Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
Tisho написа:
Третия стоп - да при доста автомобили при екстремно спиране третия стоп мига! Това си е фабрично също.

При екстремно спиране на някои мигат аварийните.
Дай някой по-конкретен модел от "достата" на които мига третия стоп - производител, модел, модификация на модела (година на производство)?

Съб Сеп 01, 2018 9:46 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Е те за това ако ще караш нео сериозни, аз си мисля новото е по-удачно. Иначе имам една баба алфа, още даже мърда, ама я водя само на едно място и те занят, каквото видят се орпавя и не питат за пари, то каквото ид а и смениш струва повее от нея самата .... преди 2-3 години я боядисвах, платих малко повече от това за което можеш да я продам, бояджията първо ме гледа странно, но после му обясниха и човека разбра, явно му казаха диагнозата ... кеото ме навежда на мисълта че от 2-3 години почти не е мърдала, не ми се мисли колко неща са за смяна, ама тя и от боя има нужда че както си седи на улицата са и разказали играта от всички възможно страни, вкл. от към бордюра.

Бате, не че нещо, ама не ви ли е време да се местите на някво смислено място за живеене (къща извън София)? Как въобще оцелявате в центъра на най-голямата лудница? В една къща ще можеш да си направиш и един отлично оборудван гараж, където хем колата ще е на топло, хем ще можеш ремонти/тунинг да си правиш. :)

Съб Сеп 01, 2018 11:37 am
Профил

Време е, ама все няма време, на два три пъти пичвам да търся нещо но все до никъде не стигам, иначе отдавна е време. Въпреки че да ти кажа, с толкова пътуване, децата повечето време ги няма, центъра не е толкова лошо.

Съб Сеп 01, 2018 11:43 am
Профил
Аватар

стоповете на разни голфове и т.н. немци - при нормално каране са хоризонтални, при рязко спиране на 45 градуса и мигащи, екстремно спиране - може би и аварийни. или нещо такова ми е останало като впечатление от магистралата.

а растящия мигач на аудит-ата, не знам кой ги мисли тия дивотии

Съб Сеп 01, 2018 12:39 pm
Профил
Аватар

Пък снощи видях няк'ва дърта бракма (май Опел комби) с умопомрачаващ тунинг: цялата задна броня с RGB лента и то каква: като я зърнах беше синьо-зелена, почервеня със спирачките, а на кръстовището оранжева линийка взе да пробягва по посока на мигача.
Перничани ряпа да ядът!

ПС: Честно, гледайки цялата тази дискотека, изобщо не забелязах дали има стопове или мигачи!

ПС2: Като се замисли човек идеята си е много добра, особено за тирове, и да се барне малко за коли, че да не дразни толкова - например да зависи от осветеността.
Да речем при ускорение да посинява до виолетово, без ускорение зелена, с намаляването да пожълтява, за мигачи и стопове да се измисли нещо по-традиционно, пък на задна да побелява и т.н. Само една лепенка е...

Съб Сеп 01, 2018 2:05 pm
Профил

Добре дошъл в Мексико, тука светят от всякъде, но се свиква, виж полицаите са непоносими, имат лампи където се сетиш, карат с 20 и не дават да ги задминаваш, май само нагляри като мен се опитват да с е мушнат, и като караш 5 Мин зад тях не знаеш на кой свят се намираш, бяло, синьо, червено, без никакъв синхрон между отделните лампи, просто е убийствено дори и денем, и лампите им не са аматьорски като по коли и тирове, някакви много корави ледове, и настрани да гледаш пак те заслепява.

Съб Сеп 01, 2018 7:32 pm
Профил

stefan63 написа:
Оня ден жената гледа някакъв филм и се учуди на фразата "Не ми работи спирачката, та не ще да запали...". Карах една седмица автоматик и се сетих , че при палене се натискаше спирачка . Стана ми интересно позицията на педала ли следят или нещо друго.

Иначе веднъж жената кара от Обнова до Плевен с недоспусната спирачка. Пушеци нямаше, но изведнъж каза .."Нямам спирачки..." ...драма си беше, добре че е равнина.

Миналото лято се беше скапал датчика на спирачката, че е натиснат педала т.е. колата не щеше да пали което като ми се случи по пътищата си ме изправи на нокти. Оказа се, че има авариен начин за палене който прескача доста проверки включително и тази за натисната спирачка та успях да карам докато се прибера и отида до сервиза да го оправят проблема ... някакъв пиклив бутон беше.

Нед Сеп 02, 2018 12:35 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Tisho написа:
Третия стоп - да при доста автомобили при екстремно спиране третия стоп мига! Това си е фабрично също.

При екстремно спиране на някои мигат аварийните.
Дай някой по-конкретен модел от "достата" на които мига третия стоп - производител, модел, модификация на модела (година на производство)?

Пак казвам в дискусия "ти мен уважаваш ли ме" не ми се влиза. :)
Фолквагони има които мигат така, даже там дискотеката е още по голяма.
Saab също. И със сигурност има още, но не ми се занимава с глупости да ги търся, който му трябва - има интернет. :)

Нед Сеп 02, 2018 9:20 am
Профил ICQ
Аватар

bongo_x2 написа:
Пък снощи видях няк'ва дърта бракма (май Опел комби) с умопомрачаващ тунинг: цялата задна броня с RGB лента и то каква: като я зърнах беше синьо-зелена, почервеня със спирачките, а на кръстовището оранжева линийка взе да пробягва по посока на мигача.
Перничани ряпа да ядът!

ПС: Честно, гледайки цялата тази дискотека, изобщо не забелязах дали има стопове или мигачи!

ПС2: Като се замисли човек идеята си е много добра, особено за тирове, и да се барне малко за коли, че да не дразни толкова - например да зависи от осветеността.
Да речем при ускорение да посинява до виолетово, без ускорение зелена, с намаляването да пожълтява, за мигачи и стопове да се измисли нещо по-традиционно, пък на задна да побелява и т.н. Само една лепенка е...

И червени светодиоди в фаровете също. :lol:

Нед Сеп 02, 2018 9:23 am
Профил ICQ
Аватар

Tisho написа:
Пак казвам в дискусия "ти мен уважаваш ли ме" не ми се влиза. :)
Фолквагони има които мигат така, даже там дискотеката е още по голяма.
Saab също. И със сигурност има още, но не ми се занимава с глупости да ги търся, който му трябва - има интернет. :)

Кое и как мига по пътищата е едно. В тая тема има достатъчно ТНТМ информация. :lol:
Да кажем, че до момента не съм попадал на описание на заводските функции на автомобила, в които да има нещо като мигаща стоп светлина. Та затова ми стана интересно, има ли развитие по въпроса, и ако да, какво е то.

Нед Сеп 02, 2018 11:18 am
Профил

Tisho написа:
Ако е нямало нужда от ръчна спирачка едва ли са щели да я монтират. :D

Не знам каква нужда са имали, но аз определено нямам нужда от блокиращи спирачки... още повече когато са дублиращи и никога не се ползват самостоятелно.

Нед Сеп 02, 2018 2:10 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Не знам каква нужда са имали, но аз определено нямам нужда от блокиращи спирачки... още повече когато са дублиращи и никога не се ползват самостоятелно.

Ако имаш предвид че ръчната спирачка дублира позиция паркинг на скоростната кутия, то това е доста условно. Да не забравяме, че "паркингът" е преди диференциала, и ако едното колело на силовото предаване е на хлъзгава настилка, а другото на стабилна, току виж автомобилът потеглил по негови си задачи... :D

Редакция:
Tisho написа:
...Фолквагони има които мигат така, даже там дискотеката е още по голяма...

За да приключим с глупостите и общите приказки, прегледах актуалната диплянка и дейташит на най-лачения Пасат. Приемаме, че ако има нещо революционно, то ще е там, а не при Поло. Много локуми теглят на тема светлини, но точно такава функция са пропуснали да опишат. Или са я забравили, или няма такава. Затова на тоя етап приемам, че няма, и това което мига е самоделно. :D

Нед Сеп 02, 2018 3:01 pm
Профил

itso.t написа:
Много локуми теглят на тема светлини, но точно такава функция са пропуснали да опишат. Или са я забравили, или няма такава. Затова на тоя етап приемам, че няма, и това което мига е самоделно. :D

И толкова ли е важно това, та го разисквате? Или скуката е пълна :?: Лично за мене ми е все тая и ми е безразлично, има ли мигащи стопове и има ли трети стоп въобще.

Ето цитат от ръководството на опел, страница 9-18:

Адаптивна стоп-светлина 3
При силно натискане на спирачния
педал по време на действие на ABS
и трите стоп-светлини мигат.

https://www.opel.bg/content/dam/Opel/Eu ... el_9.0.pdf

И какво следва от това? Нищо! :D

Нед Сеп 02, 2018 9:28 pm
Профил
Аватар

sthx написа:
И толкова ли е важно това, та го разисквате? Или скуката е пълна :?: Лично за мене ми е все тая и ми е безразлично, има ли мигащи стопове и има ли трети стоп въобще...

За важно, не е. По-скоро, интересно. Явно имало било и такова нещо - фабричен мигащ трети стоп. Та било и екстра при конкретния автомобил.

Пон Сеп 03, 2018 10:43 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Ако имаш предвид че ръчната спирачка дублира позиция паркинг на скоростната кутия, то това е доста условно. Да не забравяме, че "паркингът" е преди диференциала, и ако едното колело на силовото предаване е на хлъзгава настилка, а другото на стабилна, току виж автомобилът потеглил по негови си задачи... :D

Ако е задействан паркинга, входа на дифернциала е блокиран, при което при опит за въртене на едното колело, другото се върти в обратна посока. Така че при тази ситуация, ако ще се пързаля - нищо няма да помогне, а ако това което е със сцепление се върти, то другото ще се мъчи да се движи в обратна посока, което чисто теоретично би помогнало донякъде за да се спре движението :)

Пон Сеп 03, 2018 12:27 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 197  Следваща