Възможно ли е PIC да се изтрива сам?
Трябва да се скапе след гаранцията. Това е. Ако се скапе преди това, виновни са проектантите. Ако се скапе след това - бонуси на меринджеите. Така е съвременния "бизнес".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 16, 2018 11:27 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Тая теория отдавна е ясна. Да кажем че при специализираната техника, донякъде е приложима, теоретично. Как си представящ при по-масовата електроника ти да ми продадеш някакъв боклук който ще се скапе няколко дена след гаранцията, и аз да дойда пак при теб да си купя друга джаджа? Не мислиш ли че рискуваш да влезнеш в черния списък с производители на които е "забранено да прекрачват прага на дома и офиса ми"?  И въпросът ми е съвсем сериозен, защото моят такъв вече има няколко позиции.
|
| Вто Окт 16, 2018 11:41 am |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Лампите са два броя, вътре са с различна ревизия на платките (има разлика в разположението на елементите- едната е с елементи само от едната, другата- от двете страни, и датакода на ламБите е различен) - и двете са с 78L06.
|
| Вто Окт 16, 2018 11:51 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
странно... 78L06 донякъде е по-екзотичен от 05, че и е 2 цента по-скъп
--- вчера съседката ме помоли да й погледна компа, че умрял. отварям го - пълен мъртвец, не реагира на копчета, но на дъното свети диода за SB.
развинтвам захранването - нещо трака. Neotech 400W. вероятно 400 е сбора на всички дименсии на кутията в милиметри, друго няма как да е. отварям кутията с мисъл за кондензатори и/или SB. от кутията изпада изходния дросел (оня, на тороида), почернял от греене, че чак се саморазпоил. естествено, изходните кондери надути, всичките. филтри във входа - йок, традиционно. има куплунг, надписан PFC, шунтиран с жичка.
за SB има отделен траф, 2 транзистора, във вторичната диод, 1000uF/16V, дросел и 470uF/16V. изглеждат нормално
|
| Вто Окт 16, 2018 12:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ти не си интересен на меринджеите. Не са хората като теб, които определят пазара 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 16, 2018 1:25 pm |
|
 |
|
nik
|
.... това имах предвид като казах, че са готови да платят повече..... вероятно правят доста повече тестове за да са сигурни че ще уцелят изненадата да е след гаранцията а неотек не съм виждал читаво, ако е от тоя клас за който се сещам - не го броя за захранване.... в тоя клас няма заложено остаряване.... дефакто там нищо няма заложено... дори почти винаги една шепа елементи липсват, тънки радиатори, тънки жици... ако сложат ПФЦ задължително е пасивно... да тежи повече и да се лъжат хората че има нещо вътре тия дето ми носят за ремонт са само по-скъпите модели на antec, thermaltake, thoughpower, tagan и още няколко 33uF вместо 100 бяха сложили на антек 850 вата - всичко останало беше перфектно, вероятно ще работи още 10 години а сега като се замисля май на тоя капан с 33 вместо 100 попадам най-често на антек
|
| Вто Окт 16, 2018 1:53 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Това нищо не е  Преди време ми бяха дали да ремонтирам един усилвател. Уж 2х100W . Оказа се, че е 2x5. Иначе доста тежеше - вътре имаше тежести - отляли цимент в пластмасови калъпи.
|
| Вто Окт 16, 2018 2:07 pm |
|
 |
|
trakon
|
Като сложим на една страна американския СииСоник , който е с японски кондери и 5 години гаранция, има ли други маркови захранвания за ПЦ? Или са 'марков струг от Китай' с ъгло-шлайфани паралели  , шотландско уиски от Пловдивско  , продукта като такъв в главата на клиента, а не фактическия. Гледам миналата седмица в магазина - едни до други- бургии - китайски 'Бош' и украински кучамарк. Китаеца ги е сложил в еднократно целофанче ( което да подскаже на клиента че ползваш и хвърляш). Украинеца - в хубаво найлоново пликче за многократна употреба, омаслени, яка донбаска стомана, няма чупене, няма износване. И китайските, и украинските-на една и съща цена, но украинеца е сложил втора бургия в пликчето бонус . Е хубаво, ама хората седмица след седмица дърпат от рафта китайското 'Бош'. Има ли смисъл меринджеите още да се морят с планирано остаряване, като могат да продадат за много пари на клиента руло ползвана тоалетна хартия . Стига само от горе да напишат нещо от сорта ' Галактически Гаргаробластер Бум ...Ер кръгче, 'Орафък... бум бум.. -ер -ер, 'мейд ин Германи' Представата на клиентите за продукта е изцяло виртуална от интернет и от там -изначално обработена в 'правилната насока'. Промишлеността завиди на фармацията и сега и те продават мечти под формата на един и същ боклук с различни имена и опаковки, който обаче гърми по един и същ начин, (...понеже е един и същ боклук в различни опаковки) . Ако баба Гицка си намаже плексита с "Подмалдин-ТотАл" ( съдържащ ибупрофен) и не и помогне, другия месец тича да си купи новия хитов "Оздравин - Макс" ( съдържащ ибупрофен).
|
| Вто Окт 16, 2018 2:27 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Има естествено. Във всички "бели" компютри са все такива. Учудващо, за сходна конфигурация, в марковите пецета захранванията са с поне 30% по-маломощни, но си работят безгрижно дълги години. Явно нещо не е планирано както трябва... 
|
| Вто Окт 16, 2018 2:33 pm |
|
 |
|
trakon
|
Сигурно.. понеже ...обаче....защото.. повечето от тях са произведени във фабриките на СийСоник, нищо че на тях пише HP и компания.
|
| Вто Окт 16, 2018 2:37 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Да, освен ако не са Делта, FSP, или друг производител...
|
| Вто Окт 16, 2018 3:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз на 'марков' комп не съм виждал изгоряло захранване 
|
| Вто Окт 16, 2018 4:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А горят си. На Dell-a ми изтреще. Много зор после да се намери, форм фактора си е някакъв техен ... трябваше отвъд границата да го заръчвам.
|
| Вто Окт 16, 2018 4:46 pm |
|
 |
|
nik
|
случва се веднъж ми носиха една партида с дефектни кондензатори на захранващото напрежение - 120 микро на 420 волта почти поредни серийни номера тук там някой друг заминал електролит, диод, или нещо друго, но значително по-рядко, и бих казал недоглеждане или дефектен елемент, или токов удар но общо взето от марковите ПЦ-та ми носят от разни нестандартни където подмяна/ъпгрейд са почти изключени тъй че работят в облекчен режим както са ги пуснали от фабриката - без изненади предполагам там капани не залагат защото бизнеса им не е само захранващи блокове, а остаряването им си идва с времето - след 5 години тоя компютър не е актуален, ъпгрейд не може, а захранването е нестандартно, така или иначе ще замине на боклука
едит: докато съм писал цецо и той писал за форм фактора.... и сега като се замисля май това е капана - нестандартно.... както някой каза по горе за куплунзите...
|
| Вто Окт 16, 2018 5:02 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
Последна промяна RM на Вто Окт 16, 2018 6:16 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Окт 16, 2018 5:44 pm |
|
|