Отговори на тема  [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 315  Следваща
Тема за бързи и тъпи въпроси 
Автор Съобщение
Мнение Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Аз така и правя -разни тнтм удължавания, но се размечтах ей така да има с по-дълги оси които да отрежа по моя мярка, а и се побърквам че не мога да проумея целия 'ивъл мад джениус план' да има потенциометри с дълги оси и да няма такива енкодери при положение че се слагат на едни и същи места с една и съща цел по панелите.
Нещо като че ли изпускам , особено как се подсъединява енкодера от предходната снимка

Вто Сеп 11, 2018 6:39 pm
Ранг: Форумен бог
Аватар

Добро ТНТМ: силиконово маркуче стегнато (ама не срязано) в двата края с "опашки". Обаче къде в БГ се намират силиконови маркучета - ннам!

Вто Сеп 11, 2018 7:38 pm
Профил

Е за предходния не знам,не го виждам много добре, може би направо му се мушка някакво копче вътре.
И силиконово маркуче става, и по-дебело термосвиваемо, има такова което е дву и трислойно с лепилен слой, много е кораво, а има и стандартни компоненти за целта.

Вто Сеп 11, 2018 8:03 pm
Профил
Аватар

Как се решава "x от 600 е равно на 240"?
Задача за пети клас :(

Нед Сеп 16, 2018 4:30 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Как се решава "x от 600 е равно на 240"?
Задача за пети клас :(

Я пак?!?

Нед Сеп 16, 2018 5:36 pm
Профил
Аватар

Кое?!
Аз математиката още от първи клас съм я зарязал, щото ме избива на псуване, пък пред детето не бива.
Оказа се че жената, която почти не е учила математика но стана начална учителка, се оправя далеч по-добре от мен :(

Последна промяна bongo_x2 на Нед Сеп 16, 2018 5:56 pm, променена общо 1 път

Нед Сеп 16, 2018 5:49 pm
Профил

40% от 600 е равно на 240
2/5 от 600 е равно на 240
0.4 от 600 е равно на 240
...
не е чак толкова безумно, просто според контекста на задачата си избери едно и го обясни на детето
къде по големи безумия са заглавията по вестниците - любимо - крадци хванаха полицаи

Нед Сеп 16, 2018 5:55 pm
Профил
Аватар

palavrov, според жената си прав. Кога минахте пети клас?
Ама що да не е 360?

Нед Сеп 16, 2018 5:59 pm
Профил

Ами защото пише от, т.е. част, демек процент, дроб ...все тая.

Нед Сеп 16, 2018 6:10 pm
Профил
Аватар

Да бе, примерът с 360 е тъп. И задачата е тъпа в сравнение с останалите.
Ама на мен просто ми писна да обяснявам как се умножава без да знаеш таблицата и как се решават уравнения без да знаеш свойствата на равенството. Всичко да опира до кръчмарски тарикатлъци на които някой на пет ракии ще каже "Леле, колко си умен!".

Пък за двата влака които потеглили, но не се знаят локомотивите и началник гарите, решават още от трети клас.

ПС: Да поздравиш учител за Първия учебен ден е като да честитиш на магарето есенната оран :)

Нед Сеп 16, 2018 6:18 pm
Профил

bongo_x2 написа:
palavrov, според жената си прав. Кога минахте пети клас?

От две седмици сме в четвърти ;)

Нед Сеп 16, 2018 6:56 pm
Профил

А какво ще кажеш да решаваш задачи за пермутации и комбинации без всъщност да знаеш що е то .... миналата седмица помагах на голямата щерка тя вече в университета. Едно на ръка че на някои задачи изобщо не ми стана ясно какво се търси, щото могат да се търсят 50 неща, тета е електронен и имаш лимитиран брой грешни отговори .. ама айде, да речем аз съм тъп, и не съм се образовал в хамериканция и може би не усещам тънките нюанси в заданието, как да е. Обаче гледам задача която се решава елементарно, но те не са им преподавали как да се реши,вместо това им показвали как да съставят дърво с възможните комбинации. Имаш 7 топки 2 червени и 5 сини, теглиш 5 от тях, какви са са възможните резултати ... сега първо аз не схванах какво се търси, дали се интересуват от редът им на изваждане или само от крайния резултат, ама как да е, почвам да обеснявам и ми казват това не се решава така ... а как се решавам питам и ми дават линк към youtuve, където един обяснява как да направиш дърво .... е хубо де, ами ако са 20 червени и 50 сини, и теглиш 50 от тях .....имаше и доста други задачи с пермутации и комбинации, и нито една от тях не се решаваше с формула, или по какъвто и да е друг математически начин ...

п.с. а и друга велика, две авио компании имат полети от Чикаго до ЛА, по един директен и по 3 с прекачване /да не описвам сега цялата задача/ които излитат в различно време, какъв е отговорът ....това е задача от същата секция, та ясно става горе долу какво се търси ... да ама не, отговора е 8, т.е. общият брой полети ... някак си това пък няма нищо общо с раздела, аз мислех че търсят възможните подредби на тия полети , да ама не ... ако съм един студент в САЩ не мога да изкарам и 1-ви курс ... или ще ме вкарат в затвора за убийство на преподавател ...

Я Митко ако чете да каже има ли подобни сблъсъци, въпреки че той постоянно там, може пък да е придобил нюх към налучкване на точния въпрос :)

Нед Сеп 16, 2018 7:24 pm
Профил

Явно хората искат да формират определен начин на мислене, вместо заучаване на формули и типови методики за решаване на задачи.

Пон Сеп 17, 2018 10:05 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
lcr написа:
Явно хората искат да формират определен начин на мислене, вместо заучаване на формули и типови методики за решаване на задачи.

Абе не формират начин на мислене а дялкат с теслата
и донапасват което стърчи с тъпото на теслата :!: и затова креативността клони към нула.
Нали ги гледам тука местните и презокеанските. Има хора които знаят много в една тясно определена тематика, и малко да кривне условието на задачата или да има малко повече ентропия и цялата им квалификация е стабилна като крава на лед.

Пон Сеп 17, 2018 10:23 pm
Профил

Ако е ,,ОТ'' , трябва да е до 1.0 (100)

Пон Сеп 17, 2018 11:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 315  Следваща