Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коли
itso.t написа:
...Технически неграмотния пак си ти!

Може и да си прав.

И все пак, би било добре, в един строго технически форум да се пише по възможност обективно вярна информация.

И за да разберем, къде е истината, предлагам колегите, които употребяват автомобили, произведени преди 2010 - та, (пък и след това), да споделят, дали могат да пуснат къси светлини, без да пускат габарит.

Така лесно и бързо ще разберем, дали твоето твърдение е вярно.

Пет Авг 31, 2018 11:05 am
Профил
Аватар

lcr написа:
...И за да разберем, къде е истината, предлагам колегите, които употребяват автомобили, произведени преди 2010 - та, (пък и след това), да споделят, дали могат да пуснат къси светлини, без да пускат габарит...

Каквото и да се опитваш да докажеш, то почти със сигурност си тръгнал по грешен път. :D

Друг е въпросът, че това какво е позволено на "енд юзера" да прави, и дали инсталацията за габарити и къси светлини е разделена нямат допирно токи.

Сега следва гадния въпрос: според теб, габарити и къси са свързани заедно, защото не било можело да пуснеш къси без габарити. Ако двете са накъсо, то можеш ли да пуснеш габарити без да светнат и "късите"? А сега де? :D

Вземи почети малко, осмисли прочетеното, разгледай някоя и друга схема... Би спестило писане на глупости и време.

Пет Авг 31, 2018 11:32 am
Профил

Ако не си толкова "уверен" в некомпетността на хората, които не познаваш, ще е добре за всички.

Сега - на "гадния" въпрос...

От електрическа гладна точка в автомобилите за които говоря, къси светлини и габарити са разделени - на отделни токови кръгове, релета, предпазители и пр....

От функционална гледна точка обаче - не са. А именно - комутаторите от които се пускат са изпълнени по начин по който не можеш да пуснеш къси светлини, без да са пуснати габаритите.

Стана ли ясно?

Пет Авг 31, 2018 11:42 am
Профил
Аватар

И след като са разделени електрически, кое те спира да запалиш само късите, без габарит?

И да, комутаторите им са отделни, и се управляват отделно.

lcr написа:
Ако не си толкова "уверен" в некомпетността на хората, които не познаваш, ще е добре за всички...

Всички, обхваща участващите в спора, целия форум, цялата страна, планета, галактика, вселена? :D

Пет Авг 31, 2018 11:59 am
Профил

Мен лично нищо не ме спира да го направя и това да не светят габаритите съм го направил. Говоря за масовия потребител, който ползва къси като дневни, пък му светят габаритите.

Пет Авг 31, 2018 12:05 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
Мен лично нищо не ме спира да го направя и това да не светят габаритите съм го направил. Говоря за масовия потребител, който ползва къси като дневни, пък му светят габаритите.

Има причина това да е направено така. Няма сценарий при който да има необходимост да светят къси без габарити, ако няма функция за автоматично палене на фаровете когато се стъмни. Причината - гледаме я ежедневно по улиците - вечерно време, модула за DRL е запалил фаровете, шофера вижда че пътят пред него е осветен, и не пуска габарити. И зад него - тъмнина.
Затова на масовия потребител е отредено да си ползва автомобила в стоков вид, и да не бърника по светлините.

Да отбележа че е досадно да се обясняват подобни банални и логични неща.

Пет Авг 31, 2018 1:08 pm
Профил

Въвеждането на изискването за DRL завари неподготвени за него немалко автомобили. Като така, законодателят постулира, че е допустимо за целта да се ползват късите светлини. А дали това е най-правилното, става ясно от автомобилите, които вече излизат от заводите с DRL. При тях габаритите не светят заедно с DRL и очевидно има съвсем ясна и логически обоснована причина за това.

Пет Авг 31, 2018 1:15 pm
Профил
Аватар

Наистина няма смисъл. Ясно е че се опитваш някак да убедиш околните за необходимостта от тунинг изпълненията и сделаниите, но съвсем логично не се получава.
Горното важи какво за дейлайта, така и за идеите за мигащи стопове.

Кажи си че се занимаваш с монтаж на аларми и DRL модули, та поне да разбера причината да си толкова упорит. :D

Пет Авг 31, 2018 1:25 pm
Профил
Аватар

И кола с фабричен DRL не може да се кара в тъмното щото отделните специално предназначени за това фарчета никъде не светят. Или по точно светят някъде в нищото. Реално са малко по силни от габаритите и не са насочени като фаровете. По старите дето пак имат DRL но ползват късите и те не светват габаритите а само късите. Само че там наистина трябва да има автоматика като се стъмни да светне и габаритите. На баща ми скоро му активираха DRL-а на Ситроена и не съм обръщал внимание как светят фаровете през деня и дали светва габаритите през нощта, ама видях че денем не светят. Иначе си има автоматика за тъмно/светло.

Конкретно по въпроса за стоповете - никъде пък не е казано третия стоп как трябва да работи - виждал съм коли дето е направен да мига и наистина привлича вниманието. Другите стопове си му бяха нормално. Един път ми се е случвало да задействам аварийни мигачи на кола дето си има стандартно такава функция и честотата на мигане беше двойна на нормалното мигане.

Пет Авг 31, 2018 1:39 pm
Профил ICQ

itso.t написа:
Кажи си че се занимаваш с монтаж на аларми и DRL модули, та поне да разбера причината да си толкова упорит. :D

Не позна. Отново. :D

По въпроса за стоповете, с риск някой отново да ме изкара престъпник, ще кажа, че и да размажеш на някого колата отзад не е законно, но на мен ми се случва вече на 2 пъти, без човешки жертви, слава Богу.
Поради това съм си направил стоповете да работят така, както аз си мисля, че най-добре привличат вниманието. Може и грешно да си мисля, но надеждата ми умира последна :D

Пет Авг 31, 2018 1:52 pm
Профил
Аватар

Много мъка се е насъбрала в тая галактика... :D

Пет Авг 31, 2018 2:06 pm
Профил

Повод за размисъл:

https://www.youtube.com/watch?v=d0hewVV_CrU

Пет Авг 31, 2018 2:41 pm
Профил
Аватар

А бе ясна е работата: мойта пишка е най-голямата :)
Значи смело да ръгам таймерче '555 на третия стоп, ще се получи супер минималистично решение, щото е LED.
С акселерометри не ми се играе, поне засега. Пък и аз имам навик да дърпам ръчната вместо с минути да натискам спирачката и да рискувам някоя беля, така че мигането няма да пречи на никого, а перничаните масово ще ме питат откъде съм купил Гоуфо.

Пет Авг 31, 2018 4:09 pm
Профил

bongo_x2 написа:
А бе ясна е работата: мойта пишка е най-голямата :)
Значи смело да ръгам таймерче '555 на третия стоп, ще се получи супер минималистично решение, щото е LED.
С акселерометри не ми се играе, поне засега. Пък и аз имам навик да дърпам ръчната вместо с минути да натискам спирачката и да рискувам някоя беля, така че мигането няма да пречи на никого, а перничаните масово ще ме питат откъде съм купил Гоуфо.

Барем го направи така че да не мига когато колата не се движи, да не нервиш околните по светофарите :)

Пет Авг 31, 2018 4:36 pm
Профил
Аватар

Мии нали дърпам ръчната...

Пет Авг 31, 2018 4:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 197  Следваща