|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:22 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 CAD за кабелни форми
с две думи, готов съм да си прегриза произволен крайник за някой читав кад за кабелни форми. Вече не се издържа, от години го правим по баламския метод с кадове които не са за целта. Ако някой е използвал нещо наистина работещо нека сподели. SolidWorks електрк го изключваме, не им е силата в тая работа, ако разработчика може да си позволи да си губи времето с тяхният апп докато проектира цялото нещо, отдел техническа документация нямат това време.
Аутокада не знам има ли точно за това, електрик частта му която е за табла също е негодна.
С две дум искам нещо дето дет се вика да му говориш ид а те разбира, ако и мен ме разбира ще е чудно .... излизат ми много търсения и сигурно са от дърво по-голямо дърво. Тия дето изглеждат що годе ОК са скъпи и не ми се дават 5 цифрени суми за да установя че не ми вършат работа, та нямам проблем да си я купя ама да е веднъж а не 5 пъти както се случва в момента с ЕРП-то ... въпреки че в сравнение с него, кадовете са като разход за семки, но и гранясали семки не искам да купувам...
|
| Чет Сеп 13, 2018 2:17 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: CAD за кабелни форми
е може и да почерпиш бира, вместо да се гризеш питах ги какво е състоянието в момента, и имат ли английски версии или ще трябва да учиш шведски http://media.cadshop.se/ELPROCAD-LT-Basic-6_9_UK.pdfhttp://www.arosel-cad.se/documents/pdf/ ... d_logo.pdf
|
| Чет Сеп 13, 2018 3:05 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
а специално за кабелни форми, Delphi използват за Волво това. Бил съм на еднодневен курс, за малко да получа непоправими мозъчни увреждания https://www.synopsys.com/verification/v ... saber.html
|
| Чет Сеп 13, 2018 3:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ще ги погледна, но шведски няма да науча със сигурност, аз испански не съм научил под заплаха от гладна смърт, ти за шведски ми говориш Бира трябва да черпя по принцип, то направо може да дадеш адрес да ти пратя каса две  Аз няма да съм основния ползвател, но искам да мога да ръчкам по файловете защото ми писна да чакам някой да си коригира файла. Фабриката с която работя са си ебали цялата рода а сега опитват и моята ... една запетайка да промениш и всичко почва отначало, дори да ням промяна в чертежа а само да смениш име, не че знам защо нашите им сменят номерата, ама се случва, и целия процес започва отначало,а процеса е трън в гъза. Та искам да мога да ръчкам по чертежите и да мога да им коригирам неща които искат без да бутам номера на чертежи, дори и ревизии защото с тия брокати няма оправия. Те сега, има черетж, изпълнили са сума и кабели но в чертежа добавям една забележка, нашите по някаква причина са генерирали нов парт номер и тия хубавци ще изгубят 3 седмици докато мине цялото нещо през машината, хората искаха само забележка на чертеж със същото име и ревизия .. та ей за такива случаи, сега пиша едни мейли чакам по един ден щото нали съм назад, те ми връщат не това което съм искал ... а не искам да работя с визио, корел и аутокад за да оправя един чертеж. А предполагам с такъв софт и на нашите ще им е по-лесно, сега губят доста време борейки софтуери които не са за целта.
|
| Чет Сеп 13, 2018 6:52 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Само кажи - тука правят кабелни форми в затвора  Или поне така съм чувал.
|
| Чет Сеп 13, 2018 7:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Предполагам това не е покана да посетя Шведски затвор, въпреки че 100% е за предпочитане пред Мексикански. И в затвора ми се струва ще е скъпо, все пак Швеция ... а те как ги правят, то си трябва цял завод, да не са построили фабрика в затвора ?
|
| Чет Сеп 13, 2018 8:12 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Тони , Ментор имат творение за правене на кабели a също и Зукен. Колко са добри - няма на идея щото никога на съм работил с тия неща.
|
| Чет Сеп 13, 2018 9:00 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Урок 1: una cerveza por favor - дай бира 
|
| Пет Сеп 14, 2018 1:07 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ицо, това го научих, ама горе долу до там. Да ментора го видях, и зукена го знам. За Ментора имам подозрения че ще е с нечовешки интерфейс, не знам дали ще сеприеме добре. Зукена се опитвам да го тествам, ама много мудни нещо. Както се казва в еди виц... а едно времв какви педераси имаше, магьосници... Никой не си дава зор, тия с кадовете никой не е отговорил 3-ти ден. Вчера исках да купя нещо за онлайн форми, че оракъла до де стигне Мексико... намерих един куп фирми, и само на две успях да стигна до бутон купи.... В няколко успях да регистрирам демо акаунт, в няколко ми насрочиха онлайн демо... знам за чий мие, в няколко до никъде не стигнах. Накрая избрах една от двете с бутон купи Разбирам да ми продаваш сървис като оръкала за 30-та хил на месец та да имаш онлайн демо да ме контактва селс пърсън... Тия са между 15 и 40 пари на юзер на месец, за чий ми е това демо, слагай бутона купи и да се приключва...купих си де, само дето все още съм само с един юзер, да видим до кога, но поне успях да купя 
|
| Пет Сеп 14, 2018 3:48 pm |
|
 |
|
Grubi
|
"¿Qué Tal?" е много важно  фани, напиши спецификацията - я колко софтуерни фирми има в държавата, и колко университети. ако искаш в Мексико / и там има кадърни хора, нищо че от жегата са малко бавни могат да направят няколко дипломни и няколко платени докторантури, че и продукт за продаване
|
| Пет Сеп 14, 2018 5:34 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Погледни това https://www.mentor.com/products/electri ... ss-design/То си е отделн продукт и няма нищо общо с Експедишъна и ПАДС и така нататък от които някак си имаш страхове . Даже имат демо VeSys Evaluation Try VeSys free for 30 days, follow the video tutorial to learn how to design a multi-sheet wiring design and related harness for a driver-side door harness, then create your own designs and explore Мога да погледа и ако мога ще ти го издърпам-аз имам акаунт там - и ако генератора работи ...  Зукенското може и да е читаво -нямам идея ама както казах -правено от японци - по добре да не се набърквам там. Отделно Зукенското КАД творение беше по скъпо и от Менторското ( инфо отпреди 2 г)
|
| Пет Сеп 14, 2018 10:13 pm |
|
 |
|
HSB
|
Оказа се че Ментарджите имат и друго освен това в по горния пост . Capital is an advanced software suite for the electrical system and wire harness domain. Used by leading automotive, aerospace and harness makers, Capital is built to support the complex demands of integrated processes from initial vehicle definition through design, manufacture and service. https://www.mentor.com/products/electri ... e/capital/
|
| Пет Сеп 14, 2018 10:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не бе мен менторския интерфейс толквоа не ме тревожи, Дедо ме оборудва и въпреки че не съм правил нищо реално, поцъках тук таме и ми изглежда ОК, дори доста смислено, ама то аз не съм критерий че имам странни усещания за удобство. Но не съм убеден че баш цъкачите ще му се зарадват, а и може би е доста овъркил. Нашите кабели не са толкова сложни .. или пък знам ли ... реално цялата кабелна форма не е малка, но ни ние никога не сме я специфицирали цялата като едно асмебли, имаме само отделните кабели в нея, и за тая работа сигурно всеки тул би свършил работа. Сигурно правенето на дъска е удобство, ама до де нацъкам всичко в када съм я направил 5 пъти физически, после цъкачите да документират, то и без това тия дъски ако не си направил поне 10-на никакъв кад не може да ти помогне. Ще го разгледам и тяхното, примерно от flotherma съм много доволен .. оставил съм си го за събота и неделя, днес съм се отдал на правене на онлайн форми, уж щеше да е проста форма, ама нещо се увлякох да я правя много автоматична, накрая ще излезе половин ERP 
|
| Пет Сеп 14, 2018 11:24 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Много зависи какво се иска от този софтуер. Ако трябват чeртежи за изработка, таблица на връзките и BOM е едно, ако трябват и 3D модели на кабелната форма е съвсем друго. Преди време попаднах на линкове как се използва Altium Designer за целта: https://resources.altium.com/pcb-design ... ies-part-1https://resources.altium.com/pcb-design ... ies-part-2https://resources.altium.com/pcb-design ... ies-part-3https://resources.altium.com/pcb-design ... ies-part-4Прилагам го с променлив успех за чертежи на кабели, документиране на връзките и съставяне на ВОМ. Лошото е, че работата е доста. Би трябвало да намалее, като се натрупа библиотека от компоненти, но ме мързи да го правя. Подходът е интересен, но може би все пак е грешен. Поне не се плаща за друг софтуер.
|
| Пон Сеп 17, 2018 10:03 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мне, и аз прилагам тоя метод, ама не е начина, искам нещо което да е доста по-автоматизирано, и по добре документиращо, иначе малко се обезсмисля, ние и сега ги правим и то добре изглеждащи, но е играчка. 3D истинско не ми трябва, нужно колкото да се покаже асемблирана единица, няма да го бутам в 3д асемблито.
|
| Пон Сеп 17, 2018 10:16 am |
|
|