Отговори на тема  [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 315  Следваща
Тема за бързи и тъпи въпроси 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Изображение
Ако това е дъно сокет Socket 775, да знаеш че ще е по-евтино да си купиш чисто нов компютър, отколкото да плащаш на енергото за тока, който хаби този компютър.

Вто Юли 31, 2018 3:36 am
Профил
Аватар

ike написа:
Ако това е дъно сокет Socket 775, да знаеш че ще е по-евтино да си купиш чисто нов компютър, отколкото да плащаш на енергото за тока, който хаби този компютър.

Безмерна мъдрост струи от думите ти, о премъдрий... :D

Вто Юли 31, 2018 10:52 am
Профил
Аватар

От много време ми се иска да го сменя с Пи или нещо подобно, ама като се сетя що инсталации и настройки трябва да правя ми се отщява. :(

Съб Авг 04, 2018 11:26 am
Профил
Аватар

Ето още един бърз въпрос. Понякога ми изчезва напрежението от жълтата жица на ISO буксата на колата (субару). В резултат, като дам контакт, мултимедията вместо да светне ведага, трябва да я чакам да се буутне. Единственото, което ми хрумва, е че има някаква следяща верига, дето следи напрежението на акумулатора и спира тока по някъв праг. В подкрепа на това е и факта, че напрежението седи винаги под 12V (макар винаги да има достатъчно ток да запали). Все пак искам да съм сигурен, че е това, преди да купя нов акумулатор.

Съб Авг 04, 2018 11:43 am
Профил

Реконструктор написа:
От много време ми се иска да го сменя с Пи или нещо подобно, ама като се сетя що инсталации и настройки трябва да правя ми се отщява. :(

Идеалният момент да направиш всички настройки с някакъв скрипт който пък го пазиш в гит сорс контрол и няма да се налага да зависиш от машината - инсталираш нов линукс някъде, пускаш му инициализационния скрипт и готово.

Съб Авг 04, 2018 10:52 pm
Профил

Имам дъно с вградено видео и има възможност да сложа външно, кое е по-добре вградено или външно видео.

Вто Авг 07, 2018 4:39 am
Профил
Аватар

питанката е вида 'коя жена/кола/отвертка е по-добра?' - дефинитивно няма общовалиден отговор

зависи за какво ще ползваш дъното. ако е за офис приложения е едно, ако е за CAD има специфики.
същи е важно какво е вграденото видео - в процесора или отделен чип, просто запоен на дъното.
зависи и дали гониш консумация, какъв точно е случая с твоето видео и т.н.

ако дадеш подробности, може да поразсъждаваме ... каква мрежа за комари ще е подходяща за мишката.

Вто Авг 07, 2018 8:20 am
Профил

Ами дъното е такова ASUS P5PE-VM https://www.cnet.com/products/asus-p5pe ... ies/specs/ със Graphics Processor Intel Extreme Graphics 2 не знам къде е запоен. Мисля да сложа такова видео ATI RADEON 9200 128MB няма да има CAD или подобни програми, само ACDSee 4.0 , Ексел, Фотошоп рядко и основно Фейс. Процесора не помня каккъв е пък и сега е разкачено всичко и не мога да видя, 2 гиги памет.

Сря Авг 08, 2018 3:50 am
Профил
Аватар

мисля, че и вграденото видео ще ти е достатъчно, така или иначе това си е куца (по днешните разбирания) 10-годишна платка. вграденото видео е в чипсета, не е в процесора.
с клецерон ще се влачи, с core 2 duо ще харчи много. но за тубата. фейса и офис е достатъчно. разбира се, ако имаш реадеон на AGP можеш да го бучнеш, така или иначе няма за какво друго да я ползваш тая платка. но цялото нещо ще дърпа осезаемо за сметката ток, особено 24/7.

с вин7 ще е тромаво, за ХР пък няма няма ъпдейти за хрома. с лисицата, особено с пуснат адблокер, ще отпиваш от кафето/дръпваш половин цигара докато зареди някоя страничка.
не знам дали си заслужава да го вадиш от праха това дъно, особено ако е свирили до сега (кондензатори)

Сря Авг 08, 2018 8:11 am
Профил

Някой лек ала БонгоХ2 линукс?

Сря Авг 08, 2018 8:30 am
Профил

Карай с вграденото.

Сря Авг 08, 2018 8:37 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
......Мисля да сложа такова видео ATI RADEON 9200 128MB ......

Като (ако) намериш къде да го сложиш - обади се! Ще ти подаря още по-древно :) . Вграденото в случая.
Тури си "безплатна" Win XP или 7 ако толкова държиш, с първата става дори "легално", но наистина е тъпо да не ползваш някой лесен линукс.
А линукса иска малка клизма за да тръгне с nVidia и леко по-голяма за да тръгне с ATI - затворени кодове и спряна поддръжка, гарван гарвану... Става дума да тръгне идеално де, на всички програми.
Препоръчвам (пак) Linux Mint Xfce Edition щото е лесна и стабилна, макар и леко консервативна. Иначе Linux Lite се старае да прилича повече на Win, но някакси не ме грабна.
Ако не те мързи, накрая ръгаш и едно Puppy Linux - да има, че е готино. Може и само на флашка.

ПС: И що ползвате Firefox при наличие на Pale Moon?!

Сря Авг 08, 2018 11:55 pm
Профил
Аватар

Търся си боклучав, евтин полеви скоп. :)
Спрях се на тия два модела:

Hantek DSO5102P vs. UNI-T UTD2102CEX

Изглеждат ми супер еднакви и силно се колебая.

Нед Авг 12, 2018 2:17 pm
Профил

С тая умопомрачителна памет дето имат - едния 25kpts а другия 40К направо не знам какво ще ги правиш. Дори ги е досрамяло да напишат дали е за 2-та канала обща или е за канал.

Нед Авг 12, 2018 3:22 pm
Профил
Аватар

Въпреки че условието е скопът да бъде евтин, моят съвет е да се огледаш за нещо с 4 канала и да е MSO. В краен случай, 2 канала, и пак да е MSO.
Общо взето, това да се занимаваш с микроконтролери и да имаш скоп само с 2 канала е голямо наказание. По-добре е от никакъв, но е далече от оптималното.

Нед Авг 12, 2018 3:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 315  Следваща